banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 16:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 15:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
AMD rula odnos cijene i kvaliteta ako se tebi daje velika lova za neki intel qad core proc onda izvoli, mnogi mastaju o njemu koliko mogu da vidim na ovom forumu i pisu ma joj INTEL je ajd zdravo a nisu ga ni vidjeli ni osjetili,svi imaju neke polu zvijeri od racunara i kao koni neznaju za nista drugo blahhh dugh.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 19:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Čuj AMD rula? Pa gdje ste vi zadnjih godinu i po? AMD je u gadnoj situaciji i ako nešto ne napravi da barem sustigne C2D procesore pitanje je šta će se desiti. K8 arhitektura je prošlost, ne bih nikako to sada kupovao. A vi kako hoćete.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 19:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
fantomacan je napisao:
Čuj AMD rula? Pa gdje ste vi zadnjih godinu i po? AMD je u gadnoj situaciji i ako nešto ne napravi da barem sustigne C2D procesore pitanje je šta će se desiti. K8 arhitektura je prošlost, ne bih nikako to sada kupovao. A vi kako hoćete.

Kad vec citiras onda citiraj do kraja "AMD rula odnos cijene i kvaliteta"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
fantomacan je napisao:

Pa, zavisi s koje strane gledas... Siguran sam da u zemljama siromasnim bolje ide Athlon nego Intel, samo zbog cijene.... mozda su se pomirili da su trenutno losiji od Intela i kaskaju lagano i podmiruju siromasne, nema velikih ulaganja ... ali isto tako sam siguran da su u stanju napravit najstrasniji procesor i ostalo, ali da nije vrijeme trenutno, nije momenat za to...
Hocu reci, u svakoj budzet varijanti konfiguracije ce ti se prije naci dokazan dobar K8 Atlon nego poskupi C2D ili neki los stari Intel procesor.... a mislim da je na svijetu ipak puno vise siromasnih nego bogatih.

Bilo bi lijepo kada bi jos neko iznjeo svoje misljenje sta je dobitna kobinacija osnovnih komponenti za 650 - 700 KM

Sta kazete na ovo?

CPU AMD Athlon 64 X2 4400+ AM2 Dual Core Box
MBO M2A-VM HDMI
HDD WD 250 GB WD2500YS RAID EDITION 16MB 7200
CASE ASUS TA851 350P2.0*BSB USB2+/WO139...
DVD RW Samsung Bulk Black SH-S203B
RAM 2GB DDR2 800 MHz APACER
686,00 KM

Jos nesto....
pogresno sam prepisao

Maxtor DiamondMax 20 160GB/SATA300
8MB/7200rpm (6P160E0)
SATA300, 160GB, 7200rpm, 8MB, NCQ
Moze li nesto od ovoga imenom da podjeca na graficku kartu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 21:13 
Veteran
Veteran

To ti je konfiguracija sa integrisanom grafikom, znači nije greška što nije navedena grafička. Ima 2PCI slota, znači staviš TV/Capture kartu i modem recimo i nema više slotova. Ako ti zatreba još nešto nema mogućnosti da se instalira.
Nije tačno da je AMD bolji u odnosu cijena-performanse. E2140 u konfiguraciji koju sam naveo će lako izaći na kraj sa Athlonom 4000+ ili 4200+ u većini testova bez obzira na znatno niži takt na kojem radi. + Ako ti zatreba znato bolje se overklokuje pa je i po tome bolji.

Poslednji put menjao fantomacan dana 10 Jan 2008, 21:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 21:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
Molotov je napisao:
Meni samo treba komp za:

Muziku
Internet
Amatersku audio/video obradu, znaci da skidam filmove sa HandyCama i pravim klipove, fino ih sredjujem i rezem na DVDove i pravim arhivu...
Igrice ne mislim igrati jer sam zavrsio sa tim, a kada dodje vrijeme za to kupiti djetetu neki Sony ili XBox i zavrsiti pricu.
Amaterski graficki dizajn, znaci pokatkad napravit kakav flyer, plakat ... nista specijalno...

Eh, da. meni ne igra ulogu da li nesto komp obradjuje 7 ili 9.8 sekundi....
Posto trenutno imam
Blentium 2 Intel Celeron 601 MHz
256 Ram-a
10GB HD
graficku neku Matrox millenium od 32 MB
i ostalo u skladu sa gore navedenim :) meni ce sve da radi kao zmaj ljudi!!! :)

Ako se misliš baviti A/V obradom onda ti toplo preporučujem Intel.

