Ako se ne varam ovo su OK temeprature? GPU bi mi bio na oko 40 da srede to u drajverima.
V@nja je napisao:
Vader .. 2 monitora?
Da, od nove godine kad sam dobio ovaj od 24" i pridodao ga ovom malom od 22"

Mada zbog dva monitora mi ovaj GTX 285 ne spušta radne frekvencije u 2D režimu, te kartice su napravljene da rade na max frekvencijama tek kada su u 3D režimu, dakle u igrama, 3D benchmarkovima i slično, a u windowsu se drastično obore da bi manje trošile, ova moja radi na 702 HMz za core i 1296 HMz za memoriju a u windowsu bi trebala pasti na samo 300/100 MHz, ali ne pada, iako je prvi dan padala, pa sam googlao i našao da se to dešava mnogima, kod nekih zbog nekakvih programa, navodno je Google Talk znao držati grafičku u 3D režimu, pa i MSN, pa IE7, ali su u nekim novijim drajverima to sredili, ali nije sređeno za dual-monitor sisteme, bar kod mene i još nekih, mada neko reče da mu radi OK. Prvi dan sam priključio samo jedan monitor pa je bilo OK, i sad kad isključim drugi frekvencije padnu. Nadam se da će to riješiti u nekim novim drajverima, nVidija je rekla da zna za problem, mnogi su im se žalili.
Zbog ovoga mi je temepratura na GPU u windowsu 52 stepena, znači u idle, a trebala bi biti 40-45, dok u igrama ide do 85, bar u Crysisu

, u ostalima je tu negdje ispod 80, ili se vrti oko 70, zavisi od igre do igre. Inače na GPU mi je bila 57 u idle dok nisam zatvorio kućište (prvih par dana bilo otvoreno) pa je pala na 52-53 koliko vidim da ima u ovom trenutku, juče je bila na oko 54. I temperatura ploče mi je dosta pala kad sam zatvorio kućište, sa otvorenim je bila oko 45 a sada je 35 (u Crysisu dođe do 48

). To je zato što stranica ovog CM690 kućišta ima ventilator koji je postavljen da ubacuje hladan vazduh tačno na grafičku, i usput sa strana na ploču, i to radi sjajno. Inače ima tu pored njega još jedno mjesto za ventilator, i dva gore, i jedan dole. Odlično je kućište.
Samo mi je CPU mrvicu skočio sa temepraturom kad sam zatvorio kućište, ovaj novi RealTemp 3 koji je nekidan izašao ovako dok radim u windowsu prikazuje 33-33-40-41 za jezgra, a sa otvorenim kućištem su prva dva jezgra bila na 32, mada i sad variraju između 32 i 33. A dok igram Crysis temperatura ne prelazi 50. Inače taj novi RealTemp 3 prikazuje tačno 5 stepeni veće temperature od RealTemp 2.7, dok Everest prikazuje još 5 stepeni veće nego RealTemp 3

, pa sad ajd' znaj šta je tačno

, razlika je čak 10 stepeni između RealTemp 2.7 i Everesta. Asus Probe prikazu neku temepraturu od samo 23 stepena za CPU, zanimljivo je da i Everest ima taj podatak za CPU a pored njega ima i za sva jezgra pa ne znam šta mu je to "CPU" koje je samo 23 stepena a koje prikazuje i Asusu Probe, možda neki senzor ispod procesora na ploči.
Time trek je napisao:
Nesto ovakvo?

Nije to ništa, mali su monitori a i vidi se da dvoje tu sjedi

, moj prijatelj ima 30" u sredini i dva po 22" sa strana, i na tome radi