banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 10:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 117 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Avg 2008, 12:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2008, 17:30
Kupila sam mob preko m:tel-a i zbog toga presla na pretplatu. Telefon je katastrofa neispravan. Prvo baterija nije mogla da izdrzi ni 24h,pa mi je zamijenili. Onda pukla tipkica. Bio na servisu tamo negdje u Mostaru navodno, ali baterija opet slaba.
Je li neko preko njih kupio tel i kakva su vam iskustva?
Da napomenem da, dok sam ja nosila svoj na reklamaciju doslo je jos dvoje ljudi, momak sa LG Pradom po treci put ga salju na servis i djevojka sa istim tel koji i ja imam, SE 580i, drugi put ga sad salju na servis iako su joj prije nekoliko mjeseci dali novi uredjaj jer prvobitni nije funkcionisao.
hvala unaprijed!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Meni mama uzela SE w380 i nemam nikakvih problema.

Mozda samo nisi imala srece.. Ne znam...
Mozes li da zamijenis za neki drugi?

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 17:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne mogu. Jedino ako ga ne mogu servisirati u roku od mjesec dana onda mogu da dobijem novi aparat tj. takav isti tel samo nekoristen.
Cula sam za jos nekoliko ljudi koji takodje imaju problema sa njihovim telefonima, pa mi nije jasno sta to nabavljaju i nama ovdje podvaljuju. UZAS!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ne znam bas da li bi rizikovali da nabavljaju lose telefone, ali ko zna..

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 18:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Imam VPN telefon E250 i katastrofalan je... imao sam prethodno taj telefon, razlika u kvaliteti zvuka je drastična, tj. ovaj od m:tela je skoro pa neupotrebljiv... a baterija sastavi jedva dan kod iole intenzivnijeg korištenja što mi prethodno nije bio slučaj...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 20:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

pa sta oni rade sa tim telefonima, meni stvarno nije jasno?!
I meni baterija slabo traje, jedva dan i po a ako ga malo intenzivnije koristim dan.
Stvarno je sramota za tako navodno jaku firmu. Imaju monopol u RS pa izgleda mogu da rade sta hoce. Stvarno prema korisnicima nije fer. Ja i da hocu da raskinem ugovor moram da im platim sve pretplate do isteka ugovora, bili oni krivi ili ne.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Kupio sam telefon preko postpaida tarife L mtela "nokia 6500slide"...veoma sam zadovoljan i radi odlicnoooo

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2008, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Moja devojka je kupila telefon preko njih i posle odredjenog vremena telefon je poceo da blokira nije se mogla javiti i slicne stvari. Odnela ga kod njih u servis i oni joj rekli da je u telefon usla voda (a ona je sigurna da ga nikada nije polila) i da time prekida da vazi garancija. Telefon joj nisu popravili vec ga samo vratili onako. Ona odnela u servis i momak joj rekao da je softverska greska i popravi to za 20KM. U svakom slucaju su smradovi nevidjeni. Neprofesionalnije firme od m:tel-a nema na ovim prostorima...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2008, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemoj tako. Uvijek je tu TEOL :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2008, 12:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Imam SE T250, isto iz m:tel ponude, i radi dobro.

Ne servisira m:tel telefone. Za to je zadužena druga firma. m:tel je tu posrednik i garant, ako u toj drugoj firmi kažu da je u telefon ušla voda - niko to u m:telu neće provjeravati. Jedino ako se ispostavi da se mnogo ljudi žali onda će dotična firma biti kontaktirana da se utvrdi šta se dešava.
Tu se ipak radi o veoma velikom broju prodatih telefona, cijelo vrijeme se dovlače novi i svi budu brzo rasprodati. Tako su veće šanse da neki budu pokvareni, a manje šanse da se kvar na nekom od telefona shvati kao značajan događaj. Prosto je očekivano da neki budu neispravni.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2008, 13:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja kad sam dosla kod njih da ostavim tel na popravci, jos je dvoje ljudi doslo zbog neispravnog telefona. U roku od 10-15 min dok sam tu bila. Znam jod dvoje ljudi kojima je u startu bio problem sa softverom kod Nokia-a i nikad im to nisu popravili. Pa zar se niko kod njih ne zapita sto im svaki dan nekoliko ljudi dolazi zbog neispravnih telefona. I sto je najzalije, nas troje dosli na isti salter kod te jadne zene koja kad je vidjela sta se desava kad nije poludjela.
Eto kad je covjek koji im, po njegovim rijecima, mjesecno placa min 500 km racuna rekao da su stvarno pretjerali i da ce se prebaciti kod drugog provajdera.
I da stvar bude gora, covjeku su rekli da ne moze dobiti novi tel jer su svi navodno prodani i po treci put salju u Mostar na popravak. Pa ako su tako jaki kao sto pricaju mogli su ovdje obezbijediti servis. Prvo mi telefon salju iz Sarajeva, pa ga na servis salju u Mostar a odakle onda potice sam uredjaj, iz Zanzibara?!
Katastrofa! Pravo sam razocarana! da imam para platila bih im tu pretplatu do kraja ugovora i raskinula ga, ovako moram da brinem i koliki ce mi racun doci i hoce li mi tel 1 dan raditi kako treba

