banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 22:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2011, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav svima,

Interesuju me vasa iskustva sa ovim sistemima, preporuke, koje marke preferirate, koju kombinaciju zvucnika (5.1, 6.1, 7.1, itd.), kako i gdje kačite zvučnike satelite, subwoofer i pojačalo, da li postoji bežična varijanta prenošenja signala između pojačala i satelitskih zvučnika, itd..

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 17:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2010, 14:31
Idi sa 5.1 sistemom ako nemas sobu ili prostoriju cisto za Cinema.
Kabal je i dan danas majka sto se tice prenos zvuka, ima i wierless ali je sranje. Neprave dzaba kablove za 50€/m.

Ja sam nedavno uzeo ovaj sistem.
850€ KOMPLETAN SISTEM

http://www.fynda.se/index.php?prodid=4393
ovako sam ih poredao.
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, to je ta neka konfiguracija, barem sto se tice satelitskih zvucnika. A za subwoofer je u stvari svejedno gdje se postavlja jer ljudsko uho ne moze odrediti smjer iz kojeg dolaze frekvencije 20-120 Hz koje on propusta. Tako da cu ga postaviti odmah pored TV-a da izgleda kompaktno sve to.
A sto se tice cijene, meni je 850€ bas previse, je li to sa ovim plazma-TV-om i sofom? :D Mislio sam neki sistem do 200€, recimo ovaj je za moje potrebe sasvim dovoljan: http://www.amazon.de/Teufel-Kompakt-30- ... 976&sr=8-2

Medjutim ono sto me odbija je ime, kud bas da ga nazovu "Djavo" :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
vajking je napisao:
Neprave dzaba kablove za 50€/m.

Šta?!?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Možda misli na nešto ovako.
http://www.hificables.co.uk/c/2363/3-5- ... Audio.html

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Hristov nek te ne odbija taj naziv.

Moj pašo u Švabiji ima sličan tom i to baš tog proizvođača....
ebe majku....

odličan zvuk...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 20:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
imas dobrih do 25o eura od LG

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 22:06 
Početnik
Početnik

Hristov je napisao:
Da, to je ta neka konfiguracija, barem sto se tice satelitskih zvucnika. A za subwoofer je u stvari svejedno gdje se postavlja jer ljudsko uho ne moze odrediti smjer iz kojeg dolaze frekvencije 20-120 Hz koje on propusta. Tako da cu ga postaviti odmah pored TV-a da izgleda kompaktno sve to.
A sto se tice cijene, meni je 850€ bas previse, je li to sa ovim plazma-TV-om i sofom? :D Mislio sam neki sistem do 200€, recimo ovaj je za moje potrebe sasvim dovoljan: http://www.amazon.de/Teufel-Kompakt-30- ... 976&sr=8-2

Medjutim ono sto me odbija je ime, kud bas da ga nazovu "Djavo" :roll:

Kako kazu, koliko para toliko muzike :D

Salim se, ima sasvim solidni sistema za oko 100-200€. To je sa manjim satelitima.
Ali sto se mene tice, ja bi radije dao 100-200€ za dobra dva front speakera nego za citavi 5.1 sistem.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 22:12 
Početnik
Početnik

http://www.hifiklubben.se/produkter/kablar/hogtalare/

51 999kr(5200€ 3m) :)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 22:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Hristov je napisao:
A za subwoofer je u stvari svejedno gdje se postavlja jer ljudsko uho ne moze odrediti smjer iz kojeg dolaze frekvencije 20-120 Hz koje on propusta. Tako da cu ga postaviti odmah pored TV-a da izgleda kompaktno sve to.

