banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 09:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Nov 2010, 14:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
Dakle radi se o nekakvom tipu marketinga od strane grupe e-M TEL-adi , a konkretno pitanje je kako se odbraniti od poruka takvog tipa, jer "STOP A" funkcija kod mene nikako nije prošla ! A ljubazni ljudi sa broja 065/5999 pojma nemaju kako se to može obustaviti na jednom prepaid broju. I ko snosi troškove slanja takvih SMS-ova ??? Da li sami korisnici tih prepaid brojeva? A da dopunim da mi je sa istog broja stizala poruka koja glasi " Poštoani korisniče, naplata nije uspjela! Nemate dovoljno na računu, molimo vas dopunite račun. " Dakle da li i pored elte treba u eM grupu TELadi otići sa sjekirom ?

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Znam da je jedna osoba htjela da skine neku muzikicu za mobilni telefon (bilo na tv broj) i od tada su se gostili sa prepaid kredita sve dok nije nestalo... kad se obratila M:Telu rekli su da oni nemaju s tim ništa bla bla i nakon više zvanja taj isti M:Tel je ukinuo tu opciju.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 17:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Talija je napisao:
... i nakon više zvanja taj isti M:Tel je ukinuo tu opciju.

Što će reći da oni imaju tu velik udio umješanih svojih prstiju ! Daj bože da nije tako . Jer sve je tako sjajno i bajno na njihovim promo spotovima, i gdje se pojavljuju njihovi podparoli.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 18:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Dakle da li i pored elte treba u eM grupu TELadi otići sa sjekirom ?

Ne tu sjekira ne paše, prije kalašnjikov ili bacač plamena :violent3: u svakom slučaju u poslovnicu i diži što veću dreku uz obilate psovke :cussing: to razumiju ako si kulturan donji si!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
a tek ovi sa broja 1389 sto pozivaju da pravimo Obilice kao da nam treba jos termo elektrana mislim stvarno
em zagadjuju okolinu em trose impulse

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ako to nije neka mtelova usluga onda je na reklami za tu uslugu (koju si aktivirao sa svog broja misleci da ces dobiti besplatnu ili jeftinu melodiju ili wallpaper ili neku glupost) morao pisati i broj i nacin kako da odjavis uslugu - obicno sitnim skoro nevidljivim slovima. U mtelovom call centru najvise sto ti mogu pomoci je da ti daju broj firme kod koje si aktivirao uslugu pa da ih zoves i otkazes uslugu.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

NEVJEROVARNO !!!!! U 12.59h stigao je opet sms koji glasi " Poštoani korisniče, naplata nije uspjela! Nemate dovoljno na računu, molimo vas dopunite račun. " Čim mi se završi smjena odoh na fin način da to pokušam riješiti sa njima licem u lice.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 13:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

chils je napisao:
a tek ovi sa broja 1389 .....

Koji su sada pa ti hajduci ??? Nekakvi novi insajderi ???

blaf77 je napisao:
Ako to nije neka mtelova usluga onda je na reklami za tu uslugu (koju si aktivirao sa svog broja misleci da ces dobiti besplatnu ili jeftinu melodiju ili wallpaper ili neku glupost) morao pisati i broj i nacin kako da odjavis uslugu - obicno sitnim skoro nevidljivim slovima. U mtelovom call centru najvise sto ti mogu pomoci je da ti daju broj firme kod koje si aktivirao uslugu pa da ih zoves i otkazes uslugu.

