banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 06:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
clear_shaven je napisao:
Kompish je kupila supruga dok sam bio na školovanju preko bare. Pita ona mene kakav kompjuter da kupi, ja rek’o nek ti sastave što bolju konfiguraciju. Kad je bal nek je s' muzikom. Kad sam došao kući imam šta da vidim: 1GB RAM-a, LCD monitor, DVD rezač, 80GB hard i ono gorepomenuto i još nekih cakulina. Sve skupa oko 2000 maci u novembru 2005.godine. Međutim vjerovali vi meni ili ne ja sam ga otplatio tako što smo komunicirali preko yahoo messengera (kamerica i ostalo) i jasno nisam plaćao ogrome telefonske račune. Ilustracije radi za prvu sedmicu sam stukao telefonsku karticu od 20 dolara i onda sam rekao it’s enough.

Dobro boze moj, desilo se, ima se moze se ;) Ali recimo jedan moj kolega je slicnu konfiguraciju (bez lcd-a, sa UPS-om) pocetkom 2003 godine platio cca 1400 maraka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Pa to ti otprlike dodje na isto!Dobar LCD,pogotovo tad cca 500KM! :wink:
+ UPS nekih 100 "gengi"....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Da al za 2 godine cijene su jedino mogle ici dole, znaci prakticno da IT computers imaju cjenovnik koji kasni 2 godine sto je malo zalosno :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2007, 23:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2006, 14:55
Evo, vratio sam kompish sa servisa iz IT computersa. Nije bio u pitanju kuler od procesora, vec od napajanja. Posto sam jos u garantnom roku, ubacili su mi cijelo novo napajanje, a sto se tice ventilatora od procesora koji vec na 3700 okretaja postaje neugodno bucan, kazu da uz procesore fabrika ne isporucuje brendirane kulere, pa bi mozda trebao kupiti novi bolji (i skuplji) kuler. Momak rece da se vec od 30-tak maraka moze kupiti solidan kuler pa sam mislio da to rijesim isti dan, medjutim likovi nisu imali nista na "lageru" :( Temperatura ovog procesora, kako kazu, moze cak i do 70 celzijusa, medjutim kod mene se zadrzava na prihvatljivih 46-48 stepeni Celz. Ned123 jos jednom hvala na linku, program je sasvim solidan i posluzice svrsi, dok radi... :D Samo, gledam sad vrijednosti napona, pa mi recimo ovaj CPU Core napon ide od 1,26 do 1,31 i mada se najvise zadrzava na 1,3 nesto mislim da mozda puno "šeta" :-?

Vrh

Tema posta: katastrofa
PostPoslato: 16 Maj 2007, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
tacno je da su najskuplji, ali ajde mi nadji 5 ljudi koji su spremni odmah da izvade 1200-1300 KM i da plate komp? naravno da ih nema ni u kuruzima. to je sistem preuzet sa zapada. jebiga, to tako jedino ide. tako radi i eurosplet, technomag, lanaco... sta ces. ako budala ne zna sta je dobro onda zna sta je skupo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 16:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
clear_shaven je napisao:
Evo, vratio sam kompish sa servisa iz IT computersa. Nije bio u pitanju kuler od procesora, vec od napajanja. Posto sam jos u garantnom roku, ubacili su mi cijelo novo napajanje, a sto se tice ventilatora od procesora koji vec na 3700 okretaja postaje neugodno bucan, kazu da uz procesore fabrika ne isporucuje brendirane kulere, pa bi mozda trebao kupiti novi bolji (i skuplji) kuler. Momak rece da se vec od 30-tak maraka moze kupiti solidan kuler pa sam mislio da to rijesim isti dan, medjutim likovi nisu imali nista na "lageru" :( Temperatura ovog procesora, kako kazu, moze cak i do 70 celzijusa, medjutim kod mene se zadrzava na prihvatljivih 46-48 stepeni Celz. Ned123 jos jednom hvala na linku, program je sasvim solidan i posluzice svrsi, dok radi... :D Samo, gledam sad vrijednosti napona, pa mi recimo ovaj CPU Core napon ide od 1,26 do 1,31 i mada se najvise zadrzava na 1,3 nesto mislim da mozda puno "šeta" :-?

Ne nasjedaj na te glupe fazone. Intelov box kuler je dobar (ako je on namontiran) i može da ohladi procesor na default taktu. Za 30 maraka ne možeš kupiti mnogo bolji nego taj. Kupi jedan ventilator 12 cm ili jedan ili dva obična ventilatora 8 cm i ubaci u kućište i trebali bi da povećaju protok vazduha i da smanje brzinu obrtaja kulera. A pitanje je da li je samo kuler izvor buke, može da bude ventilator na napajanju ili HD.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2007, 21:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2006, 14:55
U pravu si sto se tice ovog kulera sto je dosao uz procesor. Sad evo vec drugi dan broj obrtaja mu ne prelazi 3100 i nije vise toliko bucno koliko je bilo. Pretpostavljam da je izvor problema bilo napajanje koje se ocigledno jako zagrijavalo i podizalo ukupnu temperaturu u kucistu. Ne znam, vidicemo kad dodju topliji dani! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 09:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2007, 09:29
jebeš ta napajanja u kućištima koja koštaju 50-60 KM. juče sam čoveku prodao napajanje od 138 KM!!! nije mogao vjerovati koliko je teško. ugradio ga odmah, čova malo isprobao i odmah mi nadje još jednu mušteriju. jebiga, za sve one koji pljuju po meni nek malo obrate pažnju na to šta pišu. jer, pričati o nekome nešto što nije istina može biti jako neprijatno.

za kraj, intelovi fabrički cooleri nekad budu sa bakrom u sredini a neki ne. mada, obično doći sa bakrom pa ti to dodatno poboljšava hlađenje.
ako si rešio problem dobro je. jebeš sve ostalo :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]