banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 17:07 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Evo govorim iz druge ruke ...

Moj drug je kupio "zadnji krik" od racunara u HGSpotu ... Kvari se svaki drugi dan :)

Medjutim, ispalo je da je to zbog toga sto su drajveri josh uvijek nestabilni (za neke komponente), zatim, ni on nije neki znalac, pa je mozda nesto obrisao nepaznjom itd ... Sad radi kao sat... Inace>

AMD 3500+ x64
2 GB RAM
GeForce FX6800 ULTRA 256MB
Creative blabla
i tako dalje ...

najvishe mi se svidja ovo:
2x HDD Maxtor 160 GB

:(

Ocu i ja to!

PS: Izgubio sam pola zivaca dok sam prckao sa raid-om ... Ebiga kad sam ja u svijtu p2 racunara ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 20:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
@che.guevara, koliko je to sve platio zajedno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2005, 00:20 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
vojna tajna

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2005, 09:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

:withstupid: [-X #-o

Vrh

Tema posta: Re: HG spot ZG BL
PostPoslato: 31 Jul 2006, 07:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2006, 19:40
lazoyu je napisao:
Kupujem u ZG HG spotu vec 3 godine i bilo je komponenti koje su se pokvarile ili uopste nisu radile ali moram reci da su vecinu odmah zamjenili.Jedino 1 UPS sam cekao 14 dana(servisni rok) zbog tog sto on nije bio uvezen od njih nego preko neke druge kuce.
Neko je napisao da su oni najskuplji u HR sto nije tacno.Kupovao sam i u drugim vecim kucama,razlika je neznatna,cak su neke bile i skuplje a zbog pozicije HG spota na Utrinama(sami ulaz u ZG),ne pada mi na pamet da idem u neke druge firme.

Kad dodjes u Zg prije ulaska u HGspot imas knjizaru i prvo tamo kupi knjigu "rat i mir" ili neku drugu slicne tezine.
Po zavrsetku razgledanja imas dvije mogucnosti:
1. Kupis neku sitnicu ili ne, izadjes van i bacis knjigu "rat i mir"
2. Kupis nesto sto mora doci iz magacina, e onda odes na prvi sprat sjednes u kafanu i taman kad budes zavrsavao knjigu "rat i mir" docices na red i tada zamolis ljubazno osoblje da ti napisu posvetu u knjigu npr "u znag sjecanja na vas prijatan boravak u nasem odjelu za isporuku" uz zaljepljen racun iz kafane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2006, 22:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Jul 2006, 21:36
Banjalucki HG spot nepostojeca i nekompetentna podska, ne uvazavaju reklamacije, kupac je uvijek kriv, kupis novo pa ako ne radi cekaj na popravku po nekoliko mjeseci, ko te pita treba li ti to za nest ili ne, jos bolje dosadi ti pitati pa se nadaju zaboravices da si nesto i kupio!!

Ko ima visak zivaca moze kupovati kod njih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 10:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
najgore je sto su jedni od boljih

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
ma oni seru puno al ne kao oni iz zecoma....oni bas znaju da te zajebavaju...moj drug je bio u iskusenju 200000x puta da im demolira radnju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Pa je onda ukrao onaj skener instead? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 00:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
:lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 01:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
hm, ne znam kakvi su u BL, ali sam se sjetio jednog zanimljivog clanka iz hr.

http://dritokonj.mojblog.hr/arhiva.aspx ... 06&month=7

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 10:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma u zecomu su levati
sta god pitas prvo ti uputi teleci pogled, pa lista cjenovnik, pa ode iza pitat` nekoga i na kraju kaze da nema pojma sta je to ili da cijenu zna samo jedan lik koji radi u magacinu - mislim...

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Moje iskustvo sa HG Spot-om. Na zamjenu USB bluetooth stick-a sam cekao cirka 60 dana i to jer su ga izgubili. Prvo je bilo poslali smo pa nismo dobili odgovor, patamo pa vamo i na kraju im ja kazem "priznajte da ste izgubili stick" :).

Dali su mi novi ali su sebi napravili antireklamu zbog 40km koliko je kostao epoxov stick! Molim boga da mi se sta skuplje ne pokvari

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 23:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja uvijek uzimam direktno u Zagrebu u HG Spotu pošto su ovo ovde totalni amateri!!! Uzeo sam neki auto mp3 radio i pokvari se nešto, nije htio da izbaci CD, a istekla garancija! Ja im pošaljem mail oni kažu samo donesi popravićemo besplatno i još se izvinjavaju zbog kvara! Kažu donesi lično ili preko poslovnice u BL! Odem ja kod ovih naših levata i kažu oni meni biće za mjesec-dva!!! Pošaljem po nekom liku što radi sa starim i poprave ga isti dan! E sad najjača stvar je što sam slomio bio neku plastiku i to je trebalo zamijeniti i likovi opet poprave za džabe!!! Ovi naši ti daju novi, ako je pod garancijom, a ako je istekla ko te j...!!! Tu ne mislim na HG Spot, nego na sve radnje tog tipa!!! Jednostavno u BIH ne postoji servis informatičke opreme, samo zamjena!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 15:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
uh

