banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 20:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jun 2013, 16:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 18 Feb 2009, 13:55
FM1 je vec mrtav socket...
Ili s1155 ili Am3+, ukoliko kasnije planiras upgrade...

@ Sehxor
Bilo bi dobro da je kradja ostala samo na memorijama...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2013, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ma nema veze, jer ova konfiguracija ce biti dovoljna za igre kontam bar 2 godine, kasnije cu uzeti drugu neku.

@mickey84 Pa kako covjek koji ima firmu i to sve se spusta na taj nivo da krade po prodavnicama? Sta je jos pokro? Izgleda da je kleptoman haha

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2013, 17:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Covjek ima ogranicen budzet i stalo mu je da kupi najbolje za te pare, pa smo ga tako i savjetovali...

Sto se tice Elvisa - Pcworldbl, ma ne'a on nikakvu firmu, vec je bio sa Dakicem u nekom talu (on drzi onu igraonicu pod Starcevicom), ali je i to puklo posto sam cuo da je i njega zavrn'o za 'iljadu i po KM... Nije provjerena info (mada se moze sve saznati za pola sata, samo nemam ni zivaca ni vremena za to), al' prije da je tacna, nego da nije...

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2013, 19:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jul 2012, 14:37
G2020 je skuplji od g620 nekih 20tak maraka.

Da li je znatna razlika u performansama i da li vrijedi te doplate od 20KM?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 23:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne znam sta da ti kazem :) - u sustini, gdje ti g620 bude usko grlo, tu ce i g2020 biti usko grlo.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2013, 16:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Pitacu ovde da ne otvaram novu temu. Racunar mi se (tj grafika) zagrijava na ovim temperaturama na 50°C kada nista ne radim, a kada pokrenem makar malo zahtjevniju igru zagrije se do 90°C. Nisam neki strucnjak za Hardware ali se razumijem dovoljno da znam da je oko 70 optimalno kada se zahtjevnije igre pokrecu. E pitanje sad: Koliko bi pomoglo da se iz ovog mog kucista prebaci u neko sa boljim prometom vazduha jer je ovo jako malo za hardware koji je unutra. (i7 2600, GTX 550ti, ostalo je nebitno)? Ako bi moglo koliko je to komplikovano (jer je ovo Brand racunara ne sastavljen u prodavnici ili kod kuce) i koliko bi koštalo?

Evo ovakvo je kućište tj identično je kao u videu (čisto da vidite veličinu kućišta):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hSJM5cv5uLs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2013, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2013, 01:23
Koliko je stara grafička, koliko ti stoji u kompu i kada si zadnji put čistio prašinu iz grafičke (i uopšte iz kompa) i da li si skoro mijenjao pastu? Ako nije od skoro ništa od navedenog rađeno onda uradi i smanjićeš temperaturu drastično

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2013, 18:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Koji servis preporučujete? Cistio sam ga ali povrsno, tj nisam nista vadio iz kucista. Pastu nisam mjenjao a proslo je oko jedna i po godina od kad sam ga kupio.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2013, 18:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2013, 01:23
Nisi onda nikakav nerd :P Šarafciger u ruke, sve otvori, izvadi i očisti detaljno pogotovo ventilatore i hladnjake, skini hladnjak sa grafe, dođi do GPU-a i namaži novu pastu i ima da spustiš temperaturu za 15-20 stepeni

Ako ne probaš, nećeš nikad naučiti :) Ovo sve radi ako je istekla garancija, a kontam da jeste

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 09:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Za pocetak samo ocisti graficku od prasine (a i ostatak racunara), ne moras mijenjati pastu...

