banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2007, 20:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
filozof sa vrbasa je napisao:
A da li neko zna koliko košta Hitači , da li je skuplji ili jeftiniji od onog što sam ja platio, ja sam dao 105KM za Maxtor!

Ali pošto je pod garancijom ne bih volio da mi se desi ovakva situacija, da u međevremenu nešto ne valja i ja odnesem na popravku sa računom naravno, i oni ovore i vide da unutra nije Maxtor, kao što piše na računu već Hitači, pa me još optuže da sam ja nešto mjenjao!

Hitači jeste nešto jeftiniji od Maxtora, mada je to mjesto gdje si pazario nešto skuplje od ovih boljih radnji. A to sa garancijom je već problem, pošto praktično nemaš garanciju. Na računu piše Maxtor, da ti recimo crkne, kao da se oni mogu sjetiti šta su ugradili. Možda ima na disku naljepnica sa datumom i oznakom radnje, ali ipak treba popraviti grešku. Idi odmah da ti promjene račun i napišu kako treba, kakva loša usluga i aljkavost, samo će te bezveze iscimati da im ponovo nosiš računar.
Brand Maxtor valjda više ne postoji, sada je Seagate-Maxtor, ne vjerujem da je taj brand lošiji nego što je bio Maxtor. A i suviše je Maxtor ozloglašen, kod nas je on odavno na tržištu i vjerovatno najrasprostanjeniji brand hard diskova, pa je logično da ima najviše kvarova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 06:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
fantomacan je napisao:
Idi odmah da ti promjene račun i napišu kako treba

Odmah, i to ako ti i sad uopšte budu htjeli zamijeniti.
Što se tiče Maxtora, nije došao na zao glas zato što je bio najrasprostranjeniji (u vrijeme kupovine je bio 3. proizvođač u svijetu), nego zato što su njegovi diskovi još od kupovine Quantum-a imali brdo problema (dosta ih se kvarilo u prvih godinu dana). Pao je u novčane teškoće i Seagate ga je kupio, iz poznatih razloga, da se jeftino domogne stručnog kadra, tehnologija i patenata (R&D je izuzetno skup). Sam brand postoji (vjerovatno ne još dugo).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 13:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Nema od toga nista.
Kod njih ti je fazon,saljemo dobavljacu u Njemacku... :DI to u slucaju neispravnosti uređaja.A tek u ovom slucaju...
A ako i bude nesto od toga,čeaćeš cca 40 dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 15:08 
Veteran
Veteran

ned123 je napisao:
fantomacan je napisao:
Idi odmah da ti promjene račun i napišu kako treba

Odmah, i to ako ti i sad uopšte budu htjeli zamijeniti.
Što se tiče Maxtora, nije došao na zao glas zato što je bio najrasprostranjeniji (u vrijeme kupovine je bio 3. proizvođač u svijetu), nego zato što su njegovi diskovi još od kupovine Quantum-a imali brdo problema (dosta ih se kvarilo u prvih godinu dana). Pao je u novčane teškoće i Seagate ga je kupio, iz poznatih razloga, da se jeftino domogne stručnog kadra, tehnologija i patenata (R&D je izuzetno skup). Sam brand postoji (vjerovatno ne još dugo).

Kod nas je Maxtor bio dugo vremena skoro jedini brand. Tek kasnije je došao WD, a Hitachi, Seagate i Samsung su praktično novajlije na našem tržištu. Maxtor je imao nekih loših serija, ali imao je i IBM (sad Hitachi) pa opet nije tako ozloglašen. Mislim da je ipak pretjeran taj loš glas za Maxtor, neko neupućen očekivao bi da svaki disk kojeg uzme crkne nakon 2 mjeseca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 19:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2007, 18:07
fantomacan je napisao:
A da li neko zna koliko košta Hitači , da li je skuplji ili jeftiniji od onog što sam ja platio, ja sam dao 105KM za Maxtor!

Ali pošto je pod garancijom ne bih volio da mi se desi ovakva situacija, da u međevremenu nešto ne valja i ja odnesem na popravku sa računom naravno, i oni ovore i vide da unutra nije Maxtor, kao što piše na računu već Hitači, pa me još optuže da sam ja nešto mjenjao!

