banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 03:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kupovina laptopa?
PostPoslato: 25 Okt 2015, 18:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
NiZ je napisao:
Iz mog iskustva i ljudi koje poznajem, HP i FS su u po kile za titulu najgoreg brenda kada su laptopi u pitanju. Izuzetak je HP ProBook koji opet kosta kao i ekvivalentna konkurencija iste klase, tako da ga ja ne bi kupio nikada.

Kada zanemarimo Mac koji je klasa za sebe i priznajmo, precijenjen, Lenovo ili Dell bi bili moj izbor.

Za nezahtjevnog korisnika bih uvijek preporucio ThinkPad T61p (neko ga prodaje u malim oglasima).

Za nezahtjevnog korisnika može i nešto ovako.

http://www.olx.ba/artikal/18994128/dell ... ltrasharp/

Ja planiram uzeti jedan sestri i roditeljima da imaju za surf, skajp i ostalo.
Za mene i dalje kao radno kljuse ostaje ThinkPad T400. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 19:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Neki_to_vole_vruce je napisao:
Imam HP COMPAQ 2007 gp radi kao zmaj i dan danas. Na njemu win 8...pjesma.....

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Te godine sam isto kupio hp sa ati grafikom i taj laptop je bio odlican,i dan danas radi kod kolege a na njemu sam se naigrao kao lud. Ne sjecam se koji model je bio, 17" plastikaner. Ovaj hp iz 2012 sto je jos uvijek kod mene je bio suprotnost, nikada se nisam tako razocarao pri kupovini. Kostao je 1700km, sve kao delux a iznutra jadac.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Ne znam. Moj radi kao sat. Nema ko ga ne drnda. Doduse baterija mi je pri kraju...al drzi oko pola sata :)

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ok o mišljenjima ne raspravljam dalje, tu je struka pa nek kaze, samo cu reci da je pametnije ovde kupovati nesto sa duzom garancijom. Hp su kumovi prije 2 god kupili u Gigatronu neki pavilion il probook pa ga odmah reklamirali poslije 5 dana. Sa druge strane sestra i zet imaju neki 6752s iči tako nesto staro 7 godina pa opet radi. Ja sam u servisu imao dosta vose problema sa HP nego sa ostalim brendovima.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jedan je to od brendova koji mi je klijent pročitao jednom prilikom da piše na poklopcu dy umjdsto hp :-) a skoro ovde vidim i za jade - acer.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 20:24 
Veteran
Veteran

Vidim da asus dosta ulaze u reklamu pouzdanosti, na srbijanskim tv se vrti reklama tipa vracamo novac i novi laptop. Da li su kvalitetni njihovi rog modeli? Svet kompjutera je uvijek pisao o njima pozitivno. Nesto razmisljam u tom pravcu.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja jedan od pet što sam vidio u zivotu, je bio mrtav zato što je lik prosuo po njemu fakin' Mlijekoprodukt čitav. Inace svi ih hvale , kao i Qosmio modele Toshibe, ali oni do 5 god zive i tu pocinju problemi...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 20:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
E ovako, imam jedno delikatno pitanje: Lenovo IdeaPad Z50-70 ili slične klase, i da li se isplati kupovati isti u Mađarskoj (povrat PDV i te stvari...)?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 20:51 
Veteran
Veteran

Munja.alex meni je 5 godina ok za igraci laptop.
@nepokoreni taj model imas u komtrrejdu pa uporedi, ima u infocom takodje.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jbg, isplati se uzet ako si siguran da ćeš ga prevuć bez problema, a za Lenovo imaš Bbs i system one u Sa kao ovlašteni servis, pa ih pitaj ima li taj "Madjar" worldwide warranty. Što se tiče cifre, ako ga mozes dobiti za taj pdv manje onda ok, jedino mi hdd hibrid smrdi, ono malo laptopa sa njima što se prodalo imalo ih je dosta kvarova u prvoj godini...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 21:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa koji mi onda preporučujete od Lenova? Pa uštediti 27% povrata nije mala stvar Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma uzmi i taj ali provjeri oko servisiranja u BiH mozda moze i kod mircona u Computing system da se obavi zlu ne treball...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 21:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
nuvolari je napisao:
Vidim da asus dosta ulaze u reklamu pouzdanosti, na srbijanskim tv se vrti reklama tipa vracamo novac i novi laptop. Da li su kvalitetni njihovi rog modeli? Svet kompjutera je uvijek pisao o njima pozitivno. Nesto razmisljam u tom pravcu.

