banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 16:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2013, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
@PKT
Najjefitniju ploču?! Ne lupaj gluposti. Ne treba pretjerivati sa besmislicama tipa Maximus, Rampage, Sabertooth (besmislicama u njegovom slučaju) nego odabrati neki bestbuy u srednjoj/višoj srednjoj klasi. Bitno mu je da nije neka mala micro/midiATX već ozbiljan full ATX ploča sa 4 DIMM-a, barem dva SATA 6.0 priključka, USB 3.0 (lijepo bi bilo i da kućište podržava frontalne USB 3.0 pa da ima i to) te dva PCI-ex slota za grafiku (nikad se ne zna). Bio bi plus ukoliko čipset podržava RAID. Sve nabrojano definitivno može imati samo dobra ploča. Sve ostalo su samo finese i nabrijavanje za one koji vole pljusnuti lovu za nešto što je skupo, a ne za nešto što im treba.

@sinip
Volio bih vidjeti tu barabu koja bi na jednoj fizičkoj mašini (bez korištenja virtuelnih) pokazala kako mu je 16 GB RAM-a malo. Pa neće otvarati 10 fajlova od gigu u fotošopu, i sve istovremeno obrađivati, držeći istovremeno u pozadini 5 otvorenih kartica Youtube-a sa muzikom i pritom pušteno puno skeniranje najnovijim Kasperskim sa sve ulaskom u arhivirane datoteke?! Ako hoće, onda je kreten, a takvima je i kita od 22 centa malena.

@guess who
Ako pucaš na tako jaku grafiku, onda ti neće puno para oduzeti ako uzmeš Haswell i7 u odnosu na stariju generaciju Ivy Bridge. Cjenovno razlika nije neka, a ove novije ploče sa novim soketom već standardno nude puno više za iste pare koje bi dao za neku 1155 ploču. Pritom sam gore već napisao savjet za ploču. SSD se podrazumijeva. Kao i neko stvarno kvalitetno napajanje.

@Sehxor
Nabijem i tebe više i taj tvoj RAM drive :-) Javi se za kafu pa ću ja tebe malo da "odučim" od fix-ideja. Uzgred ako ćemo već tako, obračunaj care koliko je para 4 x 8GB DDR3 na 1600 kvalitetnog RAM-a pa ćeš shvatiti da mogu kupiti dva SSD-a, odradim "stripe" u RAID 0 pa da vidiš da i tako može da leti kao Formula 1. Ti misliš da si jedini q*onja ovdje, a?! :lol:

@BSE
Ti bolje ne pričaj o fetišima, molim te! :-P Bolje pričaj što te nema i kad ćemo onu kafu što smo prije mjesec dogovarali?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 00:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
dtb_pro je napisao:
@sinip
Volio bih vidjeti tu barabu koja bi na jednoj fizičkoj mašini (bez korištenja virtuelnih) pokazala kako mu je 16 GB RAM-a malo. Pa neće otvarati 10 fajlova od gigu u fotošopu, i sve istovremeno obrađivati, držeći istovremeno u pozadini 5 otvorenih kartica Youtube-a sa muzikom i pritom pušteno puno skeniranje najnovijim Kasperskim sa sve ulaskom u arhivirane datoteke?! Ako hoće, onda je kreten, a takvima je i kita od 22 centa malena.

А ш'а зна'ја. Имам 4 гиге и мало ми је дефинитивно. Е сад 16 ћу тешко да купим тренутно па да видим да ли Фотошоп једе и колико. Контам да би "Премијер" могао да "посиса" толико кад ради нешто захтјевно, али како рекох нећу скоро имати да пробам. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 03:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
dtb_pro je napisao:
@Sehxor
Nabijem i tebe više i taj tvoj RAM drive :-) Javi se za kafu pa ću ja tebe malo da "odučim" od fix-ideja. Uzgred ako ćemo već tako, obračunaj care koliko je para 4 x 8GB DDR3 na 1600 kvalitetnog RAM-a pa ćeš shvatiti da mogu kupiti dva SSD-a, odradim "stripe" u RAID 0 pa da vidiš da i tako može da leti kao Formula 1. Ti misliš da si jedini q*onja ovdje, a?! :lol:

Javi mi se samo kad taj tvoj SSD i bilo kom RAID-u bude mogao kopirati 7000 MBps, onda cemo pricati, do tad se igraj sa svojim lego ssd-ovima :P

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 09:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
А ш'а зна'ја. Имам 4 гиге и мало ми је дефинитивно. Е сад 16 ћу тешко да купим тренутно па да видим да ли Фотошоп једе и колико. Контам да би "Премијер" могао да "посиса" толико кад ради нешто захтјевно, али како рекох нећу скоро имати да пробам. :)

Premijer je druga priča, video obrada je sauganje na kubus, ali za ne znam šta u Fotošopu 16 GB mora biti više nego dovoljno. I za Premijer 16 GB mora biti dovoljno, ali viđao sam teških dileja koje se vole baviti video obradama i vole baš svašta probati, tako da se od rijetkih ekstrema na tom polju ipak moram ograditi.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Javi mi se samo kad taj tvoj SSD i bilo kom RAID-u bude mogao kopirati 7000 MBps, onda cemo pricati, do tad se igraj sa svojim lego ssd-ovima :P

Igraću se ja Lega sa SSD-ovima isto kad i ti budeš pravio RAM Drive na 32GB ovih mjeseci papreno skupe memorije. Bojim sa da nam obojici nedostaje "vremena". :-P Ali za kafu imam... :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
dtb_pro je napisao:
@PKT
Najjefitniju ploču?! Ne lupaj gluposti. Ne treba pretjerivati sa besmislicama tipa Maximus, Rampage, Sabertooth (besmislicama u njegovom slučaju) nego odabrati neki bestbuy u srednjoj/višoj srednjoj klasi.

