banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 01:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2007, 20:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2002, 00:11
majstorovic je napisao:
Nisam nasao cjenovnik ali evo jedne od njihovih konfiguracija.
CPU AMD Sempron 64 bit 2800+ S754
RAM DDR 512 MB
HDD 80 GB 7200 Rpm
DVD +/- RW
GRAFIKA PCIE 128MB DDR+ TV OUT
ZVUČNA KARTICA int.
ZVUČNICI 2.1 Subwoofer
TASTATURA MULTIMEDIJALNA
MIŠOPTIČKI
PODLOGA ZA MIŠA IT
FAX MODEM 56k V.92
MONITOR 17" LCD
Kućište MIDI TOWER 400W
MICROSOFT WINDOWS XP HOME
GARANCIJA 36 MJESECI

+ POKLON
cijena je 1,536.00KM
Ovo je da popizdis opet sam se gadno isfurao hebem im mamu lopovsku, sad bi im iso radnju polupat...Sastavicemo isti racunar u paneksu:
CPU AMD Sempron 64 bit 2800+ S754: model malo jaci sempron 3000 64 bit 81km
RAM DDR 512 MB: 44km
HDD 80 GB 7200 Rpm: 87km
DVD +/- RW
GRAFIKA PCIE 128MB DDR+ TV OUT:76 km
ZVUČNA KARTICA int.
ZVUČNICI 2.1 Subwoofer: 17km
TASTATURA MULTIMEDIJALNA 15km
MIŠOPTIČKI 8km
PODLOGA ZA MIŠA IT
FAX MODEM 56k V.92: 13km
MONITOR 17" LCD:353
Kućište MIDI TOWER 400W:50km
----------------------------------------------
Dakle ovaj racunar recimo ne da je zastario nego je tehnologija od prije 3 godine kosta u it computersu 1536 maraka a isti u paneksu se moze kupiti za oko 900 km cak i ispod 900 km, e sad onda zamislite sta bi se za tih 1500 moglo sastaviti u nekoj drugoj firmi.S tom razlikom sto niko normalan ne bi sastavio sad tu konfiguraciju.Pa hebote mogu kupit odma jednog jugu od te konfiguracije, 600 maraka zarade + sto jos oni komponente nabavljaju po nabavnim cijenama, prvi koji mi kaze da je kupio komp u it-u recicu mu da je moron, pa sta je izgleda podlogu za misa platis 600km :)

u vezi tih 1500km :S cijena boli: za te pare uzeo (necemo reci gde)

athlon64x2 3600+
2gb kingston value ram
320gb maxtor hd
pointofview 8600gt
asus dvdr/rw
asus m2n dh
antec lansing 550W psu
antec900 gaming case
+ kutija za externi (usb) HD ..... bez periferalija (kuciste + napajanje 400+km)

sto se tice firmi ... smjesno je ali ne valja ni jedna ... ako znas sta trazis i imas gotove pare .... svi su dobri (ako mogu da dobave to sto hoces :))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ko želi da sastavlja računar nek dođe kod mene. Za fine pare može da dobije ono što želi. :wink: :wink: :wink:

BTW radim isključivo sa ASUS MB.

Ili ako neko želi Brand tu je DELL :wink: :wink:

Ama dobro reče Fantmacan, pun mi je k...c svih firmi i reklama

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 10 Sep 2008, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
BSE je napisao:
eastcode ima sajt u pripremi jedno 2 godine i nikako

Evo konačno imaju sajt, ne znam kad je stavljen, valjda skoro jer je dobar dio sajta i dalje "u fazi izrade" ali kako su i sami napisali "da je i ovakav bolji nego nikakav"

http://www.eastcode.net

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 21:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Konačno...
Baš neki dan kontam koliko bi svakoj takvoj radnji valjao dobar sajt. Pod tim mislim na aktuelnost prikazane ponude i cijena.

Kada sam tražio tastaturu morao sam da obiđem čitav grad i potrošim čitav dan na to. Uopšte mi se više ne da mnogo tražiti na takav način. I ako neko ima nešto jeftiniji proizvod, često se ne isplati izgubiti čitav dan zbog manje uštede. Ali, ako ima sajt na kojem lijepo piše šta ima i koliko košta, onda čovjek može da ode pravo tamo i ne zamara se besciljnim hodanjem.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Slažem se. U vezi sa tim bi recimo East Code trebao ubaciti detalje o komponekti kada se klikne na nju, sa slikom, kao na PanEx sajtu. Da li ove firme dostavljaju robu na kućnu adresu kada se kupi preko sajta?

