banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jul 2005, 21:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Pozdrav!

Zanima me da li ovde postoji neko ko bi mogao da mi pomogne oko sledeceg problema!
Naime, kupio sam Pioneer DVR 109 rezac, i imam problem sa Nerom, koji ga svaki put drugacije detektuje, tj. nikad ne pokaze istu brzinu za rezanje, za citanje, pola funkcija ne radi kako treba... Prilikom svakog restartovanja Nera pojavljuju se nove specifikacije, ili neke imaginarne brzine rezanja tipa 16.1x i sl.

Da li je problem do rezaca, ili do Windows-a (XP)? Ja bukvalno ne znam odakle bih poceo sa traganjem za problemom, pa bi svaka pomoc bila veoma dobrodosla. Hvala unapred!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 21:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
A ja se baš razmišljam da li da kupim Pioneer 109 ili NEC 3520, ili neki treći. Jedan prijatelj je kupio ovaj NEC za 116 KM u HG Spotu.

Ne znam u čemu je problem, nadam se da će ti neko pomoći.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2005, 22:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma, najgore je sto sam do sad cuo samo pozitivne stvari vezane za ovaj Pioneer model. Ne znam da li je to sad uopsteno greska (verovatno i nije, jer nisam na netu naisao na pominjanje takvih problema), ali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 01:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jan 2005, 21:12
Nec 3520 i Pioneer 109 treba izbjegavati posto imaju problema sa ocitavanjem detekcije brzine snimanja medija.
Ako gdje mozete naci kupite pioneer 108,najbolji rezac ikad ili mozda ako pare nisu problem,kupite plextor najpouzdaniji,najbolji i naravno najskuplji dvd/cd rezac.
Kosta 217 KM,ima ga kupiti u panexu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 10:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nemesis je napisao:
Nec 3520 i Pioneer 109 treba izbjegavati posto imaju problema sa ocitavanjem detekcije brzine snimanja medija.

Ima li negde info o tome, tj. upravo to mi i jeste problem sa ovim 109 rezacem. Nareze on sve kako treba, ni jedan disk od 10 njih koje sam do sad pokusao na sto nacina rezati nije stradao, ali svaki put druga brzina stoji kao jedina moguca.

Moze li se tu ista resiti reinstaliranjem Windowsa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Šta Pioneer 108 (naveliko hvaljeni) nema što noviji model 109 ima? Koje funkcije?

Mislim da Plextor ne opravdava cijenu, bar za mene. Ne bih ja nešto mnogo i jako bitno narezivao da mi treba neki vrhunski rezač.

Moraću se ja onda još raspitati oko tih rezača jer bih tokom ljeta treba kupiti jedan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

All 2 Human je napisao:

Nemoj to raditi osim ako ti neko kaže da je baš reinstaliranjem windowsa riješio isti taj problem. Ljudi se često znaju žaliti na Neru, probaj drugu verziju, ili neki drugi program za narezivanje, vidio sam da dostza hvale taj neki manje poznati Roxio ili kako se već zove, znam da za neki kažu da radi bolje od razvikanog Nere.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Treći post zaredom, još će ispasti da spamam forum :)

Sad sam pogledao na benchmark forumu, ovde ima baš dosta tema o rezačima, preporuke za njih i ostalo:

http://www.benchmark.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=18

Tui ima i tema o programima za narezivanje, npr. neko je rekao:

"Easy ima bolji kvalitet rezanja od nera, njegovi diskovi imaju manje gresaka. Naravno razlika nije velika, na dobrim rezacima / diskovima se ne primeto u praksi. Na losim diskovima se primeti itekako..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 14:44 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Ima li negde info o tome, tj. upravo to mi i jeste problem sa ovim 109 rezacem. Nareze on sve kako treba, ni jedan disk od 10 njih koje sam do sad pokusao na sto nacina rezati nije stradao, ali svaki put druga brzina stoji kao jedina moguca.

