Šta se nedavno desilo:
Petak ujutro, neradni dan. 10:30h, porodični doručak.
Mom starom stiže poruka na mobilni. Poruka sa nepoznatog stranog broja, nešto na njemačkom. Kontamo, greška je. Nakon par minuta ista stvar samo sa nekog drugog broja. Kontamo, slučajnost je ali opet greška. Zatim ponovo isto!
Taj i naredna dva dana dnevno je stizalo po 300 poruka i 100 poziva sa stranih brojeva! Ne pretjerujem uopšte, možda je bilo i više.
Pomislili smo kako je to možda neka greška jer koristimo JustVoip za biranje poziva u inostranstvo preko interneta, a taj broj smo unijeli tamo, pa možda je kod njih došlo do greške.
I tako se to nastavilo. Bilo je to u početku i smiješno, javljali smo se ponekad nekome iz zezancije, pričali neke gluposti (tipa: Krava travu pase, tele repom maše

), ali kada to više nije prestajalo počelo je stvarno ići na živce.
Ja se javim nekom iz Njemačke i objasnim kako je to greška na centrali. On se čudi, nije mu jasno. -Pa koju sam ja državu dobio? -BiH. -...dobro, doviđenja. Zatim je jedan rekao kako smo mi njemu sa tog našeg broja poslali poruku. E tek tad nam nije bilo jasno. I prepali smo se da ne bi stigao nama na kraju neki račun zbog tog svega. Mnogi su tako slali poruke kao da nama nešto odgovaraju ili pitaju ko smo i otkud nam njihov broj. Mnogi su samo slali: Stop.
Oni u mtel-u nemaju pojma o čemu se radi niti kako to da riješe.
Zatim smo pitali nekoga da nam pošalje to što smo mi njemu navodno slali. I to što smo dobili zaista ne bih ovdje da pišem. Uglavnom u stilu je tri tojčice, tri dvojčice. Užas. Tako da su i nama mnogi slali poruke sličnog sadržaja, kao odgovor na to što mi kao šaljemo.
Na kraju čovjek morao otići u mtel i uzeti sebi novi broj, nakon onoga kojeg je koristio 10 godina i koji je mu je bitan i u poslu.