Hitači jeste nešto jeftiniji od Maxtora, mada je to mjesto gdje si pazario nešto skuplje od ovih boljih radnji. A to sa garancijom je već problem, pošto praktično nemaš garanciju. Na računu piše Maxtor, da ti recimo crkne, kao da se oni mogu sjetiti šta su ugradili. Možda ima na disku naljepnica sa datumom i oznakom radnje, ali ipak treba popraviti grešku. Idi odmah da ti promjene račun i napišu kako treba, kakva loša usluga i aljkavost, samo će te bezveze iscimati da im ponovo nosiš računar.
Brand Maxtor valjda više ne postoji, sada je Seagate-Maxtor, ne vjerujem da je taj brand lošiji nego što je bio Maxtor. A i suviše je Maxtor ozloglašen, kod nas je on odavno na tržištu i vjerovatno najrasprostanjeniji brand hard diskova, pa je logično da ima najviše kvarova.

da li si ti doruchkovao?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 01:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Danas sam bio zbog mog slučaja i dobio sam ojašnjenje da oni kad nabavljaju robu, neke HDD stavlhjaju pod istom šifrom i da nema neke razlike između modela ova dva Maxtora i Hitačija i da je svjedno koji sam uzeo! Al opet nisu imali prava da odlučuju u moje ime!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
pa ako im je svejedno, onda ti trazi da ti daju maxtor, ako si to generalno htio, ili ako bas ti ne budu dali disk, zaprijeti im inspekcijom, jer nema sanse da se dva razlicita proizvoda vode kao jedan....naravoucenije....izbjegni MM u sirokom luku u buducim kupovinama ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma Diablo ja sam kod njih u proslosti kupio par uredjaja , a znas kako je tesko ukazati povjerenje kad su u pitanju sofisticirani uredjaji, pa sam isao na to ako kod njih trosim pare i ako sam njihova stara i stalna musterija da ce imati neko postovanje prema meni!

Vrh

Tema posta: hdd
PostPoslato: 16 Maj 2007, 09:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
jesi ti zalostan lik, ulazes 100 maraka u racunar koji vrijedi 10 KM. stvarno neverovatno! i onda se cudis kako su ti ugradili hitachi umjesto maxtora. to je cisti primjer kako vecina ljudi koji kupuju komponente ili racunare nemaju pojma o zivotu. zasto? evo objasnjenja i nekoliko primera: kada si otisao po racunar zasto nisi trazio da ti otvore kuciste i da se sam uvjeris sta su ti stavili? drugo: jednom momku su prosli mjesec prodali athlon 64 3500 AM2 kao core 2 duo!!!!!!!!!!!!!!!!
ej covjece, skontaj podvale!!!!!!!! on sav srecan misli da je dobio 3500 MHz, covjek presrecan do bola...kad ono medjutim nakon para dana navratim kod njega po neke svoje cd-ove a on odmah: kupio sam dobar komp ovo ono, 3500 MHz, core 2 duo bla bla bla...ok kazem ja, sednem i pogledam kad ono - amd. radi na 2.1 Ghz.
kad je video sta je dobio odmah odneo na reklamaciju ali su ga zejebali kao i obicno sto urade. rekli da je stavljen core 2 duo i da je on sam izmenjao delove i tako to. naravno, i trebaju tako kad ljudi uopste ne gledaju sta su uzeli.
zato druze, sreca tvoja pa su ti dali hitachi. i drugi put pamet u glavu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
splendid, bez uvrede, ali on ako ne razlikuje 'na prvu' c2d i Athlona .. za koji ce mu klinac tako jaka masina?

Dalje, ta prica o mijenjanju komponenata mi takodje ne pije vode .. Pa ko normalan na to pada? Pogotovo kada je u pitanju investicija od 1500+ KM

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam jednom rekao da mi je to uspomena i da necu da se odvajam od nje, a one nemaju cijenu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 12:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Tako sam i ja govorio za moju uspomenu, pa sam od njene sporosti uskoro obolio na zivce, pa sam onda izvadio prvo procesor iz nje i uzeo cekic od 750 grama i malo stucao taj celeron, onda sam ostatak uspomene ubacio u kontejner.Shvatio sam da te uspomene nisu vrijedne mojih zivaca, mada doduse sve je to isto smece i kako stvari stoje vidim da ce i ovaj novi komp uskoro pod cekic...

