banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
I da te podsjetim... prije 5 mjeseci sam ja tebe na podforumu Muzika ubjeđivao da je za snimanje vrhunskih heavy gitara potrebna gomila opreme, puno mikrofona, hrpa outboarda i ogromna prostorija, a ti si se sprdao sa mojim izjavama i kleo u alternativna rješenja...

Sad na podforumu Kompjuterski Hardware ti prodaješ moju priču ali na temu Zvučna Karta i Zvučnici Za Snimanje Gitare... :oops:

Opet si promašio!
Daj presaberi se malo, please...

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Tiki the Boyler je napisao:
I da te podsjetim... prije 5 mjeseci sam ja tebe na podforumu Muzika ubjeđivao da je za snimanje vrhunskih heavy gitara potrebna gomila opreme, puno mikrofona, hrpa outboarda i ogromna prostorija, a ti si se sprdao sa mojim izjavama i kleo u alternativna rješenja...

Sad na podforumu Kompjuterski Hardware ti prodaješ moju priču ali na temu Zvučna Karta i Zvučnici Za Snimanje Gitare... :oops:

Opet si promašio!

Ne, ti si me ubjedjivao da je potrebna specijalno dizajnirana sala velicine fiskulturne sale..... o gomila opreme, puno mikrofona, hrpi outboarda nismo nista pricali. Nema veze, ja se zezam sa tobom, a ti to ne kontas... :D
Tema pocinje ovako
Citiraj:
Zanima me da li mi neko od vas može predložiti dobre zvučnike za snimanje gitare (znači distorzija i ostalo)
a ja kazem svoje misljenje a to je da se distorzivna gitara ne moze dobro snimiti dok se dobro ne odvrne barem jedna 12" da vristi i to fino ozvuci, pa tek onda na komujter i zvucnu kartu pa u q base i ostale softverske igracke....... i to sve moze alternativno u kuci da se napravi bez Line6 simulatora, vec 1 dobrim kombom, dva dobra mikrofona, strpljivim komsijama i onda dobrom zvucnom kartom i konfiguracijom racunara.... prije svega dobrim gitaristom i coekom koji zna ozvucit kutiju..... koja se moze i u ormar strpat i poklopit jaknama i sinjelima pa otpipit i kasnije se zajebavat i editovat.... tiki, take it easy... pricamo.

Decko se pogresno izrazio... sta ce mu dobri zvucnici da snimi gitaru na kompu... nece zvucnik kompa ozvucavat 57com pa vracat na kartu? Gitaru na kompu mozes snimit bez zvucnika sa osrednjim slusalicama.... a kako ce to zvucat na Hi Fi se ne zna.. ti si i ti rekao bezbroj puta.

Decku ne trebaju zvucnici vec Line6 da snimi osrednje kvalitetnu gitaru... kvalitet zavisi od iskustva rada na istoj.... a zvucnici mu trebaju da cuje dobro (tacno) sta je snimio.....

Citiraj:
Zaključak je: ubij, zakolji, ukradi da kupiš Mesa Boogie ili se prestani baviti muzikom!

Stvarno se nekad pitam jel' se ti cijelo vrijeme zajebavaš il' stvarno nemaš pojma šta pričaš...

Mada... budući da se porediš sa Metallicom... teško da me išta može iznenaditi!
To ti je vise da sa More Fire popricas o tim Mesama, jer ja para za to nemam, nit bi dao i da imam... znas da ja ganjam jeftinije alternativne varijante vazda i da sam po pitanju opreme skroman....
A sto se tice metallike ajd reci ko jebenije izgleda http://www.antidopeband.com/ da nije Kirk mozda izaso na Artistovom kalendaru ili Hetfild... jest malo sutra....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

AntiDope je napisao:
Tiki the Boyler je napisao:

Opet si promašio!

Ne, ti si me ubjedjivao da je potrebna specijalno dizajnirana sala velicine fiskulturne sale..... o gomila opreme, puno mikrofona, hrpi outboarda nismo nista pricali. Nema veze, ja se zezam sa tobom, a ti to ne kontas... :D

Odlično kontam šta ti radiš...

AntiDope je napisao:
Tema pocinje ovako
Citiraj:
Zanima me da li mi neko od vas može predložiti dobre zvučnike za snimanje gitare (znači distorzija i ostalo)
a ja kazem svoje misljenje a to je da se distorzivna gitara ne moze dobro snimiti dok se dobro ne odvrne barem jedna 12" da vristi i to fino ozvuci,

A ja kažem da može!
(tvoja konstatacija je jednaka konstataciji da se crkveni hor mora snimati isključivo u crkvi)

AntiDope je napisao:
pa tek onda na komujter i zvucnu kartu pa u q base i ostale softverske igracke....... i to sve moze alternativno u kuci da se napravi bez Line6 simulatora, vec 1 dobrim kombom, dva dobra mikrofona, strpljivim komsijama i onda dobrom zvucnom kartom i konfiguracijom racunara.... prije svega dobrim gitaristom i coekom koji zna ozvucit kutiju..... koja se moze i u ormar strpat i poklopit jaknama i sinjelima pa otpipit i kasnije se zajebavat i editovat.... tiki, take it easy... pricamo.