Molotov je napisao:
Jos nesto....
pogresno sam prepisao

Maxtor DiamondMax 20 160GB/SATA300
8MB/7200rpm (6P160E0)
SATA300, 160GB, 7200rpm, 8MB, NCQ
Moze li nesto od ovoga imenom da podjeca na graficku kartu?

Nema, to je hard disk

Evo šta sam ja uspio sastaviti od onoga što imam na lageru za 700 KM i to sa 20% marže:
-MSI 945GCM5-F V2 P4, INTEL 945GC,S.775, Core2Duo, 1066MHz,SB7.1, PCI-Ex16,VGA,4xSATAII,GLAN,2xDDRII667, USB2.0, M.ATX
-Intel C2D-2.2BOX-E4500 CPU Core 2 Duo E4500, 2.2 GHz, 2Mb L2 , 800MHz, S.775
-Transcend JetRam JM800QLJ-1G DDR2 1GB 240pin PC-800/CL5
-Seagate ST3250410AS HDD 250 GB 7200rpm / Serial ATA NCQ 3Gb/s / 16MB
-LG GSA-H58NRBBB DVD +R 20x,-R 20x,+RW 8x,-RW 6x,RAM 12x,+RDL 10x,-RDL 10x,CDRW 48x40x48x,DL,SecurDisc,Black,BareBulk
-Blueberry CN-863SL Miditower Case 863, 400W P4 CE, 2xUSB+Audio, CD DOOR, ATX, 4*5.25", 2+5*3.5", Silver

...702 KM okruglo :) . Ovo su ti MAX napucane cjene, znači nemoj ići ispod ovoga za 700 KM.

Još da dodam, Samsung DVD/RW= :( , barem su se meni pokazali loše. Ni LG nije neka cvjećka. Preporuka NEC ili Pioneer.
Šta reći o AMD-u? Izbacili Phenom pa ga povukli (zbog greške), financiski sada vrjede manje nego kad su kupili ATI, itd. itd. Za igre je odličan. Da nema njega Intel nebi sada imao ovako dobre C2D proc. Da nebude flejmanja nemam ništa protiv AMD-a.

...dosta od mene...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 21:29 
Veteran
Veteran

zokas je napisao:
Evo šta sam ja uspio sastaviti od onoga što imam na lageru za 700 KM i to sa 20% marže:
-MSI 945GCM5-F V2 P4, INTEL 945GC,S.775, Core2Duo, 1066MHz,SB7.1, PCI-Ex16,VGA,4xSATAII,GLAN,2xDDRII667, USB2.0, M.ATX
-Intel C2D-2.2BOX-E4500 CPU Core 2 Duo E4500, 2.2 GHz, 2Mb L2 , 800MHz, S.775
-Transcend JetRam JM800QLJ-1G DDR2 1GB 240pin PC-800/CL5
-Seagate ST3250410AS HDD 250 GB 7200rpm / Serial ATA NCQ 3Gb/s / 16MB
-LG GSA-H58NRBBB DVD +R 20x,-R 20x,+RW 8x,-RW 6x,RAM 12x,+RDL 10x,-RDL 10x,CDRW 48x40x48x,DL,SecurDisc,Black,BareBulk
-Blueberry CN-863SL Miditower Case 863, 400W P4 CE, 2xUSB+Audio, CD DOOR, ATX, 4*5.25", 2+5*3.5", Silver

...702 KM okruglo :) . Ovo su ti MAX napucane cjene, znači nemoj ići ispod ovoga za 700 KM.

Još da dodam, Samsung DVD/RW= :( , barem su se meni pokazali loše. Ni LG nije neka cvjećka. Preporuka NEC ili Pioneer.
Šta reći o AMD-u? Izbacili Phenom pa ga povukli (zbog greške), financiski sada vrjede manje nego kad su kupili ATI, itd. itd. Za igre je odličan. Da nema njega Intel nebi sada imao ovako dobre C2D proc. Da nebude flejmanja nemam ništa protiv AMD-a.

...dosta od mene...

