banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 20:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 06:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
maximus je napisao:
ne kazem ja da su komponente koje su dugo bile na polici iste kao nove ali bi ih ipak radije uzeo nego polovne (kada bi morao birati).

Nisi me najbolje shvatio. Većina računara koji "sklopljeni" "vise" po izlozima naših firmi kao "novi", imaju komponente koje se ne proizvode već dvije ili više godina. Kako znati da te komponente nisu radile te dvije godine i da će izdržati još onu godinu garancije (do isteka proizvođačke garancije od 3 godine).
Što se tiče Maxtor-a, pročešljajte malo, pa ćete vidjeti da su problemi Maxtor-a (grijanje, fabričke greške, sravična nepouzdanost) počeli odmah nakon kupovine Quantum-a (2000/2001). Kod nas su bili najbrojniji iz jednog razloga: bili su najjeftiniji u nabavci (poznato je da naše tržište prvo gleda cijenu pa onda kvalitet i pouzdanost).
U firmi u kojoj kupujem, Maxtor-a su prestali da nabavljaju još 2004 godine sa primjedbom da ima se "u zadnje vrijeme skoro svaki treći vratio".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Quantum , moj stariji disk je bas taj od 10 GB eno ga i poslije 6 godina radi kao nov! Hvala Bogu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2007, 20:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Ma i moj Maxtor radi već više od 4 godine (kuc kuc kuc) :) Nema pravila.

Vrh

Tema posta: Re: hdd
PostPoslato: 13 Jul 2007, 10:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
fantomacan je napisao:
Ako je tačna priča za C2Duo navedi gdje je to kupljeno i ko ga je prevario. Jer ovako na rekla-kazala ni ja ti ne vjerujem. Ako je neko bio tako bezobrazan najmanje što je zaslužio je da pomeneš ime firme.

šta misliš? lanaco burazeru. problem je u tome što je on zaista otvarao kućište, ali da vidi kako izgleda SATA disk. koja budala, skinuo onu zaštitnu naljepnicu i naravno...okinawa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 10:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

majstorovic je napisao:
Tako sam i ja govorio za moju uspomenu, pa sam od njene sporosti uskoro obolio na zivce, pa sam onda izvadio prvo procesor iz nje i uzeo cekic od 750 grama i malo stucao taj celeron, onda sam ostatak uspomene ubacio u kontejner.Shvatio sam da te uspomene nisu vrijedne mojih zivaca, mada doduse sve je to isto smece i kako stvari stoje vidim da ce i ovaj novi komp uskoro pod cekic...

ne živi se od uspomena nego og para. kaže baja mali knindža

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 01:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Da podsjeti me taj moj tekst, na desavanja od prije 4-5 dana kada je i moj novi komp letio u djelove.Naime na novoj makini sam opet ugledao plav ekran, puko sam.Monitor od 23 kg sam puko sakom tako da je 1000 boja izmjenjao, i umalo pao sa stola(saka me jos boli, prst sam iskrivio).Kuciste sam napucao nogom i polomio masku, izvadio sam ga iz stola i nako pod naponom poceo da gazim, iscupao sam novu pci-expres karticu i skroz je stucao(sad je umjesto nje pci kartica od 2 mega, al divx pici ko lud :). U medjuvremenu od udaraca zvucna je napola crkla tako da sad zavisno od izlaza rade ili lijeve ili desni kanal al nikako oba, pa sam morao malo kombinovati.Nov hladnjak za procesor sam stucao i namontirao na kraju neki hladnjak od napajanja.Ovih dana cu otici i sastaviti najjaci komp sto je moguce i budem li opet vidio plav ekran ubicu nekog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Druze... puko si skroz :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 20:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

majstorovic je napisao:
Da podsjeti me taj moj tekst, na desavanja od prije 4-5 dana kada je i moj novi komp letio u djelove.Naime na novoj makini sam opet ugledao plav ekran, puko sam.Monitor od 23 kg sam puko sakom tako da je 1000 boja izmjenjao, i umalo pao sa stola(saka me jos boli, prst sam iskrivio).Kuciste sam napucao nogom i polomio masku, izvadio sam ga iz stola i nako pod naponom poceo da gazim, iscupao sam novu pci-expres karticu i skroz je stucao(sad je umjesto nje pci kartica od 2 mega, al divx pici ko lud :). U medjuvremenu od udaraca zvucna je napola crkla tako da sad zavisno od izlaza rade ili lijeve ili desni kanal al nikako oba, pa sam morao malo kombinovati.Nov hladnjak za procesor sam stucao i namontirao na kraju neki hladnjak od napajanja.Ovih dana cu otici i sastaviti najjaci komp sto je moguce i budem li opet vidio plav ekran ubicu nekog.

jel vidiš da govorim istinu. sve su to prevaranti, čast izuzecima

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]