banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 23:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
dejan je napisao:
Dakle kad se kupuje obavezno ponijeti programcic tft-test, nekoliko KB je, samo se pokrene i pregledati ekran.

Jel' to ovo
http://www.softpedia.com/get/System/Ben ... Test.shtml

Daju li inače prodavci da se takvim programima provjeri monitor? Mislim da Samsung daje garanciju na 3 mrtva piksela, tek preko toga mijenjaju. Znači ako doneseš kući i nađeš 3 mrtva piksela ne možeš da zamijeniš, dok bi recimo u radnji mogao da kažeš da ne želiš neki konkretan primjerak ako mu nađeš nešto. Samo ne znam koliko se lako mrtvi pikseli primjete na ovom testu sa ovim programčićem, a i druge anomalije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 22:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Ja sam korstio ovaj program: http://www.downloadjunction.com/product ... ndex.html#

Sto se toga tice, daju li... pa ne prodaju oni takav monitor bas svaki dan. A znaju jako dobro da te skuplje stvari brze gube na vrijednosti. Dok su god pare kod tebe u prednosti si... trazi da ti daju da probas. Nakon kupovine, malo je teze istjerivati pravdu, al ovdje se i ne moze nista dobiti bez galame. To je vec druga tema.
Uglavnom, kad pokrenes program, ako ima mrtvih pixela, primjetit ces. Povedi jos nekog, 2 para ociju bolje vide od jednog :)
Ostale stvari, ja nisam ni provjeravao. Gledao sam neki film nekih 20ak min u ve-milu, sto su pustili, i meni je to bilo dosta. Nisam nista primjetio da bi mi bas smetalo u realnom radu.
Ja sam mozda malo previse podigao prasine oko mrtvih pixela, predpostavljam da oni vise i nisu toliko cesti... ali od proslog monitora, nekako sam alergican na njih :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Izgleda da sam nasao pobjednika sto se tice 22" lcd-a....

LG M228WA.....22", 5ms (typical), 3000:1, 1680X1050, tv tuner, hd ready....svi moguci ulazi (scart, chinch, DVI, VGA, RGB, coaxial.....).....zvucnici.....sve, sve....za cijenu javljam u ponedeljak....

Prikljucio sam ga i moram priznat da malo izbija pozadinsko osvetljenje na rubovima al ipak je prejak.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 01:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

sa drugog foruma :D

Citiraj:
Ovo mora da vam ispricam,nekome smesno nekome dobra ideja.Juce sam bio u NBG nekim poslom pa svratih i resih da pogledam Monitore tamo preko puta one velike dvorane gde se prodaju tehnicke stvari.Naravno znate sta me je najvise interesovalo Monitori.Posto su u prizemlju LCdi prvo sam se tu muvao i odusevljavao sa metarskim ekranima na kojima su isli neki filmovi u HD tehnici.Ne znas u koji pre da gledas.Kada me je prodavac ljubazno pitao sta me zanima rekoh Monitori ,gore na spratu.Trk,a gore tisina Monitorcici naredjani i svi ugaseni slucajno ili? Odmah ugledah dve osobe jedan ocigledno kupac drugi crven i preznojava se mora da je prodavac .E ovo jos nisam u zivotu video kupac poneo ne znam mislim neki prekrivac kaze ajde ukljucite i pokri se sa onim cebetom preko glave izvadi u prvom trenutku nisam video sta je neku ALATKU?? I tako jedno pola sata brat bratu mulja li mulja ispod onog cebeta a prodavac sav unervozen i crven u licu, vrsio je operaciju nad Samsungom 2232 doznao posle.Ja da umrem od smeha ali kad se otkrio video sam LUPU i tada sam morao da se sakrijem iza rafa i da se pocepam od smeha ,umirao sam ,plakao sam.Ali sam morao da cujem sta je ustanovio ima li Mrtvaka ili nema?? Njegov komentar je nema mrtvih pixela ali ima pozadinsko probijanje.Ostavi monitor i zahvali prodavcu i tutanj.Kratak komentar meni, promenio je tri u roku od mesec dana ,hoce Samsunga2232 oni su odlicni odnos cena kvalitet nema boljih i lepsih a promenio 3??!!! Kada je otisao meni ce prodavac ovde je od jutros( ja sam bio oko14h) ovo mu je 4ti Monitor i svakome je nasao manu.Sta Vas intersuje .Ma samo gledam i pokupi se i ja i tutanj .Pa sad sam se tek malo ohladio i sto ne uzeh telefon od Tipa da ga povedem da mi odabere Monitor.Takvog strucnajka tesko mogu negde naci.Ja tako ne bih mogao ,njemu svaka cast.

