rendzer je napisao:
masu telefona su prodali i kao sto neko rece mtel je samo tu posrednik i ako nesta ne radi onda se njima reklamira a oni dalje reklamiraju. jedino je problem sto se dobija zamjenski telefon koji je neki krsh, a opravka moze da traje i preko mjesec dana... ali to je u garanciji tako da...
potrebno je samo opisati kvar i odnijeti telefon, nemaju oni sta na salteru da procjenjuju kakav je kvar ili slicno, njihovo je da preuzmu a na zastupniku je da procijeni koji je kvar u pitanju i pokriva li garancija, dakle nista nije do mtelA.
Ovo potpisujem.
Ne moze m:tel garantovati da ce Nokia telefon raditi kako treba 5 godina. Pa nisu ga oni pravili. Iza garancije stoji proizvodjac, a ne prodavac, prodavac je samo posrednik u tome, kao i kod prodaje. Oni salju telefone ovlastenom servisu, a na servisu je da kvar otkloni u garantnom roku od 45 dana (sto je uobicajeno za tehnicku robu ne samo kod nas) ili ako se kvar ne moze otkloniti u tom roku da daju kupcu novi uredjaj. Steta opet nije na posredniku, prodavacu ili u ovom slucaju m:tel-u , jer oni reklamirani telefon namire od dobavljaca.
E sad ima ljudi kojima telefon zaista ne radi, ali velika vecina telefona koji ne rade "sami od sebe", zapravo ne rade jer su ispali, zaliveni vodom ili alkoholom, a sto covjek vise galami pri reklamiranju to je veca sansa da je greska njegova, a ne pri proizvodnji telefona.
Neko uzme skuplji telefon i potpise ugovor na 24 mjeseca, a unisti telefon nakon 6 mjeseci i onda mu je naravno krivo sto to mora otplacivati jos 18 mjeseci, a telefona vise nema. Onda dodju i prave se 'lude Tose' ne bi li izvukli nov telefon ili bar besplatan popravak, ma bilo sta.
Cak sam bila na jednoj slavi gdje ljudi razvijaju strategije kako bi se izvukli od obaveze koju su svojevoljno potpisali. Ono - ja sam unistio telefon, pa sad ne moram vise placati pretplatu, kao da je to m:tel-ova greska sto ne znaju cuvati stvari.
Valjda misle da se potpisuju na ugovor zato jer je m:tel lud za skupljanjem autograma anonimnih osoba.