Ta Deluxe je iz njihovog spektra TV2000 XP kartica, imaju sa oznakama
TV2000 XP - nema ni FM ni daljinski, mada sam ovo zaključio sa nekog foruma, o ovoj verziji mislim da nema na zvaničnom sajtu
TV2000 XP RM - ima daljinski (ReMote), mono zvuk, 8-bitni dekoder, dosta dobro ocjenjena u Svetu Kompjutera
TV2000 XP Deluxe - ima FM i daljinski, ali ne znam kakve su joj specifikacije po pitanju mono/stereo zvuka, i po pitanju dekodera, da li je 8-bitni ili 10-bitni, ne sjećam se da je opisana u Svetu Kompjutera
TV2000 XP Expert - ima FM, daljinski, stereo zvuk, 10-bitni dekoder
Ja sam mislio uzimati ovu RM, jer nije skupa, dobra je (nahvaljena i u SK), nema FM koji mi ne treba. Ali je ovde kod nas nema, ima jedan primjerak u Aneksu ali im sa njom (u onoj običnoj kesici) nije stigao daljinski (!) iako na kartici fino stoji konektor za daljinski. I mi nije bilo jasno da je čak duplo skuplja od Expert verziju zbog FM-a, a onda sam na forumima pročitao da Expert nije toliko skuplji samo zbog FM-a već zbog boljeg čipa (10-bitnog) i stereo zvuka, a i daljinski mi djeluje bolje.
Za Leadtekov softver inače kažu da je dosta dobar. Vidio sam na forumima da je to jako bitno, neke Asus TV kartice koje imaju dosta dobar hardver imaju katastrofalan softver, i ljudi se pomučiše da nađu neki treći univerzalni softver da im kartica fino radi.
Evo koliko softver može da uništi hardverski dobru karticu, juče je neko na drugom forumu nekome preporučio kartice sa hardverskim enkodingom u mpeg2 (mada mi je to preskupo, preko 200 KM):
Citiraj:
U toj klasi su Leadtek PVR2000 i Sapphire Theatrix 550 Pro.
Ja ti savetujem da uzmes Leadteka PVR2000, najvise opet zbog dobrog softvera. Ja licno imam Sapphire Theatrix 550 koji je hardverski bolji od Leadteka (12 bitni enkoder, zvuk i slika se obradjuju u istom cipu pa nema asihronizacije, lep daljinac) ali mu je softver zalostan i potpuno degradira ovu sjajnu karticu na nivo nekakvog poluproizvoda! Nezavistan softver za ATI chip Theater 550 Pro koji bi bio stvarno upotrebljiv tek treba da se pojavi, bar se ja nadam...
Šta misliš pod tim da ti daljinski radi iznenađujuće dobro? Dobar (brz) odziv? Dobro "hvatanje" signala sa daljinskog jer ne moraš baš da "ciljaš" u onaj prihvatni senzor?
Ako na Linuxu nema trzanja slike onda nema dileme da nije problem do kartice.
Ako možeš probaj snimati u mpeg2 na hard disk pa mi reci koliko ti je pri tome zauzeće procesora, i možeš li pri tome nešto raditi na računaru, a da to ne rezultuje gubljenjem snimljenih frejmova. Sinoć sam malo gledao po interentu i na jednom testu su testirali zauzeća procersora u snimanjima u onim raznim ponuđenim formatima i kvalitetima, i zauzeće je za optimalni mpeg2 bilo nešto manje od 70% na Bartonu 2500+, što nije prestrašno jer sam ja mislio da to ide i do svih 100%. Ona njihova PVR2000 kartica sa hardverskim enkodingom spušta zauzeće procesora na oko 30%.