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Samo se nadam da niko nece uzeti N95 preko m:tel-a, jer vidim da ga imaju u ponudi:
XXL
Cijena 899 KM
Ugovor na 24 mjeseca

VPN
Cijena 999 KM

A telefon u slobodnoj prodaji bez ikakvih ugovora i pretplata kosta okruglo 900 KM. :lol:

-----------------------------------

EDIT:
Evo vidim da ni sa N95 obicnom nije nesto bolje stanje...

L
Cijena 909 KM
Ugovor na 24 mjeseca

XL
Cijena 769 KM
Ugovor na 24 mjeseca

XXL
Cijena 669 KM
Ugovor na 24 mjeseca

VPN
Cijena 830 KM

A telefon kosta 740 KM u slobodnoj prodaji bez ikakvih ugovora i obaveza. :lol:
Treba provjeriti cijene i ne srljati. :wink:
Nesto se i isplati za ljude koji ionako trose puno na razgovore, ali nesto uopste nije isplativo. Trebali bi uloziti vise truda u te njihove ponude.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2008, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
masu telefona su prodali i kao sto neko rece mtel je samo tu posrednik i ako nesta ne radi onda se njima reklamira a oni dalje reklamiraju. jedino je problem sto se dobija zamjenski telefon koji je neki krsh, a opravka moze da traje i preko mjesec dana... ali to je u garanciji tako da...
potrebno je samo opisati kvar i odnijeti telefon, nemaju oni sta na salteru da procjenjuju kakav je kvar ili slicno, njihovo je da preuzmu a na zastupniku je da procijeni koji je kvar u pitanju i pokriva li garancija, dakle nista nije do mtelA.

ne mogu se porediti telefoni skidani sa mreze i doneseni ovdje ili koji su kradeni iz fabrike sa ovim legalnim kod kojih je placena carina i prevoz i sve je original (ako moze ova rijec :) )
kad se vec porede cijene poredite sa cijenama druga dva operatora u bih i sa operatorima u regionu (prijem mjesec dana kad sam poslednji put gledao bili su njjeftiniji) a mozete i sa onima koji zastupaju nokiju (mobis electronic) pa da vidimo realne cijene.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 09:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
@Venti:

Citiraj:
A telefon kosta 740 KM u slobodnoj prodaji bez ikakvih ugovora i obaveza.
Treba provjeriti cijene i ne srljati.

Skuplji telefoni nikada neće biti znatno ispod tržišne cijene. (sumnjam da se N95 uopšte više može kupiti) Razlog je praktične prirode: velika mogućnost prevare. Dešava se i sada da ljudi kupe jeftino skup telefon, nabiju račun maksimalno, možda čak i drugim ljudima daju da koriste taj broj (uz naknadu), na kraju mjeseca telefon prodaju i m:telu ostane dug od više stotina maraka (pa i hiljada), a tužakanje može da traje godinama i bude bez rezultata jer se dug prosto ne može naplatiti.

Spuštanjem cijene nabavke omogućuje se širem krugu ljudi da to kupe. Međutim, zna se ko može da 'vozi' N95 i najjaču tarifu, a ko ne može. Dovoljno je granicu postaviti na određenoj visini da se izbjegnu nepotrebni problemi.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Ovdje kod nas u Brodu likovi iz Kosig osiguranja uzeli 7 komada Nokia 6300 na postpaid, 4 se pokvarilo u roku mjesec dana.