Omg na to sam i mislio ali se nisam dobro odrazio.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
BSE je napisao:
PKT imas neki fetis na graf. karte?

Pa mislio sam, ako već ne igra igre, da je profesionalna grafička kartica nešto što bi mu bilo najpametnije kupiti. Vidi se iz priloženog da lik nema problema sa krizom tako da je cijena izgleda manje bitan faktor u odnosu na potrebe.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Svima dtb_pro odgovorio, samo mene ignore :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 12:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Dtb,cim nabacim jos 8gb,pokazacu ti kako se napuni 16,bez virtuelizacije,igrica,PS-a,jedna jedina aplikacija,grafiku moze da izgura najlosija integrisana:-)

Sent from my HUAWEI Y300-0100 using Tapatalk 4

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To bar nije problem,

int main() {
int * p = new int;
delete p;
int * q = new int;
}

To u loop ispunjava koliko hoces/imas memorije :D

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 14:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jbg, nisam pricao o memory leakovima, nego o bug-free aplikaciji. Znas koji profajler bi ti dopustio ovako nesto

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ma smo postavi SQL server , baza za bilo kakav program, pojede za mjesec dva Bogaoca bez reseta, ko i mutavi browser-i.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Svima dtb_pro odgovorio, samo mene ignore :lol:

/ignore :lol: :lol: :lol:

(A šta da ti odgovorim, nije bilo potrebe za tim. Osim ako se osjećaš zapostavljenim, a to možemo riješiti :-P)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Dtb,cim nabacim jos 8gb,pokazacu ti kako se napuni 16,bez virtuelizacije,igrica,PS-a,jedna jedina aplikacija,grafiku moze da izgura najlosija integrisana:-)

Sent from my HUAWEI Y300-0100 using Tapatalk 4

Znači malo ti 22 canta?! :lol: :lol: :lol:

Instaliraj "frišak" Windows 7, a zatim pusti prvi set Update-a sistema da se skine i instalira. Tokom instalacije će se podići "TrustedInstaller" proces (dio Windows servisa) koji će da zabaguje i da krene da sauga RAM do nekih 70% raspoloživog u sistemu (zakucava i CPU na 100%, ali to sad nije bitno). Dakle, meni čak ne treba nikakva aplikacija sa strane, ja ću to postići samo koristeći goli Windows. Ali nije to poenta. Pokušao sam da skrenem pažnju da je čovjeku sasvim dovoljno da ima 16 GB RAM-a ako će da radi u Photoshop-u (a rekao je da mu je upravo TO OSNOVNA NAMJENA). Bez obzira što bi kupovao skup CPU i GPU, ne znači automatski da bi razbacivao pare i da ga boli briga za trošak. Onda bi jednostavno kupio Alienware, a nama bi na forumu samo postovao sliku umjesto pitanja. Zar ne!?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 23:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
PKT je napisao:
BSE je napisao:
PKT imas neki fetis na graf. karte?

Pa mislio sam, ako već ne igra igre, da je profesionalna grafička kartica nešto što bi mu bilo najpametnije kupiti. Vidi se iz priloženog da lik nema problema sa krizom tako da je cijena izgleda manje bitan faktor u odnosu na potrebe.

pa ako se vec ne igra, onda mu ni ne treba graficka karta
za ono cime se on bavi CPU, RAM i HDD su najvazniji

dtb_pro je napisao:
@BSE
Ti bolje ne pričaj o fetišima, molim te! :-P Bolje pričaj što te nema i kad ćemo onu kafu što smo prije mjesec dogovarali?

sto? :D
sto se tice kafe, ja sve cekam da se ti javis zbog zadatka oko kupljenja potomstva :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ne bih baš rekao da je grafička nebitna stvar.
Kad sam imao prošlu grafičku na ovom kompu, redovno bi mi servirala BSOD pritiskom na "Render". Onda sam stavio malo bolju grafičku i bila je bolja situacija.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2013, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PhotoShop treba jaku grafiku :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 00:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
guess who je napisao:
Ne bih baš rekao da je grafička nebitna stvar.
Kad sam imao prošlu grafičku na ovom kompu, redovno bi mi servirala BSOD pritiskom na "Render". Onda sam stavio malo bolju grafičku i bila je bolja situacija.

kao sto je MuskoBre napisao, za render ti je dovoljna integrisana grafika
gpgpu moze skratiti vrijeme renderinga jer asistiraju CPU-u, ali je CPU tu i dalje glavni baja

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
http://www.chieftec.eu/en/psus/smart-series/gps-500a8.html

Isplati li se nesto ovako... Imam BB stock napajanje, 450W... Kontam malo unaprijediti posto imam dosta potrosaca, pa mi je jedan kolega danas preporucio ovako nesto, a nije previse skupo...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2013, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па бољи је од Блуберија како год окренеш. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]