banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2006, 21:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2006, 03:57
Nedavno sam postavio temu ovdje za kupovinu kompa ovde u BL ali kad sam malo pogledao po hrvatskom webu (VeMil, HGspot...) vidim da je dosta jeftinije plus -22% PDV-a.

Odlucio sam da odem kod komsija po masinu.

Mene zanima ima li neko iskustva sa kupovinom tamo i gdje je najbolje da uzmem. Kako se dogovara narudzba? Avans? Placanje? Znaci sve sto imate da mi kazete i da me posavjetujete mene zanima.

pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2006, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Imam ja iskustva. Fino ih nazoves i rezervises sta ti treba. U principu ne rezervisu robu duze od jednog dana. Ali imam dosta bolje iskustvo sa vemilom nego hgspotom. U vemilu su mi graficku i stampac drzali 7 dana kad sam rekao da dolazim iz BL. Kad odes po robu platis i to je to. Razlika izmedju hgspota i vemila je u nacinu vracanja pdv-a. U hgspotu pdv vracas samo kod njih kad odes ponovo i dobijes tacan iznos od 22%
U vemilu mozes dici u rajfajzen bannci u BL ali ti umanje iznos u zavisnosti kolika je cifra koju vracas.
U svakom slucaju preporuka je vemil. Dosta su ljubazniji i kazu da su dosta korektniji sto se tice reklamacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2006, 23:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
http://www.links.hr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2006, 23:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
mali_veseljak je napisao:
Razlika izmedju hgspota i vemila je u nacinu vracanja pdv-a. U hgspotu pdv vracas samo kod njih kad odes ponovo i dobijes tacan iznos od 22%
U vemilu mozes dici u rajfajzen bannci u BL ali ti umanje iznos u zavisnosti kolika je cifra koju vracas.

Možeš i iz HG Spota dići u Rajfajzen banci, samo trebaš tražiti taks free formular! Ako uzimaš ovo preko banke dobiješ nazad oko 10% od vrijednosti kupljene robe!!! Ako planiraš uskoro opet ići tamo bolja ti je ova druga varijanta pri kojoj dobijaš 18, a ne 22%!!! Najbolja varijanta ti je HG Spot u Kutini, on je nekih 60KM od prelaza u Gradišci! Problem je što moraš nazvati i naručiti robu pošto nemaju skladište! Uzmeš od njih obrazac za povrat PDV-a vratiš se na granicu, u carini ti udare pečat i odmah odeš opet tih 60KM do Kutine i naplatiš povrat! To ti je nekih 10-15KM goriva, a ako planiraš uzeti računar na koji ćeš imati bar 200KM povrata, onda se definitivno isplati!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 02:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala na brzim odgovorima.

Neko mi je i rekao iz Gradiske za taj HG spot u Kutini, a opet s druge strane kazu VeMill. Ja mislim da je svejedno gdje uzimam ako dugo ne cekam i da nemam problema sa povratom PDV-a. Mada mi se cini da na su na Webu VeMill jeftiniji od HG-a ili mi se samo cini?

Nego, jel neko zna za nekakve Bozicne popuste tamo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 11:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ti Božićni popusti su naveća zabluda kod nas! 34% državnih firmi u CRO su isplatili radnicima 13. platu ili tzv. Božićnicu pa ne vidim razloga da neko spušta cijene kad je narod pun para! Možda nakon Božića, al računaj da oni uskoro idu na odmor!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 19:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala.

Zvao sam HGSpot u Kutini i sve sam dogovorio

evo sta uzimam pa ako neko ima sta dodati oduzeti neka mi sugerise

MBO ABIT, s. 775, AW9D MAX, i975X, BUS 1066 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk Dolby Master Studio, 2x 1Gbps, Fire Wire, DDR 2, ATX 2

Intel® Core(TM) 2 Duo E6300 1.86 GHz, 2MB LGA775, BUS 1066MHz, Conroe, BOX

RAM, 1 Gb, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, KINGMAX ( x 2 - 2Gb dual-channel)

Napajanje 550 W ATX 2, COOLERMASTER, RS-550-ACLY

Midi Tower, CHIEFTEC LCX-03BBA-OP, bez napajanja, crno

VGA PCI-E GAINWARD, BLISS 7600GT PCX 256 GS DDT SilentFX, Geforce 7600 GT, 256 MB, tv-out, Dual DVI

HDD SEAGATE Barracuda 320 GB, serial ATA II 7200.10, 7.200 o/min., 16 MB cache

DVD pisač, DVD±RW & DVD±R, DVD-Ram, PIONEER DVR-111, 16x, 8x dual layer 8.5 GB, bulk

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koliko je ovo para?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 20:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

9.000 kuna - PDV ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2006, 00:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

imaćeš 1.000 minimum povrata, al opet preko 2 milje,a koliko sam skontao bez monitora!!! Ipak je ovo perverzija, al mogao si ga spustiti bar za 500KM a da ne izgubiš puno na performansama! Al dok daješ ovoliko, ne sikiram se ja da daješ zadnji dinar za ovaj komp! Sretno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2006, 11:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
po meni je ova ploca pretjerana...mozda da si isao na 6800 extreme, pa da kazem ajde de, ali ides na "best buy" verziju core 2 duo, a uzimas plocu od skoro 500 maraka...toplo bi ti preporucio da uzmes solidnu 945p plocu, koja podrzava core 2 duo, a razlike u performansama su u jednocifrenim procentima, a razlika u cijeni....no tvoje su pare, kad je bal nek je maskembal :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2006, 11:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
slazem se ili 945p /c ili p965 plocu, dosta su jeftinije a nista manje slabe

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 03:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

slazem se i ja s vama ali uzeo sam 6300 jer planiram staviti extreme kad cijena bude razumna, a samim tim i 975 cipset a samim tim Abit aw9d max

dvoumio sam se izmedju GB DQ9 ili DS4 ili ovaj abit....

