banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: 775i65G
PostPoslato: 16 Mar 2011, 09:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2011, 21:32
Da li maticna ASRock 775i65G podrzava Core 2Duo i Core 2 Extreme procesore ? Neki kazu da , neki kazu ne..pa me da li to zavisi od necega i ako da ..od cega?

Vrh

Tema posta: Re: 775i65G
PostPoslato: 16 Mar 2011, 09:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
http://lmgtfy.com/?q=ASRock+775i65G+cpu ... t+list&l=1

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 09:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Zavisi od verzije ploče: ako je ploča R2.0, ima podršku za Core 2 procesore, ali samo starije generacije (izrađene 65 nm tehnologijom; noviji (i češći) modeli su izrađeni 45 nm tehnologijom).

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 22:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ma R1 je ....jbg :D bilo bi vrijeme za novi komp :D

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2011, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Slazem se:)

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 09:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E pogrijesio sam ipak je R2 xD ...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
onda trazi core2duo(ili dual core) al 65um

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 09:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
775i65G CPU Support List
Core 2 Duo
Core 2 Quad

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2011, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Teško će on to srediti ako postavlja ovakva pitanja:

viewtopic.php?f=26&t=55082&p=1251946#p1251946

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 19:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Teško će on to srediti ako postavlja ovakva pitanja:

viewtopic.php?f=26&t=55082&p=1251946#p1251946

E ..koji je tvoj problem ..ozbiljno? ...malcice si iskompleksiran i mislis da znas najvise ...takvih mi je pun kufer ...ja da znam ne bih ni pitao ...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Amaranth je napisao:
E ..koji je tvoj problem ..ozbiljno? ...malcice si iskompleksiran i mislis da znas najvise ...takvih mi je pun kufer ...ja da znam ne bih ni pitao ...

Kompleks niže vrijednosti pa ga ispoljavam tako što sam ti pokušao na tom drugom topicu pomoći koliko sam god bolje mogao i znao, iskreno. :lol: :lol: :lol:

A ovdje je odgovor bio pomalo oštar jer sam ovdje odgovorio nakon što sam tamo vidio da imaš i gorih likova od mene, tj. od onih koji se prave pametni. :lol: :lol: :lol: :lol: Neki "pametnjaković" je jedva dočekao da ispravlja moje krive navode i gramatičke greške, a prije toga nema sile da bi se neko javio postom da ti pomogne. Tek kad ti neko pokuša pomoći onda se ubaci neko ko ti stvarno pametuje, čisto da bi pokazao koliko je pametniji od tebe, s tim što i dalje ne pomaže osobi koja je postavila pitanje i iznijela problem jer mu to i nije bila namjera, već mu je bila namjera da popljuje ovog koji je pokušao pomoći kako zna i umije.

Zato sam bio isfuran, zbog toga iskreno izvinjenje ako si se našao uvrijeđem. A ti se vrati tamo, pročitaj ponovo pa sam zaključi da li sam ti htio pomoći ili ne. Upgrade BIOS-a nije preporučljivo raditi ako nemaš iskustva s tim, a tebi je upravo bilo potrebno to kako bi ti ploča podržala novije generacije procesora s kojim si htio ojačati postojeći komp.

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 20:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Amaranth je napisao:

Kompleks niže vrijednosti pa ga ispoljavam tako što sam ti pokušao na tom drugom topicu pomoći koliko sam god bolje mogao i znao, iskreno. :lol: :lol: :lol:

A ovdje je odgovor bio pomalo oštar jer sam ovdje odgovorio nakon što sam tamo vidio da imaš i gorih likova od mene, tj. od onih koji se prave pametni. :lol: :lol: :lol: :lol: Neki "pametnjaković" je jedva dočekao da ispravlja moje krive navode i gramatičke greške, a prije toga nema sile da bi se neko javio postom da ti pomogne. Tek kad ti neko pokuša pomoći onda se ubaci neko ko ti stvarno pametuje, čisto da bi pokazao koliko je pametniji od tebe, s tim što i dalje ne pomaže osobi koja je postavila pitanje i iznijela problem jer mu to i nije bila namjera, već mu je bila namjera da popljuje ovog koji je pokušao pomoći kako zna i umije.

