banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2007, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Situacija: scanjet2400 by HP. Kupljen prije 2-3 god u Anex-u, uredno radio do dana kada mu je pregorio adapter. Nabavljen novi adapter, radio bez problema do prije par dana.
Da naponemen, nisam mjenjao nista od hardverskih komponenti, pa je mala mogucnost konflikta izmedju njega i nekog uredjaj.
Uredno instaliram drivere i softver za skeniranje, ukljucim skener, pritisnem scan preview, lampica se pomjeri gore-dole par puta (standardno), i kada treba da pocne skenirati, smao sotji poruka warming up the lamp... Dalje ne moze, nasao sam na hp forumu isti problem ali sa modelom 6300. HP nije izdao nikakav patch ili alternativni drajver.
Ono sto iritira, jeste cinjenica da isti skener na drugim kompjuterima radi savrseno dobro.
Reinstalirao sam skenerove drivere i softver, problem ostaje.
Pokusavam preporucene stvari sa HP forum, problem ostaje.
Reinstaliram windows, nista.
Formatiram disk i instaliram svjezu kopiju windowsa, bez rezultata.
SKinuo sam nove drivere (uzeo sam u obzir mogucnost da postoji greska na cd-u), ponovo format/reinstall (posto se zavuku drajveri i nece nove da primi), ponovo bez rezultata.
Skener ide na USB, ima svoje napajanje (1200 mAh, 9V). Isprobao sam na drugi USB port, opet nije radio. Probao sam i drugu uticnicu, nije pomoglo.
Pogledao sam da nema neki ghost driver, sve je regularno.
Pregledao sam IRQ, i samo usb kontroleri koriste taj port, nema mjesanja nikakvih.
Takodje, nema hardverskih konflikta.
Sta dovraga da isprobam slijedece? :x :x :x
(Jos jednom napominjem, skener SAVRSENO radi na drugim kompjuterima, i USB port je potpuno funkcionalan!).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]