banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 15:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
Kao sto se vidi u naslovu ovaj telefon mi pravi problem pri konektovanju preko USB-a na PC.Imam dva operativna sistema i na XP-u sam rijesio problem,necete vjerovati,deinstaliranjem Windows music playera verzija 11!?Tako vidjeh na forumima i upali,ali posto mi XP ide u penziju i vec odavno koristim Win 7 koji mi je glavni operativni sistem,pojavio se problem.Na win 7 mogu da prikljucim telefon preko USB samo na storage modu,jer kad prebacim ma PC-suite rezim pojavi mi se greska pri instaliranju drivera za MTP,sta god to znacilo.Instalirao sam Ovi suite, nokia updater,pc suite (u svim mogucim kombinacijama i samostalno) ali nista.Ne mogu da uradim update firmwarea i softwera,spomenuti programi mi zaglupe,odem do device managera u control panelu a tamo pravi lom!Neki drajveri za telefon instalirani ,neki sa odredjenim problemima a nekih nema uopste.Gasim telefon pa upalim vadim USB kabal pa opet stavljam, ma cuda ali nista.Zaboravio sam naglasiti da se isto tako telefon ponasao i na XP-u pa sam rijesio problem deinstaliranjem WMP-a 11.I u Win 7 sam deinstalirao WMP 11 ali dzaba.Nece pa nece.Meni se stvarno zbog tog glupog problema ne vraca na Win XP,ali mi je stvarno potrebna komunikacija telefona i Win 7 preko USB-a u rezimu PC-suita.Imam i Nokiu 5800 xpressmusic i sa njom nemam nikakvih problema ni u Xp-u ni u Win7.Ako neko zna kako rijesiti problem neka objavi javnosti jer koliko sam citao po forumima takvih problema poprilicno ima na novijim Nokijama.
Unaprijed hvala na bilo kakvoj pomoci
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2010, 12:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2006, 14:31
Meni je na XP taj MTP pravio problem.svašta sam pokušavao i nije bilo rezultata.
Na kraju sam postupio ovako i sad nema greške pri instalaciji USB porta:
-Deinstalirao OVI suite i nokia connectivity software.
-Instalirao NOKIA suite.
-Na telefonu prvo formatirao memorijsku karticu (preko telefona)
-Uradio hard reset na telefonu
-Spoio sa PC telefon preko USB kabla
-Instalacija je prošla bez problema.

Na forumima stalno govore kako obrisati neki private folder na memo kartici i to je to ,mada meni to nije pomoglo već isključivo ovo gore.Očigledno je problem sa nekim fajlovima na memo kartici koji poslije formata ne prave problem.
Toliko od mene.
Nadam se da ce da radi.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 00:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ima li neko još 5530 i valja li čemu? Utisci?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]