E ovako, ima li neko iskustva sa Seagate Baracuda 320 GB / 16 MB diskom, u ATA varijanti?
To je koliko sam vidio najnovija serija 7200.10 sa novim načinom smještanja podataka.
Na netu ima testova samo za SATA varijantu tog diska, mada je to vjerovatno više-manje isto.
Treba mi ATA jer SATA nemam na ploči, a valjda će moći onda ovaj ATA disk da se nekad prebaci na novu ploču, ustvari sa vjerom u to bih i kupovao ovoliki disk.
Ovaj disk je u Panexu 40 KM skuplji od Baracude sa 250 GB ali sa 8 MB cache i starijom serijom 7200.9 pa mislim da bi se isplatilo ići na ovaj 7200.10 od 320 GB / 16 MB, a prostora će kad-tad zatrebati
I kakva su vam generalno iskustva sa Seagate diskovima? Ja ih nikad nisam imao pa zato pitam, najviše sam imao Western Digital. Seagate daje veću garanciju nego ostali, i ako se ne varam važe za najvećeg proizvođača, čak sam mislim negdje pročitao da je svaki treći hard disk na svijetu Seagate.
I zna li neko kakva je ova nova 7200.10 serija po pitanju tih "čudnih zvukova" koje neki Seagate diskovi puštaju?
I kako stvari stoje sa grijanjem, sadašnji disk mi nema ventilator i radije se ne bih gnjavio sa tim, pa me zanima može li to normalno da radi bez ventilatora?