Ovo je manje - više tačno, pravac i smjer je teško odrediti; ali da je svejedna pozicija - nije. Poželjno je da subwoofer bude jednako udaljen kao i ostali zvučnici, tako da njegov zvuk dođe u isto vrijeme kao i sa ostalih zvučnika. Ako se stavi preblizu ili predaleko, bas će doći prije ili kasnije nego ostatak zvuka i može se postići vrlo neugodan efekat.
Što se tiče kabla, igra on ulogu, ali se i tu zna pretjerivati... recimo, Denon AKDL1 je obični Cat 5e ethernet kabl, a košta 500 $... audiofilski patch kabl :D

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:)
A vidi mangupa. Ima i skuplje :)
$9,999.00+ $4.99shipping New

Onda ovaj od 500USD i izgleda jeftin.

Slika

I ova za kraj:

Citiraj:
This review is from: Denon AKDL1 Dedicated Link Cable (Electronics)

After I took delivery of my $500 Denon AKDL1 Cat-5 uber-cable, Al Gore was mysteriously drawn to my home, where he pronounced that Global Warming had been suspended in my vicinity.

Yes, I had perfect weather: no flooding, no tornadoes, the exact amount of rain necessary, and he pronounced sea levels exactly right and that they were not going to rise within five miles of my house.

Additionally, my cars began achieving 200 mpg and I didn't even need gasoline. I was able to put three grams of cat litter into the tank and drive forever.

What's more, the atmosphere inside my home became 93% oxygen and virtually no carbon dioxide. In fact, I now exhale oxygen.

One heck of a cable.

Didn't notice any improvement in audio quality though.

The $800 Apple iCable is clearly superior.

Citiraj:
This cable made my David Hasselhoff CD sound like William Shatner! My only disappointment was in having too much of a good thing.

http://www.amazon.com/Denon-AKDL1-Dedic ... ddFiveStar

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Hristov je napisao:
A za subwoofer je u stvari svejedno gdje se postavlja jer ljudsko uho ne moze odrediti smjer iz kojeg dolaze frekvencije 20-120 Hz koje on propusta. Tako da cu ga postaviti odmah pored TV-a da izgleda kompaktno sve to.

Ovo je manje - više tačno, pravac i smjer je teško odrediti; ali da je svejedna pozicija - nije. Poželjno je da subwoofer bude jednako udaljen kao i ostali zvučnici, tako da njegov zvuk dođe u isto vrijeme kao i sa ostalih zvučnika. Ako se stavi preblizu ili predaleko, bas će doći prije ili kasnije nego ostatak zvuka i može se postići vrlo neugodan efekat.

Mislio sam da polozaj (lijevo desno, centar) nije bitan, ali udaljenost jeste bitna zbog ovog sto si naveo, da frekventni talasi budu u fazi.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2011, 23:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brzina zvuka oko 333 m/s. Koliko uho može uopšte registrovati neku razliku zbog udaljenost subwoofer-a u odnosu na ostale zvučnike, u prostoru kojem se postavlja kućno kino. Osim ako nije problem nivo izlazne snage.

Znam kada se otvarao multipleks Kozara, pa su subwooferi bili ispod platna i ne znam da sam nešto osjetio veliko kašnjenje zvuku u zadnjim redovima u odnosu na prve. Osim što je narušen 3D osjećaj zvuka i što su u prvim redovima niski zvukovi razbijali kamenac u buregu. Mada su prvi put pustili malo preglasno, pa je Oluja nad olujama baš bila zvučna oluja :) Kasnije se čovjek navikne, tj ogluvi. Radio sam na početku u multipleksu :)

I mislim da je bolje subwooferi staviti više naprijed nego sa strane, da ne udara više u jedno uho.

Ili griješim :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2011, 00:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nije samo problem u kašnjenju, nego kako će se zvuk subwoofera sabrati sa ostatkom zvuka. Svako odstupanje u daljini izaziva fazni pomjeraj, što na kraju daje različite rezultate. Što se tiče samog pozicioniranja, obično se subwoofer stavlja u ćošak, da bi se dobio jači bas. Ako ćeš slušati audiofile, oni će ti reći da subwoofer staviš na mjesto gdje sjediš, na visinu glave, pustiš muziku i pužeš po podu; gdje ti zvuk bude najljepši, tu pozicioniraj subwoofer. Možda zvuči smješno, ali nije daleko od istine...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]