Koliko me paćenje i zdrav razum služi, nesjećam se da sam nasjeo na takvu glupost i prijavljivao se na komercijalne telefonske brojeve izakakvu uslugu ! Čak ni poziv ka taksi servisu u gradu.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bila je vec rasprava o ovoj temi negde na forumu, ali se ne secam gde... Isto je neko slao tu poruku i ogulili ga maksimalno... Mislim da mtel nema nista sa tim tj pravno se ogradio, problem je u tome ko je kupio taj broj... Potrazicu temu, mozda u njoj pise nesto konkretnije kako da se resi ovaj problem

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 13:39 
Da, ona Slovenska firma...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 15:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ne nasjedajte na te reklame za igre, muziku i šta ti ja znam sve to su teške prevare kad skineš bilo koji sadržaj saglasan si da primaš obavještenja i šta ti ja znam poruke i sve ti naplaćuju a dok odjaviš budale rodiš mečku i još te košta i to :angry4:

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 15:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Meni uopste nije zao ovakvih likova. Nakon milion godina, oni i dalje nasedaju na ove budalastine. Sto je najgore imas milion sajtova na netu gde mozes da skines muziku, igrice i ostale aplikacije za telefon, a da to NE PLATIS!!! koliko blesav moras biti da saljes ove poruke :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
pokušaj sa "A STOP"

http://sms-media.org/files/mediji-vecer ... 062010.pdf
http://sms-media.org/index.php?page=3
http://sms-media.org/index.php?page=1

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

balkanski špijun je napisao:

Pokušao 4 puta i uvijek dobijem povratni sms da poruka nije uspjela. A hvala ti za ova zadnja 2 linka, bogami će raditi SIKIRA na onoj adresi !

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hertzog je napisao:
Meni uopste nije zao ovakvih likova. Nakon milion godina, oni i dalje nasedaju na ove budalastine.

Odgovor već dat....

Koliko me paćenje i zdrav razum služi, nesjećam se da sam nasjeo na takvu glupost i prijavljivao se na komercijalne telefonske brojeve izakakvu uslugu ! Čak ni poziv ka taksi servisu u gradu.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
nego čudno mi je da su oni sami postavili ovaj članak iz večernjih novina na svom sajtu?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nego čudno mi je da su oni sami postavili ovaj članak iz večernjih novina na svom sajtu?

Da , za svaku sumnju. Elem teta koja je bila jako ljubazna u m tel office-u mi je ljubazno rekla evo ukunuli smo poziv sa tog broja ka vama, međutim vrijeme će pokazati. Za ovu posjetu nisam ponijeo sjekuru tamo, jer gdje ću kroz grad sa tolikim gvožđem :D . Ali ako sila zakon promjeni ...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 09:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Nov 2009, 11:04

Da , za svaku sumnju. Elem teta koja je bila jako ljubazna u m tel office-u mi je ljubazno rekla evo ukunuli smo poziv sa tog broja ka vama, međutim vrijeme će pokazati. Za ovu posjetu nisam ponijeo sjekuru tamo, jer gdje ću kroz grad sa tolikim gvožđem :D . Ali ako sila zakon promjeni ...

Za tvoje dobro, tehnički je neizvodljivo da te Mtel prijavi ili odjavi sa nekog SMS servisa. Nažalost nemaš apsolutno nikakva prava jer si ustvari prihvatio sva "pravila igre" prijavljujući se na servis. U svakom slučaju, nakon jedne neuspjele odjave odnosno slanja odgovarajuće ključne riječi za prekid usluge imaš pravo da podneseš tužbu RAK-u. Naravno uz vrijeme poslate poruke sa sadržajem odjave, kao i naknadno primljene poruke bez obzira na prethodnu odjavu. Recimo da bi nakon toga u nekoj vrsti tužbe sigurno bio u odlicnoj poziciji.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 14:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pazi, čekam da vidim da li će moja posjeta uroditi plodom. Elem ako to neuspije, razmišljao sam o prijavi MUP-u za uznemiravanje privatnosti broja jer kao što sam gore rekao ....

...... pa onda CRA , i na kraju udruženju za zaštitu potrošača, čisto da se i oni imaju sa čime zabavljati, još kada su u pitanju krupne zverke kao čto je eM grupa TELadi, i neki insajder od firme po imenu SMS MEDIA.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Mogu ovi iz M:tela da ti to skinu, ako hoće. Ipak ti koristiš njihove usluge, oni su tvoj operater.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]