banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 20:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 17:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
guess who je napisao:
Mom drugu se desila slicna stvar, odjednom je racunar prestao da radi i nije reagovao ni na sta i na kraju je skontao da je slucajno pritisnuo "sleep" tipku na tastaturi i racunar je proradio tek kad je pritisnuo onu drugu tipku "wake" ili kako se vec zove :)

hehehe....znam, desilo se i meni jednom, ali ovaj put to nije (a ja se ponad'o hehe :) )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 17:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Obično kad računar ode u stand-by ili hibernaciju blinka power lampica pa je to lako isključiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 00:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ljudi gdje su najjeftinija napajanja??? Ovde kod mene u Declanu ima 400W za 22KM, naravno no name :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 01:01 
Veteran
Veteran

Zaebi to noname, uzmi nešto ozbiljnije. Ako već želiš noname, mislim da nećeš naći jeftinije. Možda negdje ima onih Frontier krševa, samo sumnjam da neko ima po nižoj cijeni od te mada bi trebala biti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 01:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma ne treba meni, nego prijateljici. Ima problema sa strujom oduvijek pa kontam da je najbolje najjeftinije :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 01:54 
Veteran
Veteran

Rijetko kad je najbolje najjeftinije. Bolje je onda da kupi UPS i neko osrednje napajanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 07:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ako ima problema sa strujom kupovina takvog napajanja je siguran put ka uništenju cijelog računara...
A teško da će i UPS nešto pomoći... ipak je to samo glupi switcher koji ništa ne pegla!

Dobro napajanje (računaj da se to čita: bar 100KM) i stari niški stabilizator napona za TV već mogu riješiti problem kad neko ima problema sa strujom!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 11:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Za koliko se može uzeti UPS?

Vrh

Tema posta: :P
PostPoslato: 12 Sep 2007, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Mene zanima koje su opasnosti i da li ih ima kad racunar radi neprestano... Da li se proporuca ugasiti ga mozda svaka 2,3 dana na sat,dva? Do sada nisam nikada preko 6 sati drzao ga upaljenog, a sad i po dva dana, pa me zanimaju rizici

Vrh

Tema posta: Re: :P
PostPoslato: 12 Sep 2007, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Gimli je napisao:
Mene zanima koje su opasnosti i da li ih ima kad racunar radi neprestano... Da li se proporuca ugasiti ga mozda svaka 2,3 dana na sat,dva? Do sada nisam nikada preko 6 sati drzao ga upaljenog, a sad i po dva dana, pa me zanimaju rizici

Kod mene u firmi ima računara koji se ugase samo kad nema struje više od 3 sata.
Kao SERVER mi služi jedan Desktop računar u kojem imaju dva HDD-a od 250GB. Taj SERVER radi već 2-3 godine.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 13:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2007, 12:28

Odg: U svakom slucaju bolje je da ti racunar radi manje sati, jer sve ima
svoj vijek trajanja. Ako ne radiss nissta na njemu onda je bolje da ga gasiss nego da ti stoji bez veze upaljeno.

Eto nadam se da sam pomogao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 16:37 
Veteran
Veteran

Oko toga da li treba gasiti računar ili ne još uvijek se vode polemike. To kako ga ti koristiš 2-3 dana upaljenog nije nikakav problem i neće predstavljati smetnju. Jedino je važno kakvo napajanje imaš jer nije baš pametno držati računar non-stop upaljen na nekom kineskom kršu od 20 KM. Takva napajanja brže gube snagu i kvalitet struje koju isporučuju kada se više griju, a sa pojedinim od tih Kineza prijeti opasnost da se zapale. Zavisi i kakva ti je konfiguracija, koliko je opterećenje sistema... Uglavnom ako imaš nekog Kineza bolje je gasi računar kad ti ne treba a ako imaš neko kvalitetnije napajanje možeš ga slobodno držati upaljenog.

Vrh

Tema posta: :P
PostPoslato: 12 Sep 2007, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
E nemam pojma koje je napajanje, dobio sam ga uz polovan komp, pise AC 230V. Konfiguracija racunara, relativno slaba Intel celeron-s 1.2 GHz,MotherboarQDI SynactiX 5EP v2.0, imam 2 hd jedan od 40 jedan od 80, jedan cd rezac i dvd citac. A potrebno mi je da je upaljen komp zbog skidanja sa neta, non-stop nesto vucem jer sam ovaj mjesec uplatio flat. Mislim nije meni problem da ga dnevno iskljucim na jedno sat, ako ce mu to sta znaciti, al bi volio da sto duze radi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2007, 20:44 
Veteran
Veteran

To je valjda neka brand mašina? Mora pisati još nešto osim AC 230V. One su obično imale kvalitetna napajanja samo tu je problem starost. Ostavi da radi ako ti je važno, stavi ruku pored ventilatora od napajanja i prati koliko je vreo vazduh što izbacuje. Optereti računar sa Prime95 i prati voltaže i provjeri vazduh što vent izbacuje.
Nije to neka mašina a prilikom downloada sistem je minimalno opterećen, ako je OK napajanje ne bi trebalo biti problema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2007, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ako je brand name računar, onda nemaš velikih problema čak i ako ne gasiš mjesecima računar. Njihova napajanja su optimalna, tj napravljena su da daju maksimum. Jedino moja ti je preoporuka da povremeno, kažem opet zavisi od prostora u kom se nalazi računar, produvaš venitlatore od prašine.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]