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 07:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Freak_on_a_leasH je napisao:
Izgleda da sam nasao pobjednika sto se tice 22" lcd-a....

LG M228WA.....22", 5ms (typical), 3000:1, 1680X1050, tv tuner, hd ready....svi moguci ulazi (scart, chinch, DVI, VGA, RGB, coaxial.....).....zvucnici.....sve, sve....za cijenu javljam u ponedeljak....

Prikljucio sam ga i moram priznat da malo izbija pozadinsko osvetljenje na rubovima al ipak je prejak.....

Kradeš ideje, aaa?

Do jaja je! Ja sam prezadovoljan!!!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mogu ti rec da sam i ja....kredit na 2 godine i eno ga sljasti u sobi.....

Kontao sam kupit onog ASUS-a medjutim kad sam vidio ovo.....

Izgleda da ce gitara sacekat malo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 09:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Mozes reci cijenu? Pricekacu jedno pola godine pa uzeti taj isti za 100-150 KM manje. Strpljen - spasen :)
Zagrijao sam se prije 7-8 mjeseci za lcd kada ja najveci krsh od 17-ke kostao oko 400 KM, a sada sijaset 19-ki kosta po 420. Sta vi ostali mislite koliko ce jos padati cijene, pratim ih na nedeljnoj bazi i vidim da i dalje idu ka dole?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Padace to stalno...al ce stalno i izlazit novi....moras se pomirit sa cinjenicom da sta god da kupis momentalno si pao......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ne reče ti cijenu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pardon....758.00 KM.....cini mi se da je Tiki svoj nasao jeftinije....al to je bila neka predprodaja pa je cijena bila nesto niza....pokusao sam i ja to izganjat medjutim....bilo je kasno......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hm...kako tako malo, a ima i TV tuner?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 09:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sad gledam Srbijanske cijene, od 360 eura pa na više.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 02:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Jedan opis LG M228WA od strane korisnika

http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=146183

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2007, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ima li još neko osim dejana Samsung 226BW? Komentari?

A 2232BW?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2007, 16:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kupio sam Samsung 226BW, 720 KM što mislim da je ekstra cijena za Banjaluku, ima ga u drugim firmama za 740 KM, za 718 KM, pa čak i za velikih 779 KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2007, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Vader je napisao:
Kupio sam Samsung 226BW, 720 KM što mislim da je ekstra cijena za Banjaluku, ima ga u drugim firmama za 740 KM, za 718 KM, pa čak i za velikih 779 KM

Najs :) Gdje si ga kupio, ako nije tajna? And?...Impresije? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2007, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kupio sam u EastCode.

Impresije? :)

Pa, monitor je...velik :)

Sviđa mi se veličina. Odmah sam vidio da mi trebaju veći pokreti mišom za kretanje po ekranu pa sam odmah povećao osjetljivost miša za par stepeni :). Navikavam se ovih dana mada sam već dosta navikao, nisu mi sve opcije tramo gdje su nekad bile, recimo shortcutovi u Total Commanderu, linkovi u Personal Baru u Operi i drugo, sve je pomjereno u lijevo jer je ostalo prostora desno a ruka je navikla ići tamo gdje su te opcije prije bile. Sviđa mi se prostor dole u Toolbaru, ne moram svaki čas nešto minimizirati da ide u sistray da bih napravio prostor u Toolbaru. Sviđa mi se što sam proširio kolone u programima, recimo Nero ima 4 kolone koje su uvijek bile zbijene a sada je puno komotnije, u Operi mogu otvoriti i povećati onaj Bar sa lijeve strane a da opet ostane dosta prostora za web stranicu. I po visini se dobilo puno. Sve u svemu veličina je super.

Što se tiče karakteristika slike, koliko sam vidio po onim nekim uputstvima sa interneta dobio sam CMO panel, dakle jedan od C panela. Nisam ni očekivao da ću dobiti najbolji S panel (Samsungov) mada bi i A bio bolji od C. Ali slikom sam zadovoljan a vidim da ima i drugih koji su sasvim zadovoljni sa C panelom. Ima nekih sajtova i blogova gdje su dati kalibrisani profili za A i C panele, kalibrisani preko kalibratora, ali ja još nisam uspio da instaliram te color profile pa ako neko zna kako se to radi neka kaže, znam ja u suštini kako to ide (valjda) ali nisam primjetio nikakve promjene kada sam to uradio.

