banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2005, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
DIAB10 je napisao:
sta god budes uzimao nemoj ni slucajno uzimati Samsun syncmaster 793df

Ja imam upravo taj monitor - i imam problema. Pojavljuju se ubrzo nakon paljenja računara linije sa desne strane koje se vuku skroz do lijeve strane ekrana, to se ne dešava baš svaki put ali se dešava često, uglavnom odmah nakon paljenja, a nekad i 15 i više minuta nakon paljenja. Mislim da je monitor u pitanju a ne grafička kartica, ali nisam provjeravao (npr. da stavim drugi monitor ili drugu grafičku karticu). Rekli su mi u firmi gdje sam kupio da ga mogu vratiti, ali da je bolje da sačekam da se to počne redovno dešavati, a ne da ga odnesem a njima radi.
Za kakve ti probleme znaš vezano za taj monitor?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2005, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Monitor je kardan, veoma je osjetljiv na promjene napona, ili ako je blizu stekera, produznih kablova i kojekakvih strujnih kola...
iako mi je refresh na 85hz izgleda kao da imam stalno "ripple" efekat, ili neki cudni talasi kakve si ti pomenuo...obavezno mijenjaj, uzmi drugi, bilo koji samo se toga rijeshi...bolje uzmi neki koji nije flat, flat iz overrated, barem u ovom slucaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2005, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

DIAB10 je napisao:
bolje uzmi neki koji nije flat, flat iz overrated, barem u ovom slucaju...

Nije problem u FLAT-u, ima ih dobrih, problem je u lošem modelu koji ti i ja imamo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2005, 13:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
A da vas ne "kolje" Moire ?? :))

Ali naravno, svi proizvodjaci imaju svoje serije i klase... Za svakoga po nesto ... Tako stvari funkcionisu u ovom svijetu :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2005, 20:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
Vader je napisao:
Ja imam upravo taj monitor - i imam problema. Pojavljuju se ubrzo nakon paljenja računara linije sa desne strane koje se vuku skroz do lijeve strane ekrana, to se ne dešava baš svaki put ali se dešava često, uglavnom odmah nakon paljenja, a nekad i 15 i više minuta nakon paljenja.

Poznat mi je taj slucaj bas sa tim monitorom (793df). Nakon de/reinstalacije drajvera za graficku, sve je funkcionisalo odlicno. Ako ti to ne pomogne, ili si vec pokusao, upload-uj screenshot, da vidimo kako to izgleda.
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

e to mircone moire, ta rijec mi se vrzmala po glavi, ali nisam bio siguran, pa reko da se ne provalim :D
Ma radio sam na dosta fletova i nisu mi uopste nesto extra koliko im je extra cijena....bolje ustedjeti nesto vise para pa kupiti LCD...a ovako je polovna 17" Compaq za nekih 80-90 maraka top ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2005, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mislio sam probati sa novijim drajverima, sad koristim neke baš stare koji su došli uz grafičku, imam novije ali se nikako nisam nakanio da ih instaliram, trebam pogledati tu proceduru, treba prvo "ubiti" stare drajvere u potpunosti, imam neki program "Driver cleaner 3" pa ću morati ponoviti tu proceduru i odraditi to.

Mada nisam posebno o tome razmišljao, ipak mi je djelovalo da je do monitora. Bilo bi sjajno da su samo drajveri u pitanju.

Ako je do monitora onda ne mogu uhvatiti screenshot tih devijacija jer screenshot hvata ono što grafička karta šalje, nezavisno od toga šta monitor prikazuje. Probaću.

Hvala ti na savjetu i ohrabrenju, bilo bi odlično da to riješim drajverima. Mada narednih dana nemam vremena da se tim pozabavim :(

Ali u početku toga nije bilo, počelo se pojavljivati nakon neka dva mjeseca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Onaj moj problem je do monitora, pokušaj "hvatanja" screenshota nije uspio, ta uhvaćena slika je bila sasvim OK a u tom trenutku je bilo dosta linija na ekranu. Na drugom forumu sam pronašao temu vezano baš za ovaj problem na 793DF monitorima, mnogi imaju taj problem, kažu da je greška u cijeloj seriji tih monitora napravljenih oko oktobra prošle godine (moj je kupljen u novembru pa se to uklapa). Kažu da se problem lako otklanja u servisu (za 15 minuta u boljim servisima), da je greška kod hlađenja integralca na RGB modulu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 16:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mijenjaj ga brale ako je pod garancijom, mijenjaj ga pod hitno ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jul 2005, 11:12
HYUNDAI Q995 white19" CRT RealFlat 375,00 KM
HYUNDAI Q995 silver 19" RealFlat 375,00 KM
Acer TFT 17" TFT AL1711s Silver 480,00 KM
Acer TFT AL 1912s 19" 688,50 KM

Mozda ce ovo pomoci?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2005, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
e decki sa samsungovim monitorima to sto vas muci zove se Moire kao sto je mircon rekao.... ja sam davno imao problem sa jednim monitorom 975MB ti monitori imaju samsungovu dynaflat tehnologiju koja se pokazala katastrofalnom... dali samo serija koja je kod nas sibala ili uopste u cijelom svijetu nisam siguran. no svaki na kojem sam radio je imao problema sa moirom. dakle uopste monitore zasnovane na dynaflat tehnologiji treba zaobilaziti u sirokom luku! moja preporuka ako moze da se nadje samsung 959nf sa nec-ovom cijevi eee tu nema zablude, monitor otkida!

vader vracaj to odmah.. ja sam radio na njemu 2mjeseca i nema sta nisam pokusao da bi podesio moiru i nisam uspio... uspio sam npr da nestane na bijeloj boji, ali kad se pojavi plava na ekranu onda se opet vide linije.... i tako u krug!

ako nekoga interesuje nek javi na PM imam 17"LCD Acer 1713a polovan za 350KM

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 03:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]