Hobo je napisao:
Gps i Sony Ericsson C 902
Poštovana grupo!
Potrebna mi je pomoć oko spajanja Sony Ericssona c 902 i GPS.
Kako sam nov u tome potrebna mi je svaka pomoć i savjet.Koliko sam do sada uspio shvatiti potreban mi je eksterni gps modul, te software i karte ocito za javu koje se instaliraju na mobilni uređaj.Tu se javlja problem koji gps modul kupiti i koji software i karte staviti.Čitajući forume vidih da se veliki broj softwarea i karata može naći na webu.Moje sljedeće pitanje molba bi bila da li je netko upoznat sa postupkom instalacije softwarea i karata i da li mi ga može detaljno opisati ili poslati na mail radi diskrecije.
Puno Hvala !
vilcambu@yahoo.comKoliko vidim, C902 ne dolazi sa GPS prijemnikom, što znači da ćeš morati kupiti dodatni prijemnik. Sony Ericssom nudi HGE-100 za svoje telefone. To je GPS prijemnik+slušalice. Međutim, cijena bluetooth GPS prijemnika je približna HGE-100, pa ti možda više odgovara neki bluetooth prijemnik.
Ako želiš nešto poput Garminovih aplikacija za Java telefon (glasovna navigacija, upotrebljive rutabilne mape), to nećeš naći. Ako i nađeš neku aplikaciju za Java telefon (poput Viewfinder, koji nudi Sony Ericsson za svoje telefone), mape su neupotrebljive za naše prostore (nisu dovoljno detaljne).
Međutim, za Java telefone postoji Mobile GMaps (ne radi se o Googleovom proizvodu). Veoma upotrebljiva aplikacija. Sve mape koje su dostupne ovoj aplikaciji možeš skinuti sa interneta, pa kopirati na memoriju telefona. Tako ćeš imati mape, bez korištenja GPRS-a. Mape nisu rutabilne, ali imaš velik izbor mapa i to veoma detaljnih, poput
http://maps.live.com. Google zabranjuje skidanje skidanje satelitskih snimaka, ali navodno postoje programi pomoću kojih možeš zaobići zabranu.
Ono što ne možeš imati na Garmin aplikaciji, a možeš na MGMaps su skenirane mape. Npr. ukoliko imaš neke skenirane, detaljne mape, možeš ih prebaciti u MGMaps, pomoću određenih alata.
Već sam pisao o ovoj aplikaciji, pa pretraži stare teme.
http://www.mgmaps.com