banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 20:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Dec 2008, 08:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Dec 2008, 11:28
Gps i Sony Ericsson C 902

Poštovana grupo!
Potrebna mi je pomoć oko spajanja Sony Ericssona c 902 i GPS.
Kako sam nov u tome potrebna mi je svaka pomoć i savjet.Koliko sam do sada uspio shvatiti potreban mi je eksterni gps modul, te software i karte ocito za javu koje se instaliraju na mobilni uređaj.Tu se javlja problem koji gps modul kupiti i koji software i karte staviti.Čitajući forume vidih da se veliki broj softwarea i karata može naći na webu.Moje sljedeće pitanje molba bi bila da li je netko upoznat sa postupkom instalacije softwarea i karata i da li mi ga može detaljno opisati ili poslati na mail radi diskrecije.

Puno Hvala !
vilcambu@yahoo.com

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2008, 21:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Manje vishe, java GPS softver je toliko losh, da se ne isplati uzimati GPS modul.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 08:29 
Voajer
Voajer

A nazalost koliko sam vidio po netu to je tako..
hvala puno

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2008, 18:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
Ne znam za ovaj SE 702 sto se nudi na Mtel-u. Znaci ispod 902 je za klasu, ali koliko sam skuzio ima Gps koji funkcionise preko GPRS-a. Zna li ko nesto vise u vezi tog modela?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 00:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
drapa je napisao:
Ne znam za ovaj SE 702 sto se nudi na Mtel-u. Znaci ispod 902 je za klasu, ali koliko sam skuzio ima Gps koji funkcionise preko GPRS-a. Zna li ko nesto vise u vezi tog modela?

naravno moras preko gprs...gps se nalazi preko google maps.Ipak gprs a standardni gps garmini,mio itd imaju svoj prijem bez gprs-a itd.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2008, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
n series i Bog te veselio. Ja imam n95 sto se tice navigacije cista perverzija. Garmin, dakle nema nikakve veze sa gprs-om vec bas gps, drugim rijecima nece ti skidati sa racuna to koristenje.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2008, 15:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Hobo je napisao:
Gps i Sony Ericsson C 902

Poštovana grupo!
Potrebna mi je pomoć oko spajanja Sony Ericssona c 902 i GPS.
Kako sam nov u tome potrebna mi je svaka pomoć i savjet.Koliko sam do sada uspio shvatiti potreban mi je eksterni gps modul, te software i karte ocito za javu koje se instaliraju na mobilni uređaj.Tu se javlja problem koji gps modul kupiti i koji software i karte staviti.Čitajući forume vidih da se veliki broj softwarea i karata može naći na webu.Moje sljedeće pitanje molba bi bila da li je netko upoznat sa postupkom instalacije softwarea i karata i da li mi ga može detaljno opisati ili poslati na mail radi diskrecije.

Puno Hvala !
vilcambu@yahoo.com

Koliko vidim, C902 ne dolazi sa GPS prijemnikom, što znači da ćeš morati kupiti dodatni prijemnik. Sony Ericssom nudi HGE-100 za svoje telefone. To je GPS prijemnik+slušalice. Međutim, cijena bluetooth GPS prijemnika je približna HGE-100, pa ti možda više odgovara neki bluetooth prijemnik.

Ako želiš nešto poput Garminovih aplikacija za Java telefon (glasovna navigacija, upotrebljive rutabilne mape), to nećeš naći. Ako i nađeš neku aplikaciju za Java telefon (poput Viewfinder, koji nudi Sony Ericsson za svoje telefone), mape su neupotrebljive za naše prostore (nisu dovoljno detaljne).

Međutim, za Java telefone postoji Mobile GMaps (ne radi se o Googleovom proizvodu). Veoma upotrebljiva aplikacija. Sve mape koje su dostupne ovoj aplikaciji možeš skinuti sa interneta, pa kopirati na memoriju telefona. Tako ćeš imati mape, bez korištenja GPRS-a. Mape nisu rutabilne, ali imaš velik izbor mapa i to veoma detaljnih, poput http://maps.live.com. Google zabranjuje skidanje skidanje satelitskih snimaka, ali navodno postoje programi pomoću kojih možeš zaobići zabranu.

Ono što ne možeš imati na Garmin aplikaciji, a možeš na MGMaps su skenirane mape. Npr. ukoliko imaš neke skenirane, detaljne mape, možeš ih prebaciti u MGMaps, pomoću određenih alata.

Već sam pisao o ovoj aplikaciji, pa pretraži stare teme.

http://www.mgmaps.com

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2008, 08:39 
Voajer
Voajer

Hvala svima na odgovorima

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]