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Lemi, ako je garancija istekla, mozes to i sam da odradis. Treba samo oduvati prašinu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dO6Iz5I0-Cg[/youtube]

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_c_0_10/275-2632329-0260640?url=search-alias%3Delectronics&field-keywords=compressed%20air&sprefix=compresed+%2Caps%2C188

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2013, 21:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jul 2012, 14:37
Opet ja, i jos uvijek nisam uzeo racunar. (jos samo malo :D)
Oko konfiguracije sam manje vise siguran, medjutim iskrsnuo je veliki problem zvani odabir monitora.
Sto se tice monitora, tu sam potpuni laik. Nekakve oznake, sekunde, milioni, paneli... itd. (svega ima :D)

E sad, posto sam na ogranicenom budzetu, zelio bih da sto manje platim.

Dva izbora:
Polovni monitor (do 90KM) - LCD monitori, Samsung 940n i neki Eizo
Novi najjeftiniji monitor (160KM) - LED AOC e950Swn monitor

Da li se isplati ici na 'stare' LCD monitore, ili ipak se rukovoditi recenicom, 'novije je bolje'?

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2013, 21:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako hoćeš kvalitetan monitor, računaj da ćeš dati 300+ KM za 22"...pod kvalitetan mislim na neki sa IPS ili MVA/PVA panelom. Obični (TN) monitori su manje-više svi isti, tako da ako ne planiraš davati navedenu sumu - kupi bilo koji, tj. koji odgovara tvojim očima...

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2013, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Upravo gledam zadnje odgovore sa ove teme, jer ovih dana konacno i ja uzimam novi monitor. EN me je pokolebao odgovorom, posto sam naumila sebi uzeti ovo:
http://infocom.ba/v3/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=81&artikl=08413
A posto sam totalni laik, nemam pojma kakav je ovdje panel. Moze li mi neko reci razliku ozmedju ovoga gore monitora i npr. ovoga http://infocom.ba/v3/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=81&artikl=10028

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2013, 21:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ako ne piše drugačije, u pitanju je TN panel, koji je najčešći i najlošiji. IPS panel je po specifikacijama najlakše poznati po slabijem odzivu (tipično 8 ms), dok ga je uživo lako poznati po vrlo dobrim uglovima gledanja (slika se ne mjenja kad ga gledaš sa strane). Ja na poslu imam Asus ML229H, te ako isključimo dizajn koji mi se ne sviđa, odličan monitor.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2013, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok, znaci suma-sumarum: ako preferiram monitor za igranje igrica onda ce mi i TN biti dovoljan, ako planiram gledati filmove e onda se preporucuje IPS? I jos jedno pitanje: LCD ili LED, kakva mi je tu razlika?

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2013, 21:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

IPS je odličan izbor ako radiš sa slikama i videom, ima odličnu reprodukciju boja, i to ne zavisi (previše) od ugla gledanja. Posledica je slabiji odziv, što može smetati kod igrica. I LCD i LED su LCD-ovi, samo je razlika u pozadinskom osvjetljenju: obični LCD koristi CCFL (neonke) za generisanje bijele svjetlosti, dok LED (preciznije, LCD sa LED pozadiskim osvjetljenjem) koristi LE diode. LED proizvodi čistije bijelo svijetlo (potencijalno bolja reprodukcija boja), te troši manje struje, te je uglavnom bolji izbor. Zašto samo uglavnom? Dobar obični LCD može dati bolju sliku od lošeg LED LCD-a... sve zavisi od slučaja do slučaja. Ali ako se več mora reći koji je generalno bolji, onda je to LED LCD.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2013, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok hvala, upravo sam shvatila da ce me kupovina monitora kostati ko svetog Petra :D.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2013, 21:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nije TN baš toliko loš, al kad probaš IPS, teško da ćeš se ikada vratiti na TN... mene je nerviralo kad sam htio gledati film na kompjuteru, pa legnem na krevet (koji je dosta niži od monitora), pa mi slika bude potamnjena (i to ne ravnomjerno)... oborim monitor, ide nekako... vratim se za njega, diži opet... problem rješen kupovinom TV-a u sobi; prije toga sam htio IPS monitor, al onda kupih IPS TV... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2013, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo gledam neki youtube video koji pokazuje glavnu razliku: ugao gledanja i boje. I, snobovski, vec ne zelim kupiti TN :D.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]