Na PanEx sajtu kažu: "Svim registrovanim posjetiocima odobrava se popust od 3% do 10%." Praktično daju popust džabe, registruješ se za pola minute :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 00:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Aktuelnost prikazane ponude i cijene?!
Prvi slucaj : Nabasam ti ja na njihov sajt, a vec duze vrijeme trazim kuciste, kad ono Thermaltake Soprano DX za 100 KM. Rek'o nemoguce, nazovem ih da pitam, odgovara mi ljubazni zenski glas da imaju i to bas trenutno u radnji. Nista, odem do njih kad ono nije DX vec VX, tamo se skupilo njih 3-4 mladih neiskusnih prodavacica. To ti isto, DX ili VX. Kasnije na sajtu vidim promjenjeno na VX.

Drugi slucaj : Pogledam na istom sajtu online kupovina, nema objasnjenja, rekoh hajde da krenem sa nekom narudzbom pa da vidim kako se placa, da li salju postom, koliko ce sve to da izadje, itd, kad ono upisite vas e-mail i broj mobilnog i gotovo. Kliknes OK i stize ti na mejl poruka : vasa narudzba je prihvacena, bicete obavjesteni putem mobilnog telefona o daljim koracima. Nema zahtjeva za kucnom adresom, trazenja broja kreditne kartice, nego ti narucis, oni ti obezbijede i onda dodjes kod njih po robu. To je njima online kupovina :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 17:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Bas sam ovih dana setkajuci po BL bila u nekim kompjuterskim firmama. Deru vas sa cenama od laptopova pa do ipoda. Npr ipod shuflle od 1 gb u BL kosta 190 km , a u Srbiji je oko 4000din-50-tak evra.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

krofnica84 je napisao:
Bas sam ovih dana setkajuci po BL bila u nekim kompjuterskim firmama. Deru vas sa cenama od laptopova pa do ipoda. Npr ipod shuflle od 1 gb u BL kosta 190 km , a u Srbiji je oko 4000din-50-tak evra.

pravac Srbija. :roll: :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 18:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
krofnica84 je napisao:

Pa da, evo npr. trenutno se ovdje super povoljnim smatra kupovina HDD od 320GB 16MB cache za nekih 117-120 KM (60 evra) dok za te pare u Srbiji kupis HDD duplo veceg kapaciteta od 640GB (62-65 evra).

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i ti isto.
Vataj prvi autobus.

Jel znate koliki je PDV u Srbiji za računare i računarsku opremu???

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2008, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Valjda 8%, spustili su za 10% što je jako lijepo od njih. Kad bi se i naši toga sjetili.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Al najjaci su mi ljudi koji mi idu objasnjavati kako je negdje drugo jeftinije....

Ovo ljeto gomila ljudi (gastarbajtera) upada mi u radnju i isfurava se sto je u njemackoj, svicarskoj, svedskoj itd nesto jeftinije u odnosu na nas......

Dva bas ovako gotivna slucaja:
Covjek se cudom cudi sto je fotoaparat od 1000km u SAD jeftiniji skoro 150km...ja izgubim volju da pricam sa njim....
A jos jaca mi je bila neka zena sto se isfurala i krenula derat na mene zato sto je neki telefon skuplji nego kod nje u svedskoj....reko "gospodjo jeste li culi za zivotni standard, u svedskoj je malo visi nego kod nas"...odgovara ona meni "pa da malo spustite cijene bio bi i ovde visok"....momentalno sam trazio cime cu da je odalamim nazad u svedsku.....

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
DELLBOY je napisao:
i ti isto.
Vataj prvi autobus.

Jel znate koliki je PDV u Srbiji za računare i računarsku opremu???

mislim da je 8% nisam siguran...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
Al najjaci su mi ljudi koji mi idu objasnjavati kako je negdje drugo jeftinije....

Ovo ljeto gomila ljudi (gastarbajtera) upada mi u radnju i isfurava se sto je u njemackoj, svicarskoj, svedskoj itd nesto jeftinije u odnosu na nas......

Dva bas ovako gotivna slucaja:
Covjek se cudom cudi sto je fotoaparat od 1000km u SAD jeftiniji skoro 150km...ja izgubim volju da pricam sa njim....
A jos jaca mi je bila neka zena sto se isfurala i krenula derat na mene zato sto je neki telefon skuplji nego kod nje u svedskoj....reko "gospodjo jeste li culi za zivotni standard, u svedskoj je malo visi nego kod nas"...odgovara ona meni "pa da malo spustite cijene bio bi i ovde visok"....momentalno sam trazio cime cu da je odalamim nazad u svedsku.....