Vrh

Tema posta: amd
PostPoslato: 16 Maj 2007, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
ne morate vjerovati ali dokazi su nepobitni. uostalom, oni mudro sklope komp ali NE STAVLJAJU NALJEPNICE i onda sta kod se dogodi nesto ozbiljnije odmah udare na kupca pogotovo ako je neko neupucen u racunare.
samo, tu si u pravu, sta ce mu core 2 duo kad ionako nista ne radi sa njim.
internet (adsl), text, malo corela, excel, filmovi...ma katastrofa. e takve bas treba osisati ko ovcu vunaru

Vrh

Tema posta: Re: hdd
PostPoslato: 16 Maj 2007, 16:47 
Veteran
Veteran

splendid je napisao:
jesi ti zalostan lik, ulazes 100 maraka u racunar koji vrijedi 10 KM. stvarno neverovatno! i onda se cudis kako su ti ugradili hitachi umjesto maxtora. to je cisti primjer kako vecina ljudi koji kupuju komponente ili racunare nemaju pojma o zivotu. zasto? evo objasnjenja i nekoliko primera: kada si otisao po racunar zasto nisi trazio da ti otvore kuciste i da se sam uvjeris sta su ti stavili? drugo: jednom momku su prosli mjesec prodali athlon 64 3500 AM2 kao core 2 duo!!!!!!!!!!!!!!!!
ej covjece, skontaj podvale!!!!!!!! on sav srecan misli da je dobio 3500 MHz, covjek presrecan do bola...kad ono medjutim nakon para dana navratim kod njega po neke svoje cd-ove a on odmah: kupio sam dobar komp ovo ono, 3500 MHz, core 2 duo bla bla bla...ok kazem ja, sednem i pogledam kad ono - amd. radi na 2.1 Ghz.
kad je video sta je dobio odmah odneo na reklamaciju ali su ga zejebali kao i obicno sto urade. rekli da je stavljen core 2 duo i da je on sam izmenjao delove i tako to. naravno, i trebaju tako kad ljudi uopste ne gledaju sta su uzeli.
zato druze, sreca tvoja pa su ti dali hitachi. i drugi put pamet u glavu.

Pa šta ako je stavio HD koji je skuplji od samog računara? Njemu tako treba.
Ako prosječan kupac treba otvarati kućište i provjeravati šta su mu stavili, onda je stvarno loše stanje. A ne bi ništa ni dobio jer kako da on zna šta je unutra i kad vidi kad ne zna ništa o tome?
Ako je tačna priča za C2Duo navedi gdje je to kupljeno i ko ga je prevario. Jer ovako na rekla-kazala ni ja ti ne vjerujem. Ako je neko bio tako bezobrazan najmanje što je zaslužio je da pomeneš ime firme.
Ne mora i ne može svako znati mnogo o hardveru iako kupuje računar. Da svako zna mnogo o svemu što kupuje vjerovatno ne bi smo bili ovakvo društvo kakvo jesmo. Podli prodavači to koriste, ali treba ih barem imenovati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 19:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Ma dajte ljudi suvisno je uopste i pricati o tome. To je klasicna prica, tata, tata daj mi 2000 km da imam bolji racunar od komsije. Pa mene je u zadnjem periodu zvalo masa ljudi da pitaju sta da uzmu koji procesor, plocu i sl. a pri tome se ti isti ljudi nisu u zivotu sjeli za racunar.Pokusao sam im objasniti da je danas situacija da sta god uzmu da ce im biti dobro za njihove potrebe jer nece moci da iskoriste ni 5% mogucnosti tog novog racunara, jer ce ga koristiti za kucanje teksta primarno. Nije vrijedilo...Ali ovi u racunarskim firmama ne smiju zakidat tako narod, ako kreten oce procesor sa 6 jezgra i ako ga je platio, sasvim je logicno da to i dobije. Evo primjer mediamarket i neka njihova polovna konfiguracija koju je moj kolega platio oko 600km za sta je mogao uzet nov komp.Ali najgore je od toga svega sto mu nisu ni dali to sto je na spisku, cak nije dobio ni novu tastaturu i misa :), al je zato za te pare dobio disk od 15 giga :)))).Ali nas narod je takav, ja sam mu rekao daj mi pare ja cu te prevarit za 50 km, al cu ti sastavit komp da valja necemu, njemu je to bilo puno i sad mislim da svoj taj komp nemoze prodat za vise od 90km.Ali evo uzmimo it computers iz sarajeva, vrlo cesto ujutro nadjem ispred vrata njihov cjenovnik, al kad nadjem cjenovnik momentalno se mogu odma vratit u krevet, koliko mi pokvare dan. Dakle, konfiguracije koje sam ja sklapao prije 2 godine po nevjerovatnoj cijeni u fantasticno upakovanim kucistima.Da li je i to prevara, posto po meni to ne mogu biti novi racunari, jer se pola tihj procesora ni ne prodaje vise nigdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 20:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
majstorovic je napisao:
Da li je i to prevara, posto po meni to ne mogu biti novi racunari, jer se pola tihj procesora ni ne prodaje vise nigdje.