Što se tiče same slike oči su mi na nivou ispod sredine ekrana, monitor je na uzvišenju na stolu. Plava linija gore u Title Baru prozora je jača/tamnija nego na dnu u Toolbaru (Start linija) gdje je blijeđa, svjetlija. Ako se spustim da mi je Toolbar u visini očiju boje su tu OK ali Title Bar i vrhu ekrana postaju tamniji. A ako su mi oči na nivou vrha ekrana tada mi taj vrh ima OK boje, čak možda malo svjetlije nego što bi trebalo, dok dno ekrana tada ima blijede svijetle boje, pa mi nije jasno zašto neki kažu da oči trebaju biti na nivou vrha ekrana jer to ovde dosta loše izgleda. Ovo da su oči nešto ispod sredine ekrana mi djeluje još i možda najbolje, sve iznad toga bi dalo još blijeđe boje na dnu ekrana, mada one na vrhu tada djeluju bolje. Koliko vidim to je do standardnog lošeg vertikalnog ugla vidljivosti na TN matricama. Horizontalni ugao je zadovoljavajući.

E sad tu ima raznih podešavanja, par automatskih uključujući i MagicBright profile Text, Internet, Game, Movie, Sport, Dinamic Contrast, tek trebam vidjeti koji mi za šta više odgovara. U početku mi je bijela boja bila baš jaka, velika osvjetljenost, sad mi se čini podnošljivijom. Ima još par podešavanja koje nisam dirao. MagicColor sada držim na Off, bolje mi je tako nego što je bilo po defaultu sa njegovim Full ili Inteligent. Sa isključivanjem MagicColor-a djeluje da je opao i brightness i vidim više detalja nego sa njim, pogotovo ovako kad su mi oči ispod nivoa sredine ekrana.

Što se tiče probijanja pozadinskog osvjetljenja primjetio sam ga malo dole i malo više gore, samo na crnim podlogama, recimo kod nekih scena u filmovima, bilo bi bolje da toga nema ali nije strašno, neki su govorili da im to probijanje bude par centimetara veliko ali ovde je par milimetara, a u uobičajenom radu se uopšte ne vidi.

Igre nisam nešto posebno probao, samo sam startao stari Baldur's Gate 2 i jako se prijatno iznenadio koliko je dobro izgledao, mislio sam da će biti dosta loše.
Zasad nisam uspio natjerati ga da ne skalira rezolucije već da zadrži 1680x1050 a da mi na sredini "isiječe" neku manju rezoluciju, recimo za zahtjevnije igre. Ako neko zna kako se to radi neka kaže, monitor je spojen preko DVI pa bi trebalo da radi ali ATI Catalyst drajveri su inače čudni pa je možda do njih.

Tek danas sam ubacio neke DVD filmove da vidim kako izgledaju na "svom terenu" tj. u wide, i iznenadio sam se da se uopšte ne prikazuju kao wide (16:9) filmovi. Gore i dole isto imaju debele crne trake. Znam da bi trebala biti manje trake jer su filmove 16:9 a wide monitor 16:10 pa opet ne bi bio fullscreen, ali trake su velike kao na 4:3 monitoru (!), onda sam pokrenuo filmove u VLC Playeru i provjerio da li mu je podešen default acpect, znači pravi u kakvom je film, i sa tim imam debele crne trake gore i dole, kada forsiram 16:9 slika se ne promjeni što znači da ona jeste u 16:9 ali ne izgleda kako bi trebalo. Probao sam 5-6 DVD filmova i na svima je isto. Onda sam probao neki BBC DVD dokumentarac i na njemu su trake manje, onakve kakve i trebaju biti kod wide videa na wide monitoru i kakve sam očekivao i na filmovima. Pa mi nije jasno, nije valjda da ovi DVD filmovi uopšte nisu wide (!) već ih je neko prerađivao.

Sve u svemu veoma sam zadovoljan, najviše veličinom :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 21:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Opa, znaci, kupovina je pala. :)
Tek ces sad vidjeti kako je odsad manja rezolucija jednostavno - malena.
Ja vise ne mogu nista ispod 1280x1024 da gledam, eventualno 1024x768, a nesto manje je jednostavno - horor. :)

Uslikaj ga aparatom, pa postavi, da vidimo kako izgleda uzivo.

Btw, sad su ti poruke na forumu manje, kad ih tako gledas, pa ces morati pisati duze, a citati krace. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 17:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Vader, znas li koliko je Samsung 223BW u EastCode-u, ili za koliko novca ga mogu nabaviti ako je 226BW 718KM?

Pretpostavljam oko 650-660 u slucaju da ga ima..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 19:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
mic je napisao:
Pretpostavljam oko 650-660 u slucaju da ga ima..

Poznavajuci East Code, u slucaju da ga nema, bez problema ce ti ljudi naruciti za par dana ako odlucis da ga kupis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]