Zato sam bio isfuran, zbog toga iskreno izvinjenje ako si se našao uvrijeđem. A ti se vrati tamo, pročitaj ponovo pa sam zaključi da li sam ti htio pomoći ili ne. Upgrade BIOS-a nije preporučljivo raditi ako nemaš iskustva s tim, a tebi je upravo bilo potrebno to kako bi ti ploča podržala novije generacije procesora s kojim si htio ojačati postojeći komp.

Pozdrav!

Znam da si htio pomoci ..i hvala ..ja se tebi izvinjavam sbog ovog gore :D ...jbg stvarno pokusavam u sto kracem vremenu kupiti neki bolji procesor ..jer ovaj je puko nacisto ne znam sta se dogadja ..a i trebam raditi neke stvari koje nikako ne idu uz ovaj procesor koji imam(celeron 331 2.6)..a pare za novi komp nemam :D ..ako ti nije mrsko da mi pokusas objasniti kako da updejtujem BIOS ..da li samo da instaliram updejte koje si poslao linkom ..ili nes drugo ..i da li mora da se instalira jedan po jedan ? :D nisam ja nesto pametan :D al trudim se da shvatim :D..Izvini jos jednom za ovo gore :D

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma no frx...

Dakle, sve što nam je potrebno, imamo na ovoj stranici:
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=775i65G&o=BIOS

Upgrade BIOS-a se u suštini može izvršiti na dva načina:
- Iz DOS-a, boot-ajući računar pomoću floppy diska;
- Iz Windows-a pomoću utility-a kojeg nam je obezbijedio proizvođač.

Prvi način je školski, ali je malo komplikovaniji, podrazumijeva posjedovanje floppy jedinice na računaru i ispravne 3,5" diskete, što je danas stvarno raritet. Ti nemoj koristiti ovaj metod, iako je da tako kažem sigurniji i "onaj koji je preporučen".

Drugi metod je postao dostupan negdje sa pojavom malo boljih P4 računara (da se izrazim laički) jer se jednostavno ukazala potreba da se upgrade BIOS-a radi mnogo češće nego ranije (recimo jedan od najbitnijih razloga je upravo taj koji ti imaš). S obzirom da je floppy polako odlazio u istoriju, a krajnji korisnici uglavnom znaju da se služe samo Windows-om, ne i DOS-om, onda je to postao standard. Ti ćeš koristiti ovaj drugi metod.

Napomenimo još da možeš ići sa najnovijom verzijom, nema potrebe da ideš jednu za drugom jer posljednja u sebi sadrži sve što je potrebno iz onih prethodnih.

Sa gore navedene stranice skini zip-ovan file u kojem se nalaze potreban Utility i BIOS-ov ROM:
Slika

Onda na istoj stranici dobro pročitaj detaljno uputstvo klikom na sljedeće mjesto:
Slika

Kad otvoriš to uputstvo, dobiješ ovo:
Slika

Slika

Dakle, sve je jasno. Pogasi sve programe koji trenutno rade na računaru, uljučujući tu i privremeno disable-ovanje antivirusnog software-a. Raspakuj kompletan sadžaj zip-ovanog file-a kojeg si skinuo u jedan folder. Otvori taj folder i pokreni programčić za flash BIOS-a. APSOLUTNO NIŠTA NE DIRAJ dok on ne završi i ne napiše da je uspio i da mu je potreban restart. Tokom flash-ovanja BIOS-a, ukoliko si kakav - takav vjernik, pomoli se Bogu. To je uvijek dobra opcija kod ovakvih zahvata. Ako je sve prošlo OK, restartuj računar i prilikom inicijalnog paljenja pritiskaj F2 taster dok ne uđeš u BIOS. Izaberi opciju "Load Default Settings" i udri "Enter". Zatim idi na opciju "Exit Saving Changes" i udri "Enter".

To bi bilo to. Podizanje sistema se nastavlja sa novim BIOS-om.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2011, 14:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E hvala ...uspio sam :D :D ..vjerni kjesam ..molio se nisam hahahha...ja sta god da radim ugasim moitor pa kad upalim vidim rezultat :D :D xD ..uspjelo je :D ...Hvala...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]