Gdje sve to na taj krš od Blueberry napajanja? Radije povećaj cijenu za 50 KM i stavljaj Asus kućišta i napajanja. Dosta bolja je konfa od AMD integracije gore.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 22:18 
Pripravnik
Pripravnik

fantomacan je napisao:
Gdje sve to na taj krš od Blueberry napajanja? Radije povećaj cijenu za 50 KM i stavljaj Asus kućišta i napajanja. Dosta bolja je konfa od AMD integracije gore.

Pa da strpam sve u 700 KM :lol: . Nije ni Asus daleko od ovog napajanja barem ova jeftinija Asusova kušta. Čak bih se usudio reći da su ista. Neznam, ova Chieftec i CoolerMaster sto ja imam su daleko skuplja (i kvalitetnija). Ali evo sa ovim diskom "Seagate STM3160815AS HDD 160 GB 7200rpm / Serial ATA II 3Gb/s / 8MB, DiamodMax" i jos 40 KM može dobiti ovo "Chieftec LBX-02B-B-B-400 Mediumtower Bravo 02 Case w/door Black, EATX, 400W, Longer, USB&Firewire, 4x5.25, 2+6x3.5".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Buduci da sam sastavio gore navedenu konfiguraciju:

Molotov je napisao:
MBO M2A-VM HDMI
686,00 KM

Red bi bio da malo i obrazlozim zasto sam stavio navedene komponente....

fantomacan je napisao:
To ti je konfiguracija sa integrisanom grafikom, znači nije greška što nije navedena grafička. Ima 2PCI slota, znači staviš TV/Capture kartu i modem recimo i nema više slotova. Ako ti zatreba još nešto nema mogućnosti da se instalira.

Cisto sumnjam da ce mu trebat vise od dva PCI slota.....modem pretpostavljam da ne koristi (najgluplja stvar koja se ikada ugradjivala u komp).....eventualno ce mu trebat firewire karta i to je to.....uz TV/Capture kartu.....

Citiraj:
Nije tačno da je AMD bolji u odnosu cijena-performanse. E2140 u konfiguraciji koju sam naveo će lako izaći na kraj sa Athlonom 4000+ ili 4200+ u većini testova bez obzira na znatno niži takt na kojem radi. + Ako ti zatreba znato bolje se overklokuje pa je i po tome bolji.

Gledajuci sam procesor intel je bolji al kad uzmes cijelu platformu da bi dobio dobrog intela moras da pristajes na kompromis sa HDD-om od 160GB i memorijom od 1GB...ili na kuciste i napajanje blueberrry....ili na chipset 945 ili eventualno p31 koji je krsh nevidjeni.....

Osim toga gore je AMD 4400+ koji je ipak malo bolji od intela 2140...

Pa sad vi meni recite da li je bolje zanemarit cijelu konfiguraciju zarad procesora ili je bolje napravit neki kompromis sa dobrom plocom, dosta memorije, solidnim procesorom, dobrim kucistem i napajanjem i jos na kraju i dobrom cijenom....

A dokaz da ni intelovci nisu cvjecke je pokazao 45nm proizvodni proces....nesto se nisu usrecili....imaju i oni grdnih problema....a nemojmo zaboravit da je AMD-ov Phenom ipak jedini "native quad core" procesor dok intel jos uvijek nema takvih procesora....mozda je sad intel u prednosti ali koliko ce to trajat.....

zokas je napisao:
Preporuka NEC ili Pioneer.

NEC i nekako al pioneer......ne znam bas....nisu izbacili dobru optiku vec dve-tri godine....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 22:38 
Veteran
Veteran

@zokas
Pa imaš Asus kućišta od 100 KM sa 350W napajanjima, samim tim što ih je Asus potpisao ne mogu biti ista kao Blueberry koja pravi Neo ako se ne varam, a to je lafo brend trgovačkog lanca Tehnomarket. A to Blueberry je sigurno 50 KM. Dobra je ta ponuda sa diskom od 160 GB i Chieftec kućištem i napajanjem, to je fina integrisana konfa ko želi nešto tako.
Gdje ima to sve da se nabavi ako mi nešto zatreba od hardvera? Nisam nešto vidio kod nas mnogo MSI ploča u ponudi. Ako hoćeš napiši na PP da se ne reklamiraš.