Za ovo sam cuo od kolege koji ima slican rezac i kome se isto to desavaa i buraz mi rece da kod njega slabo idu u servisu ( u scg).
Ne mozes nista rjesiti reinstalacijom win.
Nemoj koristiti vise programa odjednom za snimanje cd/dvd,znaci nikad nero i roxio.
VAder : Ako nemas para za plexor (ni ja ih nemam :D ),onda ti je najbolje da uzmes Nec 3540a ako ga gdje nadjes,on ti je novi cd/dvd rezac iz nec-ove kuhinje i kosta otprilike kao i njihovi ostali rezaci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Imaš li neki info o 3540a? U čemu se razlikuje od 3520? Da li je bolji? Šta kažu korisnici? Recimo noviji Pioneer 109 kažu da je lošiji od 108.

Neko reče da tokom ljeta treba izaći Pioneer 110.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2005, 22:37 
Početnik
Početnik

Tekst preuzet iz Sveta Kompjutera 07/2005

NEC ND-3540a
Dvoslojni monstrum

Malo koji proizvodjac optickih uredjaja se moze pohvaliti dugom serijom kvalitetnih proizvoda.Japanska firma NEC vec godinama uspesno odrzava reputaciju ozbiljnog proizvodjaca,nudeci kupcima svojih CD\DVD uredjaja odlican kvalitet uz razumnu cenu.U poslednjih godinu dana smo imali prilike da vam predstavimo nekoliko DVD rezaca iz "ergele" ovog proizvodjaca,a ovog meseca smo se odlucili za model ND-3540A.

Za razliku od ranije opsivanog modela ND-3520A koji je zahtevao zamenu firmvare,ND-3540A je potpuno spreman da se uhvati u kostac sa dvoslojnim DVD-R medijima,i to brzinom nista manjom nego 6x.Ali to nije sve od novosti.ND-3540A je prvi rezac koji je u stanju da dvoslojne DVD+R medije reze brzinom 8x,to jest za manje od 20 minuta.Uzevsi u obzir ovu,kao i manje bitnu cinjenicu da za RW medije vaze iste brzine kao za dvoslojne,postali smo krajnje radoznali da ispitamo da li je ND-3540A zaista vredan nadimka MONSTRUM koji su mu dali pojedine korisnicke grupe.
Baziran na NEC-ovom cipu D6364,sa baferom od 2 MB,ND-3540A se ne razlikuje bitno od ranije opisanog modela ND-3520A.Medjutim,posto do sada nije izvrsena uspesna "transplatacija" firmvera,pretpostavljamo da sitne razlike ova dva uredjaja leze u optici.Sto se podrzanih vrste medija i formata zapisa tice,sa spiska jedino izostaju jedino DVD-RAM i Mt.Rainier,sto ne predstavlja iznenadjenje jer odavno nismo videli uredjaje koji podrzavaju ov formate.
Kao citac ND-3540A se pokazao solidno:dobra korekcija gresaka i odlicno prilagodjavanje brzine citanja su za rezultat imali uspesno iscitavanja vecine medija koje koristimo za test.Jedini medij s kojim uredjaj nije mogao da izadje na kraj jesu nekvalitetni presovani mediji.Medjutim svetla tacka u ovom malom neuspehu jeste cinjenica da ND-3540A lose medije uglavnom krajnje "pristojan" nacin odbaci uz obavestenje o gresci tako da je retko kad zapadao u situaciju da otkaze poslusnost uzaludno pokusavajuci da procita disk,a i tada je bilo moguce prisiliti ga na izbacivanje diska putem programa za narezivanje.Prilikom testa citanja smo takodje primetili da je ND-3540A izuzetno tih.

