banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 124  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2016, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Nisam puno zalazio u to, kod mene Samsung guta sve formate, tako da sam cuo od par ljudi za Panasonic bas oko tih titlova, a Sony sam vidio (40w650) prikljucis HDD i 20 minuta cekas da se skontaju :-). Uglavnom, kako kazes malo igrarije i sve se da ustimati.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2016, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
gishas je napisao:
Archangel je napisao:
gishas je napisao:
Jesi pokusavao mozda da kopiras naziv titla na naziv videa u tom folderu?

Ne kontam? Sta cu time postici kada im je isti naziv? :S

Pa i sam si napisao "U folder sam ubacio film i srt pod istim nazivom", a sa tim dobijas vidljiv titl prilikom reprodukcije sa USB-a. Ako si uz video fajl vec dobio srt, onda nadji odgovarajuci titl koji nema isti naziv kao video fajl pa pokusaj ono sto sam napisao.

Ocigledno sam dao "pogresne" informacije...

Film sam skinuo preko torrenta. Titl sam nasao na titlovi.com... Skinuo sam, odradio rename subtitle-a da bude isti nazivu filma (kopirao sam naziv filma, nisam kucao)... Na racunaru ocitava titl, na televizoru ne..

Kad spomenuste format... Postoji li sansa da tv cita samo sub a ne i srt?

Pokusacu ove druge dvije opcije (da stavim naziv filma samo jednu rijec, i pokusacu da promjenim encoding, na Panasonicu u BL sam sa tim imao problema, samo sto je tamo ocitavao title, ali nisu valjala nasa slova)....

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2016, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gishas je napisao:
Jesi pokusavao mozda da kopiras naziv titla na naziv videa u tom folderu?

Da se opet ponovim :-) Ovaj korak, napisao si "odradio rename subtitle-a da bude isti nazivu filma", samo kontra da uradis :-), mozda pomogne.
To je UHD Tv ako se ne varam, mora da cita sve formate :-)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2016, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
e al u posljednje vrijeme moj LG 42LA619S neke filmove novije nece da pusti .. :) ... dugo je I bio aktuelan 2 godine.. inace je bas ok TV... Ima li nesto novo od do 50inca iskljucivo Samsung/lg da je zakrivljeno i dobro za preporuku

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2016, 15:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
To što je TV UHD ništa ne znači. Televizori obično imaju lošu implementaciju demupltipleksera Matroska formata, te sa nekim novijim revizijama standarda dolazi do problema... dosta televizora neće da čita MKV fajlove koji imaju kompresovane streamove, a to je jedna od podrazumjevanih stvari u specifikaciji. Neki dekoderi ne podržavaju AVC level 5... skontaš šta smeta samom TV-u, pripremiš fajl u skladu s time (obično je to operacija od minut, dva) i gledaš bez problema. Na računaru je sve softverska implementacija i promjeniti problematičan dio koda je vrlo lako, dok je kod TV-a to u nekim slučajevima stvar hardvera ili nezainteresovanost proizvođača da se bakće time.
Što se tiče zakrivljenog ekrana, nema svrhe davati pare za takvo nešto, to je slijepo crijevo tehnologije izvikano od strane marketinga i prodaje™.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2016, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sve znam, marketing je cudo, ovo za UHD je bilo vise u saljivom tonu :) Tesko je objasniti nekome ko izvali 1500-2000 KM za krivi, pametni, UHD tv da nece "cita" fajlove sa USB-a, a kod komse stara plazma "cita". Kacio sam link vec jednom, nije na "izmet" malo procitati i pokupiti neke osnovne smjernice za kupovinu dobre nove plazme :)
https://www.nabava.net/clanci/vodici-za ... vizora-2t6

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2016, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
despot777 je napisao:
Desi se nekad da LG jednostavno ne učita titl. Obično, barem kod mene, to je slučaj sa nekim nazivima filmova sa više riječi. Tad promjenim naziv recimo samo u "film", naravno i naziv titla promjenim i tada ga učita bez problema.

Meni se deai da nekad ne vidi titl. Onda moram opet usb na racunar pa samo ponovo kopirati ime filma na ime titla i radi. I prije toga je sve bilo isto ali tv jednoatavno nekad "zablentavi" i je vidi. Tv je lg 42LV5590.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2016, 07:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Kod mene je 39ln575s, model iz 2013... koristim dlna, na laptopu sam instalirao server "Nero media home" i pomoću njega dijelim foldere sa filmovima, muzikom, i slikama... tako da se ne bakćem sa USB-om i eksternim diskovima...inače TV je OK, jedino je zvuk slab kao i kod većine, pa sam povezao kućno kino sa 2+1 zvučnicima, a pošto je i kućno kino LG i povezano HDMI i optičkim, podešen je i simplink, pa se odmah pali kad palim i TV i tako isto gasi, to jest koristim samo daljinac od TV-a... jedino sam se pokajao što nisam uzeo veću dijagonalu :D

