Mislim da se malo pretjeruje sa nekim subjektivnim analizama i pokazivanjem znanja, samo će zbuniti čovjeka..
V@nja je napisao:
Malo (poprilično
) sam ispao iz tokova što se tiče hardvera, a laptopa pogotovo pa mi tražim pomoć/savjet.
Trebao bih da kupim laptop, a neke stvari koje su mi bitne su sledeće:
- Prenosnost (manja dijagnonala, težina, itd .. ovo mi je, uz bateriju, najvažnije)
- Kvalitetn(ij)a baterija (što duža autonomija, to bolja)
- Kvalitetn(ij)a izdrada (da ne bude sad neko u potpunosti plastično čudo koje će se raspasti i škripati nakon par mjeseci)
- Konfiguracija mi je manje-više nevažna, bitno je da bude dovoljna za rad najosnovnijeg kancelarijskog posla
- Da se uklopim u nekih 1000-1100e
Idealno bi bilo da kupujem u BiH, ali ako je razlika baš značajna ne bježim i od inostranstva.
Neophodno je da je u pitanju Windows uređaj.
Hvala!
Konkretno, za 2000 KM otprilike koji god novi laptop uzmeš, konfiguraciono biće ti dobar za te stvari za koje ti tražiš.
Što se tiče baterije, to je dosta škakljiva tema i otprilike svako ima drugačije mišljenje, a zavisi od modela do modela. Zato je i teško garantovati i reći e baš XY model Z proizvođača je vrhunski izbor što se tiče baterije.
Makar danas živimo u vremenu kada su utičnice na svakom ćošku, tako da valjda nije problem se 'uštekati' u neku kafanu i priključiti ga da se malo dopuni. Zavisi i od performansi tj. koliko opteretiš laptop i procesor.
S obzirom da nemaš neke konfiguracione uslove, najlakše ti je kod nas da uzmeš. Prošetaj do Biskoma, Infokoma, Alfoma itd. pa se raspitaj i vidi šta ti nude. Konkretno i za prenosivost kao bitnu stavku, kao i za izradu (tj. izgled kako sam shvatio) bolje ti je da na licu mjesta uzimaš taman da usput provjeriš i nosivost.