BRAVO i ja bih je nogatransportom u ŠveCku

:angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 12:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
I onda, gdje sad bi valjalo kupiti novi kompjutor...sta zaobici, koja je ponajbolja opcija, do prije 2 mjeseca ne bih pitao ovo, ali situacija se promijenila...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ove neke naše firme na sajtu imaju dosta toga ali kad odeš da pogledaš nemaju, bar ne u radnji da pogledaš, recimo gledao sam malo tastature u zadnje vrijeme, na sajtu puno modela a u radnjama malo a ne mogu baš na slici da vidim da li bi mi odgovarala. Recimo Pan-Ex na sajtu ima više čitača memorijskih kartica ali u radnji imaju samo jedan, ni ne daju do znanja da (bar negdje) imaju još, i uz to djeluju prilično nezainteresovano.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znaš kako Vader, evo uzmimo npr te tastature.

Ja npr mogu da nabavim od najmanje 5 proizvođača tastature (MSI, Genius, Logitech, Microsoft i naravno DELL)
što znači, ja mogu da nabavim recimo jedno 100 različitih modela (čak i više alo dobro sad)

E sad kako kaže naša poslovica ''sto ljudi sto ćudi'' sto žena... nećemo sad o tom.

Meni se nikako ne isplati praviti kojekave poličetine da bih izložio nekih 20-30 modela tastatura jer mi ne treba da skupljaju prašinu.
Zato ja kod sebe imam jedno 5 modela koji se non stop prodaju, a ako neko hoće nešto ekskluzivno kao npr Logitech diNovo

Ja to mogu da poručim od dobavljača i to će meni da stigne za dan, dva 5, 10.

Sliku kako izgleda mogu svakom da pokažem kao i ovdje
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 16:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Shvatam. Ali recimo Pan-Exov poslovni prostor kod kina Kozare, ne razumijem svrhu, prostor je velik ali je praktično potpuno prazan, moglo bi se igrati fudbala koliko ima slobodnog prostora. Drugi se trude da što više popune prostor, da što više robe prikažu, a ovi se trude da ima što više slobodnog mjesta. A kad dođeš jedva da imaju jedan primjerak od neke komponente, i to nekako nevoljko odgovaraju, ne da im se. Sasvim je druga stvar u recimo Biskomu, imaju dosta više robe na manjem prostoru u Gospodskoj.

Imaš li ti sajt ili tako nešto da bar na spisku vidim šta imaš od robe, pa i te tastature?

Mada kod tih periferija kao što su tastature i miševi je uvijek malo teže odabrati u odnosu na interne komponente kompjutera jer ljudima odgovara određen pritisak tastera, veličina tastature/miša, ležanje u ruci i druge stvari koje se ne mogu vidjeti preko slika na internetu već bi radije opipali i probali. Ja recimo gledam i veličine tastera, bezveze mi je kad je Enter malen, volim onaj veliki klasični Enter u obliku slova L, pa da su Shift tasteri nešto duži od ostalih, po mogućnosti i Backspace. Najgore mi je kad mi se neka tastatura svidi a ovi tasteri su svi suprotno od onoga kako bih ja volio :)

I kako danas stoje stvari sa lagovanjem bežičnih miševa i tastatura? Šta bi bilo bolje uzeti? Zanima me da nema nikvog laga, posebno u igrama. Ili i dalje važi ono "ništa bez kabla".

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 16:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Vader je napisao:
I kako danas stoje stvari sa lagovanjem bežičnih miševa i tastatura? Šta bi bilo bolje uzeti? Zanima me da nema nikvog laga, posebno u igrama. Ili i dalje važi ono "ništa bez kabla".

Ja imam bežični miš već godinu dana i nisam nikada osjetio nikakav "lag". Ne igram toliko često igre, ali definitivno taj problem je stvar prošlosti... mada se "gameri" neće složiti samnom :D

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2008, 20:53
pan-ex kod pozorista je prazan jer je njihovo skladiste kod vitaminke i tamo ima svega!bar mislim!ako mozete kako onda kupujte kompove preko firmi koje imaju neke rabate i sl.
jer npr. pakom radi samo sa pravnim licima kao i kim-tec!
ja cu sebi tako uzimati komp!jer ono sto ja zelim u panexu me dodje oko 700 km!a u kim tecu oko
500 km sa pdv!!!
a ko moze nek ide u srbiju i nek tamo kupuje!!!
danas sam sastavio konfu na http://www.itsvet.com za nekih 800 eura!a kod nas je ta konfa oko 2500 KM po prodavnicama!!!ovi kod nas dileri oderase kozu s ledja!!!
ako ne zaradi bar 40 % od vrijednosti robe,on smatra da je radio za dzabe!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]