banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 07:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2008, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Šta se nedavno desilo:

Petak ujutro, neradni dan. 10:30h, porodični doručak.
Mom starom stiže poruka na mobilni. Poruka sa nepoznatog stranog broja, nešto na njemačkom. Kontamo, greška je. Nakon par minuta ista stvar samo sa nekog drugog broja. Kontamo, slučajnost je ali opet greška. Zatim ponovo isto!
Taj i naredna dva dana dnevno je stizalo po 300 poruka i 100 poziva sa stranih brojeva! Ne pretjerujem uopšte, možda je bilo i više.
Pomislili smo kako je to možda neka greška jer koristimo JustVoip za biranje poziva u inostranstvo preko interneta, a taj broj smo unijeli tamo, pa možda je kod njih došlo do greške.
I tako se to nastavilo. Bilo je to u početku i smiješno, javljali smo se ponekad nekome iz zezancije, pričali neke gluposti (tipa: Krava travu pase, tele repom maše :P ), ali kada to više nije prestajalo počelo je stvarno ići na živce.
Ja se javim nekom iz Njemačke i objasnim kako je to greška na centrali. On se čudi, nije mu jasno. -Pa koju sam ja državu dobio? -BiH. -...dobro, doviđenja. Zatim je jedan rekao kako smo mi njemu sa tog našeg broja poslali poruku. E tek tad nam nije bilo jasno. I prepali smo se da ne bi stigao nama na kraju neki račun zbog tog svega. Mnogi su tako slali poruke kao da nama nešto odgovaraju ili pitaju ko smo i otkud nam njihov broj. Mnogi su samo slali: Stop.
Oni u mtel-u nemaju pojma o čemu se radi niti kako to da riješe.
Zatim smo pitali nekoga da nam pošalje to što smo mi njemu navodno slali. I to što smo dobili zaista ne bih ovdje da pišem. Uglavnom u stilu je tri tojčice, tri dvojčice. Užas. Tako da su i nama mnogi slali poruke sličnog sadržaja, kao odgovor na to što mi kao šaljemo.
Na kraju čovjek morao otići u mtel i uzeti sebi novi broj, nakon onoga kojeg je koristio 10 godina i koji je mu je bitan i u poslu.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
ЦИА, снајка, ЦИА!

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 22:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2008, 15:01
:lol: :lol: :lol: Tvoj me "slučaj" podsjeća na film Maximum Overdrive, po romanu Stivena Kinga, kad mašine podivljaju...kod tebe je mobilni podivljo...A na kom jeziku je bilo to tri dvojčice i sl...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka

Njemački, talijanski i francuski najviše. A čak je bio broj i iz neke afričke države.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па што ниси пробала са "Шнел, шнел! Шприц, мајне шаци!"?... Можда би ти легле неке паре?

Или је можда стари требао пробати? 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 22:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Možda je to telefon iz druge dimenzije gdje si ti zaposlena na internacionalnom hot lajnu... :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka

:lol: Trebala sam ja njima svima dati vaše brojeve pa neka se vama obrate.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 23:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ovo je "granični" slučaj treba nam što više informacija...i šta ti kažu afrikanci kad se jave?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka

VITTO je napisao:
Ovo je "granični" slučaj treba nam što više informacija...i šta ti kažu afrikanci kad se jave?

E ne zajebavaj (da 'prostite). Postavila sam temu jer me zanima da li iko zna za nešto slično ili zna razlog zbog koga se to moglo desiti.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Логика говори да је тај твој број некако грешком презентиран на Западу (и Африци) као број за хот лајн... Вјероватно bad luck, евентуално нечија лоша шала!

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka

shoole je napisao:
Логика говори да је тај твој број некако грешком презентиран на Западу (и Африци) као број за хот лајн... Вјероватно bad luck, евентуално нечија лоша шала!

Ali kako to da su njima stizale poruke sa našeg broja? Ne vjerujem da je hot line (tipa nešto preko televizije), jer se ta Jenny, Susi ili nebitno koja sastaje redovno sa tim svojima, pa se tako dogovaraju sastaju, dopisuju... Pošalju poruku: u koliko sati ćeš doći? ili: evo mene ispred tvoje zgrade? ili: ne mogu danas učim matematiku (!!! :lol:), svašta nešto u tom stilu.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 23:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A šta misliš da su tvog tatu oteli vanzenaljci i da je mob. cijelo vrijeme koristio njegov bio duplikat ....koji je izmeću ostalog i gay i voli hot lajn...razmisli o tome, mislim da smo na tragu :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 23:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
shoole je napisao:

Ali kako to da su njima stizale poruke sa našeg broja? Ne vjerujem da je hot line (tipa nešto preko televizije), jer se ta Jenny, Susi ili nebitno koja sastaje redovno sa tim svojima, pa se tako dogovaraju sastaju, dopisuju... Pošalju poruku: u koliko sati ćeš doći? ili: evo mene ispred tvoje zgrade? ili: ne mogu danas učim matematiku (!!! :lol:), svašta nešto u tom stilu.