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2016, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto kazu ne moze se uzeti preveliki TV, isto tako kod mene 50" pa se brzo naviknes, sledeci moze biti samo vece dijagonale. :-)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2016, 10:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ako ima distance za gledanje - što da ne. Ako će se pretežno gledati kablovska, gdje još uvijek caruje SD materijal, gledati fleke koje se ganjaju po ekranu i nije baš zanimljiva disciplina... u većini slučajeva, 39" - 43" je OK dijagonala.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2016, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Distanca svakako, ako ima prostora ne treba zaliti. Kod mene je elta pa se i moze pogledati sporta u HD-u. U nedelju zavrsen US open na Eurosportu, veceras krece LS na areni sve u HD. Kod SD kanala ima svega, sto kazes ima ih na VHS nivou :-) a ima ih i sa zadovoljavajucim kvalitetom slike, tako da je na kraju sve do gledaoca i njegovog daljinca.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2016, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ako ima distance za gledanje - što da ne. Ako će se pretežno gledati kablovska, gdje još uvijek caruje SD materijal, gledati fleke koje se ganjaju po ekranu i nije baš zanimljiva disciplina... u većini slučajeva, 39" - 43" je OK dijagonala.

Kod mene se trenutno se najviše na TV-u vrti maša i medo, traktor tom i ostala ekipa... :lol: ...a kad klinac ode na spavanje onda uglavnom filmovi, koje gledam da "kupim" sa što kvalitetnijom slikom...od kablovske slabo šta, najčešće je to neki od muzičkih programa, ili eurosport hd, travel hd, dok mi ne pogase ove hd programe :lol: ... rekoše promotivni period od mjesec dana nakon potpisivanja novog ugovora, a evo već četvrti mjesec sve otključano...
a distanca je oko 3 m... e sad to preračunavanje nemam pojma, znam samo da bi mogla i veća dijagonala od 39...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2016, 12:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Za 3 metra je dovoljno 50"... opet stvar ukusa, nekom bi na toj distanci i 65" bilo maleno.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2016, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa vjerovatno će sljedeći biti 50...ali kad dođe na red...a neće skoro :D

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2016, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
despot777 je napisao:
Kod mene je 39ln575s, model iz 2013... koristim dlna, na laptopu sam instalirao server "Nero media home" i pomoću njega dijelim foldere sa filmovima, muzikom, i slikama... tako da se ne bakćem sa USB-om i eksternim diskovima...inače TV je OK, jedino je zvuk slab kao i kod većine, pa sam povezao kućno kino sa 2+1 zvučnicima, a pošto je i kućno kino LG i povezano HDMI i optičkim, podešen je i simplink, pa se odmah pali kad palim i TV i tako isto gasi, to jest koristim samo daljinac od TV-a... jedino sam se pokajao što nisam uzeo veću dijagonalu :D

Ja imam 5.1 kino i povezano simplinkom. Skoro ga i ne palim. Zeza me, nekada mu treba par minuta da se zvuk ouati na kjno. Nekad moram gasiti i paliti. Ne znam do cega je.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2016, 22:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Jeл има нека пригоднија тема или је и овдје у реду разглабати о комплетном сетапу кућног кина?

Наиме имам ТВ, 50 инча, а сад би мало да употпуним догађај са 5.1 звучницима и појачалом Онкјо.......већина опреме је мало старија, али стално имам осјећај да је то више предност него мана.....појачало има једно 10 кила :D

Какве ви конфигурације имате, који плејер још додатно, да ли је смарт тв довољан сам по себи, па да се пушта са мреже или екстерног диска или је ипак неки плејер неопходан?

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2016, 22:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Koje je pojacalo u pitanju, koje ulaze posjeduje? Ako ima neki digitalni ulaz (SPDIF ili TOSLINK, ne vjerujem da ima HDMI) i integrisan dekoder, i vise nego dovoljno za kvalitetno uzivanje u kvalitetnom zvuku sa TV-a. Sam televizor bez problema moze proslijediti bitstream na neki od digitalnih izlaza koje ce pojacalo dekodirati i reprodukovati.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2016, 07:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Појачало је ово:

http://www.crutchfield.com/S-CqIYRyTGPHQ/p_580TXS703B/Onkyo-TX-SR703-Black.html

А спојићу их преко ТОСЛИНКА, јер нема ХДМИ наравно.....

Звучници су ови:

http://www.hifi-regler.de/shop/quadral/quadral_signo_200-357086-bu.php

Tj. 4 оваква звучника + један централни, а сабвуфер ми нажалост фали, њега ћу послије некада додати :/

ТВ је Самсунг 50 инча, са мтела од прошле године и мтелова кабловска прикачена на њега.....

Кабловска је примарни извор сигнала, евентуално ће још на то доћи понекад неки филм са УСБ стика или екстерног хард диска....

Амазон Прајм контам да може са ТВа директно, пошто је смарт, јутјуб такође, скајп је чини ми се укинут стару му његову....и још ми остаје да сконтам како репродуковати садржај са иОС уређаја, мораћу то нечим линковати и то би требало бити то....

Јел пропуштам нешто овако генерално или је то ок? Чиме најлакше повезати иОС уређаје и скајп?

Poslednji put menjao sirco dana 15 Sep 2016, 07:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2016, 07:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

To je manje vise to, pod uslovom da i TV ima TOSLINK.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2016, 07:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Има, има, мислим да је модел Х6400 или сл.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 124  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]