Poslednji put menjao majstorovic dana 16 Nov 2006, 15:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 15:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Znam dosta primjera ljudi da su uspjesno zamjenili neispravne stvari u HG spotu, kako kod nas tako i u ZG. Medjutim, sto neko rece problem je sto kod nas nema pravog servisa racunara, nego se sve vraca redosljedom ko je od koga kupio, i nabavio. Ipak mislim da je HG spot ovdje najbolji kod nas, ma pogledajte samo panex, mislim..... A zecom skoro ja usao da pitam nesto za wireless uredjaje sto imaju, izvozase me ko budalu, te ajd gore na sprat, te aj dole. Ja pitam nesto a oni mi se u facu smiju, reko pa sto radite ovde, vasa je duznost da znate to. Pa ja ako npr. prodajem neki televizor iz ciste svoje radoznalosti cu procitat to uputstvo o njemu, da nebudem tele kad ga budem prodavo. I pola sata sam cekao da me usluze tamo zbog nekog stranca koji je kupovao USB stick, a pazi molim te u citavoj firmi nema covjeka koji zna engleski. Eeeeeeee aloooo prodaje racunare a nezna jebenih 10 rjeci sastavit engleskog. Ma mislim da kod nas dolaze komponente koje nisu ni blizu komponenata koje su za njemacko trziste. Mislim da su puno losije. Pokusao sam i da dokazem svoju tvrdnju.U to sam se uvijerio u decembru prosle godine kad sam sastavio tada jedan od najboljih kompova i testirao ga. Rezultate sam uporedio sa racunarima istih komponenti po citavom svijetu. Onaj u njemackoj je bio bar za 20% bolji u svemu, ali je zato onaj iz jos zabacenijih africkih zemalja bio jos gori od mog kompa. Sve u svemu kradu, varaju, narucuju citave kontejnere robe sa felerima, losom serijom drajvera, firmware-a i sl. stvari. Pa ljudi moji tek odskora je krenulo, prije par godina da kad kupis neki dio da dobijes i kutiju uz njega????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 15:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Ne mogu da vjerujem ovo u vezi hg spota u bl....

Pa zar prilikom kupovine komponenti ne daju neku garanciju za tehnicku ispravnost komponenti i vremenski rok zamjene? Ne razumjem taj bezobrazluk... Pa kako mogu tvrditi da je kupac kriv-na osnovu cega on moze utvrditi da je komponenta ostecena zbog nestrucne instalacije? Pa zar treba ispred njih da sklapam komp?

Jel ima neko da me uputi na nekog drugog dobavljaca komponenti, posto uskoro treba da sklapam masinu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 16:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Kažem ti ako imaš mogućnosti HG Spot u Zagrebu, definitivno vrh na ovim prostorima! Prijatelj mi je sklapao tamo i kad je upitao radnika šta preporučuje lik je pričao jedno sat vremena, al korisne informacije! Svaku komponentu zna s kojom drugom u paru daje najbolje performanse. Pored svega tu ti je najjača stvar, PDV!!! Ako nisi državljanin Hrvatske dobijaš nazad 18% od ukupne vrijednosti računa, tako da s tim možeš pokriti troškove puta i još da ti ostane love!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 17:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Ako nisi državljanin Hrvatske dobijaš nazad 18% od ukupne vrijednosti računa, tako da s tim možeš pokriti troškove puta i još da ti ostane love!!!

Kako ovo naivno zvuci... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 00:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Neznam sto si zacudjen sto se tice te garancije u bl. Pa kad pazljivo procitas tu garanciju skontas da je ni nema. Znaci nema garancije ako uredjaj ode od groma, strujnog udara, nestrucnog rukovanja, fizickih ostecenja itd...itd. E sad kako on zna da sam ja nestrucno rukovao sa tim uredjajem, koliko je on uopste strucan da to ocjeni..Ko koga ovde vuce za nos...Cuj nema garancije od strujnog udara ili groma pa kome onda da se zalim da idem stucat monitor nekom od glavu u elektrokrajini, sta sad trebam imati i garanciju na tacnu voltazu??? A sto se tice fizickih ostecenja, bar trebaju da imaju servis da to poprave, ali kad kod nas nema normalnog servisa. Ovi u RTV servisima nemaju pojma o komponentama, samo ih sjebu do daske kad ih otvore. Neznaju ni otvorit laptop kako valja a da ga ne sjebu. Sve u svemu garancija se svodi na kilometre hodanja, ubjedjivanja, natezanja ko je lud. Zato ja povedem starog, on stavi masnu i odjelo iz nikolasa, ruke na ledja pa me svi docekaju fino, prosto se obraduju sto sam dosao da se zalim....A jos nisam nista kupio u ovim nasim firmama da je bilo 100% ispravno, evo sad maticna ploca neradi na zvucnoj jedan kanal al nemam vise snage da se opet natezem sa njima. Vec sam reklamirao pola stvari u paneksu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]