Sad je sve jasno...pošalji mi brojeve Janny i Susi da ih lično pitam...Važi... :D

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 23:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2003, 09:31
shoole je napisao:
Па што ниси пробала са "Шнел, шнел! Шприц, мајне шаци!"?... Можда би ти легле неке паре?

:lol: :lol:

Ja imam simpatičan broj telefona, lako pamtljiv i jednostavan. I dešavalo se da na nekim stranim televizijskim programima vidim reklamu za nešto (prijava za kviz, tele šop itd.) a u pitanju je broj telefona isti kao moj, naravno sa drugim pozivnim. E sad vjerovatno postoji neka šansa da se jednom potrefi i isti pozivni (ako se ne varam Srbija ima 065 mrežu npr), ali nikada mi se još nije desilo da me neko zivka tako. Iako mi se nakačio neki tip koji je nasumice kucao brojeve telefona u mobilni i zivkao tražeći si tako curu, pa sad nikako da sjaše. :roll: :lol:

Da niste negdje na netu ostavili broj telefona koji je jednostavno pokupljen i zloupotrebljen? :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
ovo me sjeti kad smo prijatelja z***** i, on otišao u wc, ostavio telefon a mi izmjenimo kontakt napisemo MOBI'S i pošaljemo mu poruku da je dobio nagradu... 3 sata je maltretirao call centar... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ako imas mladjeg brata koji voli ceprkati po kompu i internetu, natjeraj ga - propjevace sigurno.
Salu na stranu - postoje web sajtovi sa kojih mozes besplatno ili uz neku nadoknadu slati sms poruke. E sad, mozes na tom sajtu ostaviti broj telefona na koji ce se sa sajta na telefon proslijediti odgovori koji stignu. To bi moglo objasniti smsove koji su stizali, jer kad neko dobije sms sa tog sajta u poruci pise da je stigao sms sa tvog broja i zato ti dobijas odgovore.
Za pozive - ne znam. Mozda ima negdje reklama za taj broj. Zaguglaj ga u obliku +38765_ _ _ _ _ _ pa vidi, mozda je postao slavan i popularan.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 01:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
vi bar niste curi iz roštiljnice rekli da je volite :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2008, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka

Turbo Grom je napisao:

Da niste negdje na netu ostavili broj telefona koji je jednostavno pokupljen i zloupotrebljen? :-?

Citiraj:
Pomislili smo kako je to možda neka greška jer koristimo JustVoip za biranje poziva u inostranstvo preko interneta, a taj broj smo unijeli tamo, pa možda je kod njih došlo do greške.

Hm... ne znam...

BLAF77 je napisao:
To bi moglo objasniti smsove koji su stizali, jer kad neko dobije sms sa tog sajta u poruci pise da je stigao sms sa tvog broja i zato ti dobijas odgovore.

Vidiš moguće je. A i što se tiče poziva, taj ko je dobijao poruku sa našeg broja, zvao je taj broj, odnosno nas. Tako da su i pozivi objašnjeni.
Ali nije mi jasno to što se dosta njih ponaša kao da se sa tom Jenny-Susi poznaje već duže i dopisuje. A mi se sigurno nismo sa njima dopisivali! Poznaju taj broj. Ne razumijem...

emeritus je napisao:
ovo me sjeti kad smo prijatelja z***** i, on otišao u wc, ostavio telefon a mi izmjenimo kontakt napisemo MOBI'S i pošaljemo mu poruku da je dobio nagradu... 3 sata je maltretirao call centar... :lol: :lol: :lol:

To smo i mi jednom prijatelju uradili! :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2008, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
je*ete se cyber, pa kad vam izmakne se kontroli onda m:tel kriv ih.......... :downtown:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2008, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka

Ma nemam, dajte ljudi, nije do nas uopšte. Da postoji ta mogućnost onda bi odmah posumnjali na to i saznali a ne bih vas pitala za mišljenje. Alooo, pratite li priču? Taj dan su odjednom počele stizati poruke svakih par sekundi sa sadržajima koji uopšte nemaju veze sa nama (tipa: Znaš li možda u koliko sati ima tramvaj do... ili Naćemo se oko 4 na trgu tom i tom), nema teoretske, to je nekako preusmjereno, samo ne znam kako.

Ali nije više ni važno, broj sad više ne postoji, uzet je novi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]