1. to sto se racunar pali po dolasku struje i sto se u stvari ponasa kao at napajanje vezano je jos za prve P2 racunare, a posto ni taj tvoj nije nesto noviji, a posto je i ploca matsonic mislim da je to tako po defaultu, znaci da je takva ploca.Ako se to nije ranije desavalo onda je to to sto ja govorim.Evo ja bas sad imam na stolu neku P2 na 400 i ponasa se isto tako.
2.Cuj windows ti izdrzi 3-4 mjeseca, pa windows je i napravljen da se reinstalira svakih mjesec dana

)). Ti si jos dobro i proso:)
Do zamrzavanja windowsa sto se tice hardwera moze doci zbog pregrijavanja procesora, otvori racunar i ocisti prasinu iz kulera, moze doci zbog tog sto je riknula memorija recimo ali ima i jos 1000 varijanti sto se tice hardwera, sto se tice softwera ipak je to windows...
3.Pa ko je jos placao za to, imas na netu stotine sajtova koji se bave bas biosom za maticne ploce, uvijek imas ljudi koji plate nesto sto se placa a onda kad to plate onda to i postave na net da drugi nebi placali. Potrazi preko google-a ako nenadjes nisth javi pa cu ja pogledat veceras.
U tom svemu najbolje ti je prodaj taj komp dodaj 300 maraka i kupi nestho normalno,taj je pregazilo vrijeme,a dok ga remontujes potrosices vise para nego sto bi dodao za nov, a neces opet nista dobiti.