Misko je u pravu - ono sto ti trazis smajli je ok cijena - ali ako racunas u eurima, a ne u KM-ovima :))
A sta kazes da ti uzmes sebi neki brandname comp recimo onda .. :)
Compaq, IBM .. (a mozda i SGI - oni imaju jako nafakane graficke radne stanice) ..
Kupis si neku IBM-ovu radnu stanicu, predvidjenu za extreme performanse, sa jakom grafickom .. Olaksas se za jedno 7-9 hiljada maraka i onda se mozes hvaliti kako imas nafakan comp ..
OK, ako ti se trose pare ja ti preporucujem dvije solucije - da skontas sta zelis ..
Dual Intel Xeon Workstation MB
http://www.asus.com/products/server/srv ... erview.htm
To ti je Dual Xeon CPU + Dual-DDR333 Memory MB - 533MHz Bus bazirana na Intelovom 875P chipsetu..
Bolje performanse tesko da ces naci .. natrpas mu 4GB DDR-a i draufaj ..
Ili ides na malo slabiju soluciju:
P4P800S-E
http://www.asus.com/products/mb/socket4 ... erview.htm
bazirana na Intelovom 848P chipsetu, 800Mhz bus, DDR memorijom, Sata kontrolerom sa mogucnoscu raid-a, itd, itd..
Utrpas 2-4GB DDR400 rama, Corsair recimo posto vazi za jednog od najjacih proizvodjaca ultra-high klase ddr memorije :) ..
Monitor obavezno 21", flatron, CRT naravno, DVI ulaz je a must have.. Recimo jedan Samsung ili neki iz pro serija veoma skupih proizvodjaca (iskljucivo za pro upotrebu, graf. design, cad/cam)
Graficka kartifa Nvidia FX5900Ultra .. recimo Asus ASUS V9950 Ultra
http://www.asus.com/products/vga/v9950u/overview.htm
Ima 256MB DDR rama, memorija siba na 850MHz, core na 450Mhz ..
Gazi 9800 nogama ..
Procesor bar na 3.2 GHz Intel PIV naravno..
Prepocujem ti takodje da uzmes neku od jacih Adaptecovih SCSI Raid kartica U320 standard.. sa recimo 2 x Seagate Cheetah 15K.3 ST373453LW (15k RPM, 74 GB) ili ako imas jos para 2 x Seagate ST3146807LW CHEETAH 146GB, 10KRPM, U320, 8MB, 68PIN.. Lupis ih u Raid0 (stripe/stripping) (dobijas 150/300 GB prostora na munjevitim diskovima)
Kuciste vise manje, nebitno, neka bude veliko, cvrsto, jako, kvalitetno odradjeno i nabaci si neku window-like bocnu stranu, ubacis neonku unutra i smekas se na lan party-ima - ali ti preporucujem Enermax-ovo napajanje, min 500W obavezno sa PFC-om (korekcijom faktora snage) ...
Audio kartica vise manje, ako mozes uzmes si Audigy2 sa naravno live Drive-om..
CD-R/RW neka bude plextorov 52x, i kupis si (to sad vise manje) DVD RW+/- (imas ih koji podrzavaju sve standarde, tako da si miran duzi niz godina), tako da mozes gledati DVD-ove, narezivati iste, a isto tako rezati i DVD-ove.. otvoris sopstveni business
Mrezna karta 3Com-ova, 100/1000Mbit.
Slusalice - pa sad, imas vise solucija, preporucujem ti modele preko 200KM bar..
Naravno i jedan dobar zvucni sistem, 5.1 (6.1 eventualno) Home Cinema, DolbyDigital ..moze se naci kvalitetnih modela za nekih 600+km
Tako ces dobiti jednu izuzetno jaku masinu (pa slobodno reci najjacu u gradu) design, 3d, igrice, audio sta god pozelis - nema mu premca, radice fascinantno brzo :)
Eto, to bi ti bio moj odgovor..
Ili nabavis jeftinije rjesenje, a to je PIV 2.8Ghz, 1GB DDR400 rama, 120GB HDD IDE (moze i SATA ako uzmes plocu koja ima sata kontroler), Radeon 9700 ili GF4 4800Ti.. CD/RW Teac, DVD obican...
(ako neko ima zivaca neka izracuna cijenu komponenti koje sam gore naveo, nisam htio namjerno napisati, a mozda je tako i bolje.. u svakom slucaju takvu masinu bih ja volio imati no posto sam realan ne pada mi na pamet da stekam pare da si tako nesto priustim)
Toliko od mene ... :)