Citiraj:
Gledajuci sam procesor intel je bolji al kad uzmes cijelu platformu da bi dobio dobrog intela moras da pristajes na kompromis sa HDD-om od 160GB i memorijom od 1GB...ili na kuciste i napajanje blueberrry....ili na chipset 945 ili eventualno p31 koji je krsh nevidjeni.....

Osim toga gore je AMD 4400+ koji je ipak malo bolji od intela 2140...

Pa sad vi meni recite da li je bolje zanemarit cijelu konfiguraciju zarad procesora ili je bolje napravit neki kompromis sa dobrom plocom, dosta memorije, solidnim procesorom, dobrim kucistem i napajanjem i jos na kraju i dobrom cijenom....

A dokaz da ni intelovci nisu cvjecke je pokazao 45nm proizvodni proces....nesto se nisu usrecili....imaju i oni grdnih problema....a nemojmo zaboravit da je AMD-ov Phenom ipak jedini "native quad core" procesor dok intel jos uvijek nema takvih procesora....mozda je sad intel u prednosti ali koliko ce to trajat.....
zokas ::
Preporuka NEC ili Pioneer.

NEC i nekako al pioneer......ne znam bas....nisu izbacili dobru optiku vec dve-tri godine....

Teško da je 4400 X2 bolji od E2140. Ne da mi se sada tražiti, ako se tebi da guglati potraži pa vidi koji je bolji. Ja sam uvjeren da je na većini testova bolji E2140. U konfiguraciji koju sam mu ja predložio je Codegen kućište i napajanje koja su solidna + to je neitegrisana ploča (sa mogućnošću overkloka) i diskretna grafika koja je sigurno dosta bolja od tog integrisanog rješenja, a zokas je dao ponudu za Chiefteca i manji HD. A kod njega je E 4500 koji bi daleko nadmašio i 4400 X2, da ne govorim 4000 X2. Zašto je 945GC loš čipset? Ili P31? A po čemu je AMD 690 značajno bolji?
Intel nema problema sa novim procesorima nego u nedostatku konkurencije čeka da se rasprodaju stari sa lagera. Da su htjeli mogli su izbaciti kako su planirali. Uostalom ova priča nije Intel vs. AMD i mene ne zanima to dječije flejmovanje. Obadve Intel konfiguracije po istoj cijeni su bolje od ponuđenih AMD. Na kraju će Molotov morati sam da se odluči, meni je svejedno, ali tražio je savjet pri izboru i od mene ga je dobio.

Poslednji put menjao fantomacan dana 10 Jan 2008, 22:59, izmenjena 5 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
fantomacan je napisao:
Nisam nešto vidio kod nas mnogo MSI ploča u ponudi.

Declan i NTCHS.....i jedni i drugi rade uvoz....sad je krenuo i Pakom sa notebook racunarima pa mozda imaju i komponente.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 22:51 
Veteran
Veteran

NTCHS nema maloprodaju ili ima? Declan znam gdje je, zaboravio sam da oni prodaju MSI. Pakom isto ne radi maloprodaju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 23:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Moja preporuka ti je East Code...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 23:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
fantomacan je napisao:

recimo da je to i tacno, ali sta je sa plocama?
najskuplja AM2 ploca je 150 KM (bez SLI-ja) dok o dobroj (dakle, dobroj a ne najskupljoj) C2D ploci, takodje bez SLI-ja, ne trebas razmisljati bez 200 KM.

ja takodje mislim da AMD varijanta ima bolji odnos cijena-performanse.

Freak_on_a_leasH je napisao:
Cisto sumnjam da ce mu trebat vise od dva PCI slota.....modem pretpostavljam da ne koristi (najgluplja stvar koja se ikada ugradjivala u komp).....eventualno ce mu trebat firewire karta i to je to.....uz TV/Capture kartu.....
mislim da pomenuta Asus ploca ima integrisan FireWire tako da stvarno ne vidim potrebu za vise od 2 PCi slota.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Freak_on_a_leasH je napisao:
nemojmo zaboravit da je AMD-ov Phenom ipak jedini "native quad core" procesor dok intel jos uvijek nema takvih procesora

Navodno su iz Intela izjavili da se uopšte nisu usudili da rade "native quad" jer to nije jednostavno. Komentar gdje sam ovo pročitao je bio u smislu da se Intel koji ima jače resurse (inženjere i ostalo) zasad nije osmjelio da radi "native quad".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 23:41 
Pripravnik
Pripravnik

...zaboravio sam napisati da u onih 700 KM ide 2 X Transcend JetRam JM800QLJ-1G DDR2 1GB 240pin PC-800/CL5 :D .

