fantomacan je napisao:
Sa tim naponima teško je biti siguran,
relevantniji bi trebao biti onaj iz BIOSa, mada ne može se ni njemu vjerovati.
Najbolje bi bilo naći na netu mjesto na ploči gdje se mjeri napon procesora i onda multimetrom izmjeriti.
Знам, ниашао сам на још гомилу форума гдје се људи жале на исти проблем
Citiraj:
Što se tiče potrošnje i termalnih karakteristika to se može lako naći na netu, ja ne znam sad napamet koliko koji procesor vuče mada djeluje premalo 56W za 90 nm tehnologiju.
Чини ми се да је овај мој из прве ЕЕ серије (energy efficient),
али ми није јасно да ако је декларисан на 56W,
са оноликим клоком би напон требао скочити на потрошњу X2 5200+,
јер је радио на његовој фреквенцији.
Citiraj:
Ne znam sad ni napamet koliko se mogu overklokovati ti procesori,
nešto mi to djeluje premalo, onako otprilike rekao bih da bi trebalo to više ići.
Са алу ваздушним хладњаком на 1500 обртаја - тешко:
на extreme overclocking, guru3D, overclocker...итд и свим значајнијим форумима, видио сам и мноооого искусније клокере да се страшно пате управо око ове моје конфигурације,
а најбољи постигнути резултат је био око 2.8,
ја сам један од ријетких који га је натјерао до стабилних 2.7
(додуше уз проблем са неадекватним хлађењем, па сам га након тога вратио на default поставке)...
Citiraj:
49 stepeni nije još kritično, računaj da će ti ako ostaviš tako na ljeto to biti i do 10 stepeni više što opet nije kritično ali većina overklokera ne želi takve temperature.
Стабилан и сигуран рад им је до 50 степени (пошто код мене у кући комп ради нон-стоп), а на 2,7 у orthosu i Prime-u је достигао и 60,
па се нисам хтио зезати, без обзира што неким чудом није направио ниједан ерор...
Citiraj:
Pogledaj na benchmark.co.yu forumima , ima sigurno gomila takvih tema i sigurno ćeš naći gomilu korisnih stvari.
Ишчитао сам синоћ читав бенчмарк и оверклок, очи су ми испале...ајд, сад би могао добру збирку програма и текстова о клоковању издати...
Citiraj:
I ako imaš neko kung fu napajanje ne zezaj se previše jer sa tim se nikad ne zna.
Краљу...

... рикавам од смијеха сад...није "кунг'фу", ал' није ни неко посебно...
Доста сам се изиграо, научио много тога о процесорима, плочама, напајањима, хлађењима, процесу производње...Доста сам се изиграо и било је забавно...Хвала теби на сугестијама и на подршци,
боље ја да купим овај 5000 са откључаним мултипликатором, па да га лагано навиклам на 3,4 на све 36 степени...