Već 8 i po godina koristim ASUS iz F5R serije. ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
nuvolari je napisao:

Ja лично користим Г50В из РОГ серије, од 2008, када сам га купио до данас, никад није угашен......мене је провео кроз трње и камење, убједљиво најбоља инвестиција коју сам направио у задњих 10 година......
Додуше и ја сам био фин према њему, па сам му додао ССД, мијењао тастатуру, вентилатор на графичкој, има додатно хлађење и тако......
Углавном све препоруке и ја ћу вјероватно ове године послати стари у пензију и купити нови из серије....

Philby je napisao:
Ja planiram uzeti jedan sestri i roditeljima da imaju za surf, skajp i ostalo.

Купио два комада, 640ка за родитеље, ради ко сат, батерија држи ко луда, све одлично.
Други за сестру, не знам тачно број, ал је серију новији од овог поменутог, четвероцифрена ознака, исто одличан, додуше има ССД додатно, једино што је батерија смеће, ал пролази опет јбг.... Коме не треба графичка, милина...

Доста колега ми такође има Делл са којима су претежно задовољни, знам да је једном цркла матична па је у гарантном року поправио и тако.....исто плус....само да није ХП, Ацер или МСИ јефтињак....

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2015, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Munjo radim dovoljno dugo da kazem da su dobri. Asus je smece i acer je smece. Nikad nisam imao problem sa nekim hp

S obzirom na ovo što si napisao nameće se zaključak da "dovoljno dugo" u tvom riječniku podrazumijeva 6 - 8 mjeseci.
Evo recimo ja se zanimam s time "relativno dugo" - nekih 12 godina. I kažem da veze nemaš o čemu pričaš. A to mogu da tvrdim samo na osnovu vaše rasprave u kojoj ocjenjujete kvalitet određenog brenda tako paušalno i generalizovano i to na osnovu uvida u dva i po laptopa jednog proizvođača, da ne moram ni uzimati druge navedene stavove u obzir. Počevši od onog prvog što upoređuje laptop od najmanje milju i po maraka sa Core i5 procesorom i nezavisnom grafikom sa smećem od jedva 600 KM nebitno koji su brendovi u pitanju, pa nadalje.

Tjerate me da ovdje taksativno navedem šta kod kojeg brend valja, a šta ne, pa da onda nakon takvog polukilometarskog posta razmislite o svojim baljezganjima prije nego što ih otkucate. Ali nema svrhe da me banuju na sedam dana zbog overflow-a, a temu zaključaju na mjesec.

Jbte... sve znalac do znalca...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2015, 06:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Otprilike mozes da bacis kockice i da se nadas da ces izvuci dobar komad bez obzira na model, posto i najmanje kvarljiv kad se pokvari kupac dodje i kaze sto bas meni da se desi.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2015, 13:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
dtb_pro je napisao:
Munjo radim dovoljno dugo da kazem da su dobri. Asus je smece i acer je smece. Nikad nisam imao problem sa nekim hp

S obzirom na ovo što si napisao nameće se zaključak da "dovoljno dugo" u tvom riječniku podrazumijeva 6 - 8 mjeseci.
Evo recimo ja se zanimam s time "relativno dugo" - nekih 12 godina. I kažem da veze nemaš o čemu pričaš. A to mogu da tvrdim samo na osnovu vaše rasprave u kojoj ocjenjujete kvalitet određenog brenda tako paušalno i generalizovano i to na osnovu uvida u dva i po laptopa jednog proizvođača, da ne moram ni uzimati druge navedene stavove u obzir. Počevši od onog prvog što upoređuje laptop od najmanje milju i po maraka sa Core i5 procesorom i nezavisnom grafikom sa smećem od jedva 600 KM nebitno koji su brendovi u pitanju, pa nadalje.

Tjerate me da ovdje taksativno navedem šta kod kojeg brend valja, a šta ne, pa da onda nakon takvog polukilometarskog posta razmislite o svojim baljezganjima prije nego što ih otkucate. Ali nema svrhe da me banuju na sedam dana zbog overflow-a, a temu zaključaju na mjesec.

Jbte... sve znalac do znalca...

znas kad je mene zamalo natjerao da pljujem i psujem :D
cudi me da, kad je vec RoG serija pocela da se spominje, nije niko ubacio Alienware u pricu :))))
sto se teme tice, kao sto je neko napisao HP osim ProBook serije uopste ne uzimati u obzir, ali bolje je ne imat` posla sa HP-om generalno
moja preporuka ide na Toshibu i Dell u prvom redu, iza toga Asus, Acer i Fujitsu (koliko god neki pljuvali po potonja 2, daleko su ispred HP-a - supruga ima Acerov laptop vec 4 godine i nema cak ni tragova koriscenja, a na poslu imamo u opticaju nekoliko Fujitsu modela koji rade odlicno)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2015, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Radim i ja nekih 12 13 godina pa nisam svu pamet popio!

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2015, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ala kad vas čovjek čita razmislio bi da li da kupi digitron :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2015, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]