AntiDope je napisao:
Tiki the Boyler je napisao:
I da te podsjetim... prije 5 mjeseci sam ja tebe na podforumu Muzika ubjeđivao da je za snimanje vrhunskih heavy gitara potrebna gomila opreme, puno mikrofona, hrpa outboarda i ogromna prostorija, a ti si se sprdao sa mojim izjavama i kleo u alternativna rješenja...
Sad na podforumu
Kompjuterski Hardware ti prodaješ moju priču ali na temu
Zvučna Karta i Zvučnici Za Snimanje Gitare...
Opet si promašio!
Daj presaberi se malo, please...
Ne, ti si me ubjedjivao da je potrebna specijalno dizajnirana sala velicine fiskulturne sale..... o gomila opreme, puno mikrofona, hrpi outboarda nismo nista pricali. Nema veze, ja se zezam sa tobom, a ti to ne kontas...
Odlično kontam šta ti radiš...
AntiDope je napisao:
Tema pocinje ovako
Citiraj:
Zanima me da li mi neko od vas može predložiti dobre zvučnike za snimanje gitare (znači distorzija i ostalo)
a ja kazem svoje misljenje a to je da se distorzivna gitara ne moze dobro snimiti dok se dobro ne odvrne barem jedna 12" da vristi i to fino ozvuci,
A ja kažem da može!
(tvoja konstatacija je jednaka konstataciji da se crkveni hor mora snimati isključivo u crkvi)AntiDope je napisao:
pa tek onda na komujter i zvucnu kartu pa u q base i ostale softverske igracke....... i to sve moze alternativno u kuci da se napravi bez Line6 simulatora, vec 1 dobrim kombom, dva dobra mikrofona, strpljivim komsijama i onda dobrom zvucnom kartom i konfiguracijom racunara.... prije svega dobrim gitaristom i coekom koji zna ozvucit kutiju..... koja se moze i u ormar strpat i poklopit jaknama i sinjelima pa otpipit i kasnije se zajebavat i editovat.... tiki, take it easy... pricamo.
Ja tebi cijelo vrijeme totalno easy objašnjavam da brkaš osnovne pojmove i pokušavam ti na fin način sugerisati da ne dovodiš manje iskusne na Forumu u zablude!
Prvo... snimanje komba u ormaru zatrpanog šinjelima i to sa dva "dobro postavljena mikrofona" (jedan u džep šinjela, a drugi za rever sakoa) je ordinarna glupost! I nemoj da te neko čuje da to pričaš. Diskredituješ sebe i sve pozitivno što si do sada uradio!
Drugo... moja alternativa košta
277KM i boli te kurac za komšije! Tvoja alternativa košta
3524KM (Peavey Bandit 699KM + Shure SM57 199KM + RODE NT2A 577KM + dual mikrofonski preamp 1250KM + dobra zvučna RME HDSP 9632 799KM) i nema šanse da nađeš zadati tip komšija (
mojoj curi jebu mater kad pjeva, a mogu misliti šta bi bilo da se zasvira)!
Živo me interesuje koliko još prisutnih misli da je to što si ti naveo alternativa?!?
AntiDope je napisao:
Decko se pogresno izrazio... sta ce mu dobri zvucnici da snimi gitaru na kompu... nece zvucnik kompa ozvucavat 57com pa vracat na kartu? Gitaru na kompu mozes snimit bez zvucnika sa osrednjim slusalicama.... a kako ce to zvucat na Hi Fi se ne zna.. ti si i ti rekao bezbroj puta.
Dečko se jako lijepo izrazio i po svemu sudeći dobro zna šta mu je potrebno! Monitorski zvučnik neće ozvučavati, ali mu je prijeko neophodan da bi čuo šta to zapravo radi! Kako u pogledu preciznosti odsviranog, tako i u pogledu zvučanja snimka u cjelosti i ležanja istog u miksu!
Gitaru na kompu možeš snimiti na osrednjim slušalicama i dobiti još osrednjiji rezultat! Drugo... ja ne znam nikoga ko može ugodno raditi sa slušalicama duže od sat vremena!
A što se HiFi-ja tiče... naravno da ne možeš znati kako će nešto zvučati kod Pere na livadskom kasetofonu, ali snimateljsko-producentska praksa je pokazala da se studijski monitori i cijene po tome kako se miksevi rađeni na njima prenose na druge sisteme...
Štaviše... mislim da je jedan od najvećih problema "zvučanja" BL bendova upravo očaj od kućnih zvučnih sistema na kojima se preslušava referentna muzika!
Nije mi se jednom desilo da ljudi konstatuju: Pa jebote to zvuči drugačije!AntiDope je napisao:
A sto se tice metallike ajd reci ko jebenije izgleda
http://www.antidopeband.com/ da nije Kirk mozda izaso na Artistovom kalendaru ili Hetfild... jest malo sutra....
Kirk je najobičnija pozerčina! A mi sa takvima ne sarađujemo!