Pokrenuo si vrlo zanimljivo pitanje. Da li je računar nov, ako komponente u njemu nisu ni dana radile, ali su zato 2 godine stajale u magacinu? Masa računara koji se za 600, 700, 800KM prodaju u lokalnim prodavnicama spadaju u dotičnu kategoriju. Da li je to prevara? U čemu se razlikuje procesor koji je radio 2 godine, od onog koji je stajao na polici 2 godine i kako biti siguran da u "novoj" konfiguraciji ne dobijete prvi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 23:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da budemo jasni ova tema, je otišla u drugom pravcu mene stvarno boli briga, ko će za šta koristit svoju makinu! To je sve diskutabilno, ovo tipa bolji od komšije, ne važi samo za računar nego za hiljadu stvari to je nama u genima! Ali ne volim prevare!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2007, 15:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
pravo pitanje je sta ces uraditi povodom toga :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2007, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Kod nas je Maxtor bio dugo vremena skoro jedini brand. Tek kasnije je došao WD, a Hitachi, Seagate i Samsung su praktično novajlije na našem tržištu.

Nije tacno i seagate i wd su postojali i prije na nasem trzistu ali nisu bili tako razvikani kao maxtor kojeg su izgleda prigrlili glavni distributeri hardvera pa ljudi nisu imali drugog izbora nego da kupuju ono sto im se najvise nudi. Hitachi je inace jedan od glavnih dobavljaca hdd-ova za laptope, ja sam imao lose iskustvo sa desktop hddom, dok sa laptopom nemam nikakvih problema. Jest da se sklapani desktop i brandiran laptop ne mogu porediti po kvalitetu ugradjenih komponenti iako je proizvodjac isti, ali to je sasvim druga prica...
Moguce je da los glas maxtora potice upravo od njegove masovnosti: ako ima najvise prodatih primjeraka, upravo ce maxtor brojcano imati najvise reklamacija sto je i prirodno...

O media marketu i slicnim firmama: ako si nesto platio imas pravo to i da dobijes sve ostalo je cista prevara. Mnogi ljudi ne znaju nista o racunarima ali to nije razlog da ne mogu isti i da kupe. U toj cijeloj prici trgovci treba da daju dobar savjet musteriji a ne da ga navuku i podvale mu nesto sasvim deseto i nesto sto mu ne treba. Pri kupovini kompa treba se dobro raspitati i ne zalijetati na prvu, obicno su najvise reklamirane firme ujedno i najlosije i najnepouzdanije (cast izuzecima). Los odnos MM prema musterijama ce se na kraju njima odbiti o glavu... 1,5+ kila maraka nije mala para da bi se sad neko zajebavao sa tim ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2007, 22:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
ned123 je napisao:
U čemu se razlikuje procesor koji je radio 2 godine, od onog koji je stajao na polici 2 godine i kako biti siguran da u "novoj" konfiguraciji ne dobijete prvi?
dosta toga zavisi od prostorije gdje je taj procesor bio uskladisten...
ako nista drugo onda je taj drugi procesor (koji je stajao na polici) trpio manje oscilacije u tepmeraturi nego taj sto je radio i grijao se na ko zna koje temperature pa zatim hladio i opet grijao i sve tako...

ne kazem ja da su komponente koje su dugo bile na polici iste kao nove ali bi ih ipak radije uzeo nego polovne (kada bi morao birati).

dakle... te komponente nisu nove, one su "malo nove" :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]