goxon je napisao:
oko 700. slicnu konfiguraciju(malo jacu) al sa monitorom sam platio 1200
Izvini, ali šta to znači malo jaču i to još sa monitorom pa sve to 1200 kermi ?!?!?!? Pretpostavljam onda da si kupovao u Srbiji jer kod nas nisi mogao, osim ako nisi kupovao nešto kao polovno, a možda staro koji mjesec. A i to mi se čini prejeftino za malo jače od ovog.
Kod nas sam čisto orjentira radi uzeo
http://www.genelec.ba i ako gledamo nove komponente, samo ploča sa P55 chipsetom (nije ova GB-ova, ali je ekvivalent), identičan procesor i 4 gige rama na 1600 su 670 KM bez PDV-a!!! Sa PDV-om to dođe 780KM. Grafička mi je ovdje u suštini najtanja, iako daleko od toga da je loša (da je bar 4870), a Zelmanov kuler sad tu nije toliko bitan (niko ga nije tjerao na zelmana, ali vjerovatno je OC u pitanju). Ali i za tu grafiku ljudi na piku za polovnu traže bezobraznih 150KM. Polovnu.
Ako sad dodamo da je to u nekom kućištu koje sigurno nema shit napajanje, ima neku optiku i neki nemali HD (dobro, imamo mickey-a ovdje na forumu za jeftine HD, ali ne kupuju svi od njega), onda to izađe ne lijepu cifru. Doduše, ne da mi se tražiti ova GB ploča, možda je malo jeftinija, a koji će mu memorija na 1600 nisam siguran, ali sve na stranu ovaj i5 je papreno skup. Tako da tvoja procjena je meni malo niska.
E sad, zavisi i šta je tačno to "staro par mjeseci". To poprilično utiče na procjenu. Ali mene opet više interesuje gdje i šta tačno si kupio za 1200 KM, a opet sve zajedno sa monitorom (vjerovatno i miš i tastatura, možda zvučnici...) i pritom "malo jače od ovog".
Lijep pozdrav!