Ja uzeo Nokiu 3500, umjesto M:tel piše MOBI'S, a kad sam bio u CG, pisalo "239 07" na mjestu mreže..ali bitno je da radi rođaci, radi!

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Uzeo Nokiu 3500

I radi perfektno. Zaista, znači, nikakvih problema. Ne znam možda su im Nokie bolje od ostalih modela... :D

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
To sto pise mobis ti je do sim kartice, mada su oni mijenjali svima u mtel,a kome nije uspijelo onda ili i dalje stoji mobis ili neki hijeroglifi kao mom starom na nesto starijem fonu. To sto je bilo par felericnih telefona to je vjerovatno do proizvodjaca, a ne do mtela jer oni stvarno nemaju nikakve veze s telefonima osim sto ih dobiju gotove zapakovane i kao distributeri samo prodaju.Moze se desiti da ovi iz recimo Mobis electronic shopa namjerno podvale felericnu seriju mtelu, drugog objasnjenja nema.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2008, 20:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
rendzer je napisao:
masu telefona su prodali i kao sto neko rece mtel je samo tu posrednik i ako nesta ne radi onda se njima reklamira a oni dalje reklamiraju. jedino je problem sto se dobija zamjenski telefon koji je neki krsh, a opravka moze da traje i preko mjesec dana... ali to je u garanciji tako da...
potrebno je samo opisati kvar i odnijeti telefon, nemaju oni sta na salteru da procjenjuju kakav je kvar ili slicno, njihovo je da preuzmu a na zastupniku je da procijeni koji je kvar u pitanju i pokriva li garancija, dakle nista nije do mtelA.

Ovo potpisujem.
Ne moze m:tel garantovati da ce Nokia telefon raditi kako treba 5 godina. Pa nisu ga oni pravili. Iza garancije stoji proizvodjac, a ne prodavac, prodavac je samo posrednik u tome, kao i kod prodaje. Oni salju telefone ovlastenom servisu, a na servisu je da kvar otkloni u garantnom roku od 45 dana (sto je uobicajeno za tehnicku robu ne samo kod nas) ili ako se kvar ne moze otkloniti u tom roku da daju kupcu novi uredjaj. Steta opet nije na posredniku, prodavacu ili u ovom slucaju m:tel-u , jer oni reklamirani telefon namire od dobavljaca.

E sad ima ljudi kojima telefon zaista ne radi, ali velika vecina telefona koji ne rade "sami od sebe", zapravo ne rade jer su ispali, zaliveni vodom ili alkoholom, a sto covjek vise galami pri reklamiranju to je veca sansa da je greska njegova, a ne pri proizvodnji telefona. :D
Neko uzme skuplji telefon i potpise ugovor na 24 mjeseca, a unisti telefon nakon 6 mjeseci i onda mu je naravno krivo sto to mora otplacivati jos 18 mjeseci, a telefona vise nema. Onda dodju i prave se 'lude Tose' ne bi li izvukli nov telefon ili bar besplatan popravak, ma bilo sta.
Cak sam bila na jednoj slavi gdje ljudi razvijaju strategije kako bi se izvukli od obaveze koju su svojevoljno potpisali. Ono - ja sam unistio telefon, pa sad ne moram vise placati pretplatu, kao da je to m:tel-ova greska sto ne znaju cuvati stvari.
Valjda misle da se potpisuju na ugovor zato jer je m:tel lud za skupljanjem autograma anonimnih osoba. :D

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
BL Boy je napisao:
To sto pise mobis ti je do sim kartice, mada su oni mijenjali svima u mtel,a kome nije uspijelo onda ili i dalje stoji mobis ili neki hijeroglifi kao mom starom na nesto starijem fonu. To sto je bilo par felericnih telefona to je vjerovatno do proizvodjaca, a ne do mtela jer oni stvarno nemaju nikakve veze s telefonima osim sto ih dobiju gotove zapakovane i kao distributeri samo prodaju.Moze se desiti da ovi iz recimo Mobis electronic shopa namjerno podvale felericnu seriju mtelu, drugog objasnjenja nema.

napominjem da sam uzeo nov telefon i novi broj (066)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2008, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
ne mora da znaci, meni na motoroli v3x sta god da ubacim pise mobis, a na siemensu mc60 na ove nove 0664xxxxx kartice pise mtel a kad ubacima 065 001xxx pise mobis
ma sta pise nije bitno, bitno je da radi i da ima relativno ok cijene

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 117 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]