banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kupovina laptopa?
PostPoslato: 25 Okt 2015, 07:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
autsajder je napisao:
Archangel je napisao:
Imam dva pitanjca posto planiram kupovati laptop...

1. Koji su sad ovako pouzdani laptop racunari? Lenovo je bio na glasu, ne znam kakav je sad. Asus? Dell?

2. Da li je moguce na laptop racunaru mjenjati procesor? Naime, nasao sam fin racunar, ok je cijenom, ali je neki celeron na njemu... kupio bih ga, pa nakon isteka garancije bih promjenio procesor (pod uslovom da se moze, i da ploca prihvata procesor tipa i3 ili i5, taman skupim para)...

Preporučujem HP. Lenovo (13``) koristim na poslu i nisam ni zadovoljan ni nezadovoljan njime. Windoza na njemu, pa vjer. zato imam loše mišljenje o istom.

I uvijek je bolje nov, nego polovan. Kupio sam prije skoro 2 g. ProBook 470, 17.3``, koštao me malo jače od 1200 KM ali vrijedi svake pare.

Celeron ne kupuj ni u kom slučaju, najmanje i3. Isplatiće ti se dugoročno da daš više love, ali kupiš laptop sa boljim procesorom. Možeš vjerovati nekome ko se do sada 2* opekao sa lošim procesorima/laptopima.

I preporucuje HP....

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 14:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
munja.alex je napisao:
I preporucuje HP....

Nisam siguran šta misliš ovime što si napisao? Da HP ne valja? Jel zbog toga što ne valja 2 g. radi kod mene bez ikakvih problema? Kolega na poslu ima isti, na kojem je Windows, i također nema problema.

Za razliku od Toshibe sa Celeronom koja qrz-u nije valjala, pa je riknula za nešto više od 1 g.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
ХаПе/Компак је задња ствар коју треба узети у обзир приликом куповине... Таман и ако су се "саставили" са квалитетом у производном процесу након свих проблема које су имали, колико, 5-6 година најмање.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislio sam na duzinu garancije, u odnosu na 3 godine Dell, i Toshiba od 2 god a prva no matter what, hp je go racq. To što ti se posrećilo sa tim ne opravdava statistiku. Jel i taj HP Celeron?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
ХаПе/Компак је задња ствар коју треба узети у обзир приликом куповине... Таман и ако су се "саставили" са квалитетом у производном процесу након свих проблема које су имали, колико, 5-6 година најмање.

Comapaq ne, HP apsolutno da.

munja.alex je napisao:
Mislio sam na duzinu garancije, u odnosu na 3 godine Dell, i Toshiba od 2 god a prva no matter what, hp je go racq. To što ti se posrećilo sa tim ne opravdava statistiku. Jel i taj HP Celeron?

HP je i5, a garancija mu je 2 g. Kupljen u Srbiji - Gigatron. Toshiba je Celeron, kupljena u Kaliforniji, 1 g. garancija - nikakvih no mather what nije dobijeno uz nju. Riknula u 13. mjesecu korištenja.

Naveo sam bar nas dvojicu kojima se posrećilo. Koliko se tebi HP laptopa kvarilo?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

2,i imao sam cca 500 u ovih 5 godina pokvarenih na isti fazon, a nijedan nije bio stariji od 3 godine kad su im počeli problemi...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

inače servis u pitanju, a ti si sretan korisnik?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zago uzmete Apple i nema problema... Prvi MBP riknuo nakon 6 godina i to sam siguran da sam ga ja zajebao kineskim punjacima koji su gubili kontakt i pravili karatak spoj... Ovaj drugi bez greske radi vec dve godine

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 15:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Знам најмање три особе којима је ХаПе рикнуо у неком претходном временском периоду. Знам више од три особе којима АјБиЕмов "Тинкпед" ради деценију... :) Знам такође да су се ХаПе лаптопи што смо користили у једној учионици на факсу гријали ко блесави, поредећи са Делом или Ејсером (иста класа процесора) у другим учионицама.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
inače servis u pitanju, a ti si sretan korisnik?

Naravno. Kolega koji je kupio isti poput ovog mog, još ima 7-8 g. star HP koji savršeno radi (kupljen negdje vani, ali ne znam gdje). Sve zavisi i od koga kupiš, tj. distributera.

sinip je napisao:
Знам најмање три особе којима је ХаПе рикнуо у неком претходном временском периоду. Знам више од три особе којима АјБиЕмов "Тинкпед" ради деценију... :) Знам такође да су се ХаПе лаптопи што смо користили у једној учионици на факсу гријали ко блесави, поредећи са Делом или Ејсером (иста класа процесора) у другим учионицама.

