banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 19:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
A na kom principu radi T-com-ov Max Tv? Mislim preko cega on ide?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 21:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
T-com radi na principu wirelessa visoke brzine,nesto ko kod nas sto radi blic ovi novi uredjaji.Kod njih je wireless jeftini nego kod nas pa tako da svi mogu to sebi priustiti.Znaci isto ko u kablu imaju jedan uredjaj na jednoj strani a drugi na drugoj.To jest svaki korisnik ima neku kutiju sa daljinskim i prebacuje kanale.Moguce je da tudam guraju i telefon to neznam al ide internet sigurno.Ustvari sve to zavisi od brzine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 22:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Mislim da se maxtv moze gledati i preko obicnog adsl-a!
Telefon i adsl su oba digitalna signala (naravno ako vam je centrala digitalna, a adsl ne moze sa analognom) i radi na frekvenciji 20+ khz, ne znam tacno, dok se telefon prenosi na 0-10khz. Bar sam tako negdje procitao. Zato stavljaju frekvencijski razdjelnik na telefonski prikljucak. Samo mi nije jasno kako se trpe analogni signal cable televizije i dig. signal interneta?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 22:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da se maxtv moze gledati i preko obicnog adsl-a!
Telefon i adsl su oba digitalna signala (naravno ako vam je centrala digitalna, a adsl ne moze sa analognom) i radi na frekvenciji 20+ khz, ne znam tacno, dok se telefon prenosi na 0-10khz. Bar sam tako negdje procitao. Zato stavljaju frekvencijski razdjelnik na telefonski prikljucak. Samo mi nije jasno kako se trpe analogni signal cable televizije i dig. signal interneta?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 23:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
mr_acid je napisao:
T-com radi na principu wirelessa visoke brzine,nesto ko kod nas sto radi blic ovi novi uredjaji.Kod njih je wireless jeftini nego kod nas pa tako da svi mogu to sebi priustiti.Znaci isto ko u kablu imaju jedan uredjaj na jednoj strani a drugi na drugoj.To jest svaki korisnik ima neku kutiju sa daljinskim i prebacuje kanale.Moguce je da tudam guraju i telefon to neznam al ide internet sigurno.Ustvari sve to zavisi od brzine.

Zar ono kad se prevede wireless ne znaci bez kabla.Zar taj maxtv ne koristi vec postojeci kabal???Nis ja tebe ne kontam, jes da si mi komsija al pricas gluposti.Ja brate pisem svasta po forumima al kako ces napisat Moguce je da tudam guraju. Sta je tudam majku mu.haha

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 08:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mislim da je preduslov MaxADSL,pa vjerovatno sve to ide preko njega...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 08:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
majstorovic je napisao:
mr_acid je napisao:

Zar ono kad se prevede wireless ne znaci bez kabla.Zar taj maxtv ne koristi vec postojeci kabal???Nis ja tebe ne kontam, jes da si mi komsija al pricas gluposti.Ja brate pisem svasta po forumima al kako ces napisat Moguce je da tudam guraju. Sta je tudam majku mu.haha

Kroz=Tudam (za ove nove sto su doselili)

Jes Jes koriste postojeci kabl gde mogu da ga iskoriste to im je glavno.Ti sam znas da se putem wirelessa moze sve ici pa cak i to 3 u 1.I kake veze to ima sto sam ti ja komsija :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 13:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sve je to preko TCP/IP protokola, sto znaci spor internet nema tv-a...Sad kakav ces ti internet koristiti to je tvoja stvar!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 15:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
chova iz kingstona je napisao:
Ovaku uslugu sam vidio prije par dana u Sarajevu TV+Internet+Telefon sve to kroz jedan kabal. 3 u 1 :lol:

http://tripleplay.vodatel.hr/public_htm ... menu_id=60

E to je na ovaj fazon samo neznam tacno koji je ISP, i sigurno je 1 zica u pitanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 19:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Majku mu, kol'ko mi kasnimo za svijetom... za Hrvatskom, pa i za Srbijom a da ne govorim za nesto sire :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 20:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Citiraj:
Samo mi nije jasno kako se trpe analogni signal cable televizije i dig. signal interneta?!

Tako sto televizijski signal nece vise biti analogni vec digitalni. To je potrebni uslov da bi mogli sve da se prenosi koriscenjem Internet protokola.

A sad, sto se tice wireless opreme mislim da tu ima prednost ADSL jer je prenos signala preko zice uvijek bolji nego li bez zica. Samo kad citavu globalnu pricu sazvacemo pitam se koliko ce biti problema u postojecoj infrastrukturi i zicama koje se nastavljaju na par mjesta do krajnjeg korisnika (nemoguce je da to nema nikakav uticaj).

Citiraj:
Sve je to preko TCP/IP protokola, sto znaci spor internet nema tv-a

Brza veza je potreba, ali bez QoS nista ti ne znaci. Ovdje je sve ''in real time''

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 21:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ali ja sam imao cable tv i internet na postojecim instalacijama, kao sto svi ostali u BL imaju cable internet, samo stavis spliter, tako da mi nije jasno kako to moze!
Mozda imaju digitalne pojacivace za cable, ali kako onda primas kanale na obicnom TV-u?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 12:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Direktor Elte je najavio da će oni raditi Internet televiziju prije više od godinu dana, tako da neke nezvanične najave iz telekoma ne treba uzimati suviše ozbiljno. Sve i da postoji volja da se to uradi, ako krenu to provoditi pojaviće se sigurno gomila problema koje je pitanje da li će znati riješiti. Treba neko vrijeme da se svaki sistem uhoda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 14:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma elta je neprofesionalna totalno, da je neka velika firma kao t-com mozda bi se odradilo!
Ali opet pogledajte kako oni DERU u CG : http://www.t-com-cg.com/privatni.aspx?akcija=197

45e flat, wtf?
A nemaju manju brzinu od 2mbps!

?>

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]