... samo sto HGspot ne radi gigabyte ;)

btw vjerujem ja abitu

citam da je i intelova druga sjekirica dobra ploca

vrag ce li ga znati

enivej jeftinije mi je od prosjecne cijene u BL za 500km

mejbi more... :) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 11:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
jos nesto...vjerovatno ce ti oni to tamo sklopiti?
posto sam imao jaaaako losa iskustva sa jednom Abitovom AB9 pro 965 plocom, koja nije htjela da prismrdi kingmaxovim i mnogim drugim modulima, glupirala i brljavila, isla na "fizicko reprogramiranje" biosa, za dual channel nije htjela ni da cuje, a na sajtu u podrzanim modulima su bila samo 4 prozivodjaca :x
....neka ti oni to tamo obavezno sklope i pred tobom upale, ti provrti neki 3dmark i malo ga prodjiraj prije placanja ;)
good luck :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 14:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
DIAB10 je napisao:
jos nesto...vjerovatno ce ti oni to tamo sklopiti?
posto sam imao jaaaako losa iskustva sa jednom Abitovom AB9 pro 965 plocom, koja nije htjela da prismrdi kingmaxovim i mnogim drugim modulima, glupirala i brljavila, isla na "fizicko reprogramiranje" biosa, za dual channel nije htjela ni da cuje, a na sajtu u podrzanim modulima su bila samo 4 prozivodjaca
....neka ti oni to tamo obavezno sklope i pred tobom upale, ti provrti neki 3dmark i malo ga prodjiraj prije placanja
good luck

Malo je off topic, ali gdje si uradio reprogramiranje BIOS čipa? I šta si uradio toj jadnoj ploči? Džaba DDR2 i manja potrošnja kad je tehnologija još dosta bagovita.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 16:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

heh, pretpostavljao sam da bi kingmax mogao praviti probleme. Ja ne mislim da radim velik OC na memoriji, ali opet.... malo :)

Racunar dobijam bez OS-a

Jel zna neko prosjek koji bi trebala ova memorija na ovoj ploci da da u 3dMarku?

aj valjda ce raditi kako treba

Corsair Dominator 800Mhz C4 je boga oca! Mnogo skupa memorija.

A opet s druge strane citam da ljudi dignu Kingmax 800Mhz na 940MHz bez problema.

Moj prelazak sa Athlona na ovo ca biti antologijski :drinking:

uh jos se oporavljam od slave juce

pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Alchemist je napisao:
slazem se i ja s vama ali uzeo sam 6300 jer planiram staviti extreme kad cijena bude razumna, a samim tim i 975 cipset a samim tim Abit aw9d max

dvoumio sam se izmedju GB DQ9 ili DS4 ili ovaj abit....

... samo sto HGspot ne radi gigabyte ;)

btw vjerujem ja abitu

citam da je i intelova druga sjekirica dobra ploca

vrag ce li ga znati

enivej jeftinije mi je od prosjecne cijene u BL za 500km

mejbi more... :) 8)

Cijena extreme-a nikada nece biti razumna jer ga Intel nije pravio za siroke mase vec za entuzijaste kojima teku pare iz dzepa. Isto je bilo i sa prethodnim EE procesorima baziranim na xeon procesorima. Da ne spominjem dostupnost.

Batali taj 975 i uzmi asusa 945 ili 965, a za razliku kupi sebi 7900 gto ili gs i ti markovi koji te interesuju ce biti mnogobrojniji, i to znacajno, a sve za iste pare.

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 15:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Moze li mi neko pojasniti ovaj proces vracanja PDV-a? Mislim npr odem u HGspot u Kutini u uzmem odredjenu konfiguraciju. Uzmi formular za rajfajzen banku. E sad me zanima kako to funckionise na granici? Npr ako me na granici HR oslobode od PDV-a, zar ne bi onda morao prijaviti na nasoj granici ili je to nepotrebno kako bi izbjegao nas PDV?
Takodje me zanima npr ako uzmem konfiguraciju u cijeni od nekih 1500e koji procenat mi se vraca?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Mislim da ti na granici sa hrvatske strane lupe pečat da robu iznosiš iz Hrvatske i taj dokument vratiš u firmu gdje si kupio tu robu i oni ti vrate pare ili ti uplate na tvoj račun u banci.
Druga stvar je kako to unijetu (prošvercovati) u RS (BiH) a da te ne uhvate.

Još jedan problem ti se javlja oko garancije. Bilo šta da se desi sa uređajem moraš nositi u hrvatsku ( HG Spot imaš u BL pa je to neka prednost kupovine kod njih), pa odeš jednom, ostaviš robu, ( koju ti niko odmah neće pogledati -*možda ako imaš sreće i hoće), pa dođeš za dan dva ponovo da preuzmeš popravljeni ili zamjenjen dio.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2007, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Lampire
malo ces morati sverc komerc :D
maticna ploca ispod sjedista, monitor u rezervni tocak, procesor u retrovizor :D
:lol:

PIK Radnja

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]