Na poslu nam se preko nekoliko Lenovo ThinkPad pokvarilo, po kupovini ni par mjeseci nije prošlo (ne mogu ti reći koliko, ima skoro 2 g. a velika smo firma), tako da to i nije neko mjerilo.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 15:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Meni hp nije bio dobar. Sistem gpu+ati grafika nije dobro radio od prvog dana da bi sada izgubio ati karticu sasvim. Hp je reklamirao beats audio cip a zvuk na laptopu je bio ocajan. Stalno se pregrijavao bez obzira na opterecenje.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Imam HP COMPAQ 2007 gp radi kao zmaj i dan danas. Na njemu win 8...pjesma.....

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Iz mog iskustva i ljudi koje poznajem, HP i FS su u po kile za titulu najgoreg brenda kada su laptopi u pitanju. Izuzetak je HP ProBook koji opet kosta kao i ekvivalentna konkurencija iste klase, tako da ga ja ne bi kupio nikada.

Kada zanemarimo Mac koji je klasa za sebe i priznajmo, precijenjen, Lenovo ili Dell bi bili moj izbor.

Za nezahtjevnog korisnika bih uvijek preporucio ThinkPad T61p (neko ga prodaje u malim oglasima).

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ФС је Фуђицу-Сименс, претпостављам?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Yup, sinipe.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

autsajder je napisao:
sinip je napisao:

munja.alex je napisao:

HP je i5, a garancija mu je 2 g. Kupljen u Srbiji - Gigatron. Toshiba je Celeron, kupljena u Kaliforniji, 1 g. garancija - nikakvih no mather what nije dobijeno uz nju. Riknula u 13. mjesecu korištenja.

Naveo sam bar nas dvojicu kojima se posrećilo. Koliko se tebi HP laptopa kvarilo?

Pa što ne uze Toshibu i5 pa da usporediš, a ne neki od 6stotinjak KM... Ja sam prodao skoro i7 Toshibu sa ati grafikom i ssd diskom, laptop ko zmaj...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako su HP i FS smece sta bi se reklo onda za Asus i Acer?
Ovde ide svaki cigan svog ata hvali!
Sve zavisi kako i sta...tj ko u koju svrhu laptop koristi. Laptop nije za igrice. I nije za obradu grafike i videa... nemoj te se izvaljivat.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neki_to_vole_vruce je napisao:
Ako su HP i FS smece sta bi se reklo onda za Asus i Acer?
Ovde ide svaki cigan svog ata hvali!
Sve zavisi kako i sta...tj ko u koju svrhu laptop koristi. Laptop nije za igrice. I nije za obradu grafike i videa... nemoj te se izvaljivat.

De nemoj se ti izvaljivat, zašta je onda RoG od Asusa, za Fejsbuk? Druga stvar, koliko si ih ti brojem preturio preko ruku i koliko godina ih radiš, da vidimo tvoje kompetencije?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 18:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
autsajder je napisao:
sinip je napisao:

munja.alex je napisao:

Pa što ne uze Toshibu i5 pa da usporediš, a ne neki od 6stotinjak KM... Ja sam prodao skoro i7 Toshibu sa ati grafikom i ssd diskom, laptop ko zmaj...

Prvo, nisam ga ja kupio, dobio sam isti na poklon. Na njemu je bio Celeron, pa sam naveo da isti ne valja...
Drugo, već sam naveo da je ovaj moj HP isto zmaj i za klasu je bolji od Lenovo ThinkPad koji koristim na poslu.

Treće, svima bih preporučio da ne igraju igrice, jer na taj način brže rasturaju laptope (bez obzira koji je brend).

Neki_to_vole_vruce je napisao:
Imam HP COMPAQ 2007 gp radi kao zmaj i dan danas. Na njemu win 8...pjesma.....

Moj problem s Comapq-om je bio loš procesor, a još veći to što sam ga odnio na servis običnom kretenu koji ga je spalio korištenjem dr. adaptera. Inače je dobro služio skoro 2,5 g.

Poslednji put menjao autsajder dana 25 Okt 2015, 18:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2015, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Munjo radim dovoljno dugo da kazem da su dobri. Asus je smece i acer je smece. Nikad nisam imao problem sa nekim hp

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]