E sad nešto hitno, treba mi hitno odgovor na par pitanja.
Win modem, da li je to hardverski ili softverski modem, vjerovatno softverski ali mi treba potvrda. Radi se o Diamond Supra win modemu sa Lucent chipom, zna li ko šta o ovom modemu, kakav je?
Naime planiram se riješiti mog Conexanta softverskog jer me zna zezati, nevaljaju drajveri, pa sam mislio uzeti neki hardverski pa mi brat nabavio Cirrus Logic koji mi je sad u mašini a nabavio je i ovaj win modem Lucent pa ne znam šta da radim a treba još danas u toku dana da odlučim. Cirrus mi je u mašini već desetak dana a ovaj Lucent još nisam probao a teško da ću i moći. Ovaj Cirrus Logic je jako glasan kad se konektuje, zna li neko kako to da smanjim, onaj Speaker Volume ne radi ništa kad ga smanjim. Pored toga u zadnje vrijeme mi se često dešavalo da se ne mogu konektovati na blic iz prvog pokušaja, bude kao zauzeto pa ne znam da li je do modema ili je i ostalima tako. Da li imate problema pri konektovanju na blic?
Nešto sam kontao da bih radije umjesto glasnog Sirrus Logica uzeo neki hardverski Lucent jer čujem da su dosta dobri za naše loše veze ali sad ako je birati između soft Lucenta i hardverskog Logica za razliku od 10 KM onda je valjda bolje uzeti ovaj Sirrus Logic, pogotovo ako problemi pri konektovanju nisu do modema a još neko mi reče da ima probleme pri konektovanju. Još ako bih ga nekako uspio utišati...
Odgovor mi treba što hitnije u toku dana, dakle čim ovo pročitate pišite šta znate