Kada je narezivanje u pitanju,ND-3540A se pokazao kao izuzetno sposoban.Ono sto ga razlikuje od prethodnih NEC-ovih modela jeste odstupanje od deklarisane brzine rezanja medija tako da DVD 8x medije kojima smo ga hranili,pristaje da reze brzinom 12x i to obavlja uglavnom uspesno.Prilikom rezanja DVD 8x medija na deklarisanoj brzini,vreme narezivanja DVD medija iznosi osam do deset minuta sto,kako se pokazalo,vise zavisi od proizvodjaca medija nego standarda kojem pripada.Nazalost,dvoslojne medije koji su deklarisani na brzine vece od 2.4x nismo imali na raspolaganju tako da nismo mogli do kraja da ispitamo mogucnosti ovog rezaca,ali smo pri rezanju DVD+R DL medija na ovoj brzini zabelezili vreme od 44 minuta,sto je vise nego zadovoljavajuce.Konacni utisak o ND-3540A jeste da se radi o veoma kvalitetnom uredjaju.Pored velikih brzina koje ostvaruje pri citanju i pisanju medija,vlasnici ovog rezaca ce biti sigurni da ce on moci da izadje na kraj sa gotovo svakim zadatkom koji se pred njega stavi.Sto se cene tice,uredjaj je u rangu sa ranijim NEC-ovim modelima tako da ovaj faktor ne bi trebalo da utice na odluku o kupovini.Dakle tehnicki i cenovno ovo je jedan od uredjaja za pohvalu.

PS "NADAM SE DA SAM TI POMOGAO"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 10:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mnogo si mi pomogao, hvala. Uzeću ovaj NEC 3540A u najozbiljnije razmatranje, još samo da vidim ima li ga ovde kod nas i kolika mu je cijena.

Ima li neko za preporučiti neki dobar DVD čitač kog ima ovde kod nas za kupiti? Možda bi mi trebao i on, ne znam koliko je zgodno koristiti DVD rezač kao čitač, recimo puštati da se dva sata vrti film u njemu, koliko mu to skraćuje radni vijek.

Za NEC 3520 su se žalili da nije nešto kao čitač, a da je kao rezač dobar. Ako ni ovaj 3540 ne bude dobar kao čitač onda mi sigurno treba i čitač.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 13:02 
Početnik
Početnik

Citac preporuka Asus (kosta oko 50 KM,zavisi od firme do firme),cijena NEC 3540A rezaca je u srbiji 57.5 Eura

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 17:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Vader: vec sam jednom prilikom rekao ... imam dva rezaca .. Piodata 180DX i NEC 3520AW [oba su forsirana modifikovanim firmware-om pa su dobili oznake "jacih" modela"] .. I jedan i drugi koristim jednako kako za narezivanje tako i za ripovanje i pustanje/citanje DVD-ova...
Najvise mi prija opcija kreiranja image-a vise DVD-ova. . [u mom slucaju 2 dvd-a istovremeno]... Nikakvih problema do sad nisam imao ni sa jednim od navedena dva rezaca u bilo kojem modu rada... [jedino jos +DL i -DL medije nisam probao ali s obzirom na cijenu takvih medija necu ni pokusavati narednih par mjeseci] ...

Tople preporuke za novog NEC-a .. pokazao se poprilicno dobro na testovima :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2005, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nemesis je napisao:
Citac preporuka Asus (kosta oko 50 KM,zavisi od firme do firme)

Kada sam prije par mjeseci gledao u par firmi imali su neke druge čitače, znaš li koja firma ima Asus DVD čitač?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2005, 01:08 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
Nemesis je napisao:
Citac preporuka Asus (kosta oko 50 KM,zavisi od firme do firme)

Kada sam prije par mjeseci gledao u par firmi imali su neke druge čitače, znaš li koja firma ima Asus DVD čitač?

Imas u panexu 47 KM.
http://www.pan-ex.net

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2005, 07:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2005, 12:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jul 2005, 11:12
All 2 Human, probaj sledeće:

1. provjeri da li su svi driveri ok
2. update firmwarea
3. nova verzija NERO-a ili drugi software za rezanje

Inače koje medije za snimanje koristiš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2005, 12:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pioneer ima frku sa narezivanjem cd-a pa ga izbjegavaj
nec 3520 je dobar ako ga mislis hraniti novim firmwareom
za sad je kao odlican balans cijene i kvaliteta necov 3540

*informacije preuzete sa http://www.benchmark.co.yu/forum*

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 01:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E, izgleda da je problem resen. Instalirao sam Service pack II XP, i brzine cita normalno od tad. Da li je to bio razlog, pojma nemam...

pozdrav!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]