Kad sam sastavljao konf. imao sam u vidu da je čovjek napisa da će se baviti audio/video obradom. Neće sa igrati, dakle netreba mu neka jaka grafička pa sam stavio intergrisanu. Uzimajući to u obzir C2D je za sada bolji izbor. Koliko vidim , po testovima, Phenom mu se ozbiljno približio (konačno su savladali kako se pravi koprocesor) ali šta vrjedi kad ga nema za nabaviti (da nepišem što su ga povukli).

NTCHS ima maloprodaju ali samo u SA (ako nisu u međuvremenu još negdje otvorili).
NEC i Pioneer sam stavio zato što se u BL trenutno može nabaviti ili to ili Samsung i LG. Normalno da u igri ima i drugih proizvođača ali opet ponavljam, šta mu vrjedi kad nema gdje kupiti (neka me neko ispravim ako grješim). Druga stvar, optički uređaji su toliko napredovali da je smješno raspravljati o sitnim razlikama između jednih i drugih (osim nas zaluđenika :) kojima je bitan Bit Settings itd.). Obični korisnik neće primjetit razliku u neki sitnicama. Samsung sam naveo kao loš zato što sam sa njim u zadnje vrjeme imao najlošija iskustva (loše prepoznaje neke medije koji se mogu kupiti kod nas), što opet nezači da se to neće ispraviti nekim firmeware-om ali... da neidem u detalje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2008, 23:59 
Pripravnik
Pripravnik

Evo nama HyperThreading-a opet

http://www.benchmark.co.yu/modules.php? ... &sid=14709

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
zokas je napisao:

Sta ovo treba da znaci? Da ne kupujem nista?
Uz svo duzno postovanje za trud i sastavljanje ponude, mislim da je ponuda prije tvoje (cijena nije bitna, samo 40 KM razlike) malo kvalitetnija, ovako zaokruzena u paketu:
MBO M2A-VM HDMI
Ova integracija jeste losija, ali ne toliko od drugih jeftinih g. kartica. HDD 250GB je zlata vrijedan za razliku od 160GB.... a to sto je Intelov procesor ovlash brzi ne znaci nista, bar ne u ovoj mojoj namjeni.
Ipak, hvala svima.... sad da prespavam, da se slegne i trasu u shoping! :)

@ Zokas
jedino da mi mozda kazes, ako ima i ako moze da mi umjesto procesora i ploce iz tvoje ponude sastavis od ploceP35a i procesora 21x0. cijenu?

PS
Predlazu mi i
GA-P35-DS3L + e4500 + 2x1GB Geil ultra. a ostalo po izboru...... ali koliko ovo kosta?
Ja se gubim, mislim da ce ljudstvo i AMD da odrade svoje.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
AMD Athlon64 X2 dual core 4400+
2GB RAM DDRII
160gb hard disk
ASUS ATi X1050 256MB
DVD RW citac
+ wireless antena

sve to sam uzeo za nekih 720KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 11:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Molotov je napisao:
A kakve su sanse da nadjem AMD koji ne rade desync? Recimo ove gore konfiguracije, kolika je vjerovatnoca da rade desync?

Jel ti to generalizujes? Ako generalizujes onda to i nije neki fol. Na osnovu cega si zakljucio tacno da AMD bas toliko ne valja?

i generalizujem (priznajem mrzim AMD, jer do sad nisam naisao niti na jedan valjani procesor od njih, osim za igre), a i radio sam na 2 tv stanice, pa sam imao prilike da se svega nagledam i izgubim dosta zivaca zbog trasha zvanog AMD
ako si se opredijelio za video montazu (bilo amatersku, bilo poluprofi ili profi) uzimaj Intela i rijesi se glavobolja, cira na zeludcu, cupanja kose i sl. propratnih pojava
jedina prednost AMDa jeste cijena, ali nikako i performanse
ako vec ides na stednju probaj iskombinovati p965, c2d 4400, 2 gb rama

sto se tice prepucavanja za native quad....obratite paznju da taj nativni quad ima loshak performanse, losije od q6600, a Intel se i ne trudi jer nemaju konkurencije

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]