Ja tebi cijelo vrijeme totalno easy objašnjavam da brkaš osnovne pojmove i pokušavam ti na fin način sugerisati da ne dovodiš manje iskusne na Forumu u zablude!
Prvo... snimanje komba u ormaru zatrpanog šinjelima i to sa dva "dobro postavljena mikrofona" (jedan u džep šinjela, a drugi za rever sakoa) je ordinarna glupost! I nemoj da te neko čuje da to pričaš. Diskredituješ sebe i sve pozitivno što si do sada uradio!
Drugo... moja alternativa košta 277KM i boli te kurac za komšije! Tvoja alternativa košta 3524KM (Peavey Bandit 699KM + Shure SM57 199KM + RODE NT2A 577KM + dual mikrofonski preamp 1250KM + dobra zvučna RME HDSP 9632 799KM) i nema šanse da nađeš zadati tip komšija (mojoj curi jebu mater kad pjeva, a mogu misliti šta bi bilo da se zasvira)!
Živo me interesuje koliko još prisutnih misli da je to što si ti naveo alternativa?!?

AntiDope je napisao:
Decko se pogresno izrazio... sta ce mu dobri zvucnici da snimi gitaru na kompu... nece zvucnik kompa ozvucavat 57com pa vracat na kartu? Gitaru na kompu mozes snimit bez zvucnika sa osrednjim slusalicama.... a kako ce to zvucat na Hi Fi se ne zna.. ti si i ti rekao bezbroj puta.

Dečko se jako lijepo izrazio i po svemu sudeći dobro zna šta mu je potrebno! Monitorski zvučnik neće ozvučavati, ali mu je prijeko neophodan da bi čuo šta to zapravo radi! Kako u pogledu preciznosti odsviranog, tako i u pogledu zvučanja snimka u cjelosti i ležanja istog u miksu!
Gitaru na kompu možeš snimiti na osrednjim slušalicama i dobiti još osrednjiji rezultat! Drugo... ja ne znam nikoga ko može ugodno raditi sa slušalicama duže od sat vremena!
A što se HiFi-ja tiče... naravno da ne možeš znati kako će nešto zvučati kod Pere na livadskom kasetofonu, ali snimateljsko-producentska praksa je pokazala da se studijski monitori i cijene po tome kako se miksevi rađeni na njima prenose na druge sisteme...

Štaviše... mislim da je jedan od najvećih problema "zvučanja" BL bendova upravo očaj od kućnih zvučnih sistema na kojima se preslušava referentna muzika!
Nije mi se jednom desilo da ljudi konstatuju: Pa jebote to zvuči drugačije!

AntiDope je napisao:
A sto se tice metallike ajd reci ko jebenije izgleda http://www.antidopeband.com/ da nije Kirk mozda izaso na Artistovom kalendaru ili Hetfild... jest malo sutra....

Kirk je najobičnija pozerčina! A mi sa takvima ne sarađujemo! :wink:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 08:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Citiraj:
Ja tebi cijelo vrijeme totalno easy objašnjavam da brkaš osnovne pojmove i pokušavam ti na fin način sugerisati da ne dovodiš manje iskusne na Forumu u zablude!
Prvo... snimanje komba u ormaru zatrpanog šinjelima i to sa dva "dobro postavljena mikrofona" (jedan u džep šinjela, a drugi za rever sakoa) je ordinarna glupost! I nemoj da te neko čuje da to pričaš. Diskredituješ sebe i sve pozitivno što si do sada uradio!
Drugo... moja alternativa košta 277KM i boli te kurac za komšije! Tvoja alternativa košta 3524KM (Peavey Bandit 699KM + Shure SM57 199KM + RODE NT2A 577KM + dual mikrofonski preamp 1250KM + dobra zvučna RME HDSP 9632 799KM) i nema šanse da nađeš zadati tip komšija (mojoj curi jebu mater kad pjeva, a mogu misliti šta bi bilo da se zasvira)!
Živo me interesuje koliko još prisutnih misli da je to što si ti naveo alternativa?!?

Moja alternativa ne kosta nista, sve posudis od jarana, mozda nesto i imas vec .... a pricamo o demo snimku za momka kojem ocigledno nije bitno da ima zvuk Hetvildovog ESPa na Load ili Reload albumu.

A ovo sa ormarom i sinjelom i mikrofonom ne da je izvodljivo, vec provjereno i funkcionise. Kad budem imao vremena za to, prezentovacu. OK?
Dosta od mene.... nastavite vi o hardveru....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tvoja alternativa, kao što sračunah, košta 3524KM.

Zvuk Hetfildovog ESP-ja ne možeš dobiti bez Hetfildovog ESP-ja, Hetfildovog Mesa Bugija, Hetfildove ruke i Hetfildovog producenta!
Tako da su dalje rasprave na tu temu besmislene.

Ormar i šinjel vjerovatno daju zanimljive rezultate. Ako ti se to sviđa onda je to OK.

A mislim da u cijeloj ovoj temi ima dosta toga za pročitati... šteta što se još neko ne uključi! :wink:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 08:41 
Ebemu moram i ja monitore uzimat pod hitno!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 10:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Meni su monitori odavno prvi na listi za ''uzet' pod hitno'' :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]