Nazalost, desilo mi se da sam ostao tanak sa lovom a telefon ispustio dusu, pa sam se zaletio i uzeo Samsung B100 u mtelu, 35 KM telefon, dobijes broj i 10 KM na racunu + dopunu od 5 KM narednih 11 mjeseci, ukoliko redovno dopunjavas broj.
Jedini argumenti su:
Imas bilo kakav telefon za simbolicne pare (ovaj aparat nov kosta oko 70 KM, a ovde se dobija za nekih, kada se sracuna, 25 KM - ukoliko vam se ne da odrzavati broj koji vjerov. necete koristiti).
Jaka baterija - na stranicama pise 1000 mAh, a u samom telefonu pise da podrzava do 800. Kakogod, u praksi mi je drzao punih 7 dana, plus 1 h i 15 min razgovora, igranja igrica, svakodnevnog cackanja po telefonu i pisanja poruka. Znaci, jako dobar rezultat za tako jeftin telefon.
Mane:
Ocajan softver na telefonu. Ne samo siromasan vec i bugovit...
1. Ne moze da zvoni i vibrira u isto vrijeme! O_o
Mislio sam da imam felerican primjerak, i onda nadjem negdje na netu, da stvarno ne moze
Imate silent mode, u kojem samo vibrira, i normal mode, u kojem se samo cuju melodije. Debilana.
2. SMS - ne mozes ukljuciti delivery report, nikako, iako imaju neka podesavanja, delivery nece stizati. Pri pisanju nove poruke, uvijek je ukljucen t9 i moras ga svaki put rucno gasiti. Takodje, velicina fonta je normal (prilicno krupno) i svaki put ga moras rucno podesiti, pri pisanju nove poruke velicina se vrati na normal, i Jovo na novo...
3. Melodije - izbor je sveden na 4 melodije za sms, i veoma losih desetak melodija za pozive.
4. Funbox - po defaultu sounds i images su potpuno prazni, a dobija se samo jedna igrica.
5. Podesavanja telefona - nedostaje masa podesavanja koje imaju cak i telefoni najnize kalse stari po 5-6 i vise godina. Stvarno ne mogu da vjerujem da je nekome palo na pamet da pravi toliko ogoljen firmware na telefonu, neshvatljivo je.
7. Nerviranja. Dva glavna su: kada otkljucate telefon, okruglo 2 sekunde vam stoji poruka "keypad is unlocked", i mozete je samo gledati i gledati, ne mozete je skloniti ili raditi nesto, nego bujrum cekati svaki put 2 sekunde, sto je jako iritantno.
Drugo nerviranje: kada vam stigne poruka ili propusten poziv, to se na dipleju iscrta preko casovnika, i nema boga da vidite koliko je sati, dok ne otkljucate i provjerite poruku/poziv O_O.
Trece: simboli u pisanju smsa... Debilno odradjeno, dok nadjete zagradu ili nesto dodatno, protece mnogo vode Vrbasom... Dodatni znaci se aktiviraju na dugme za ok, i onda su rasporedjeni po tastaturi (npr. stisnes 2 za {, 3 za $, uzas

). Takodje, uvijek ce vas pitati "store sms in outobox" nakon slanja ili izlaska iz poruke, a dok se posalje poruka, slijedi procedura kao za lansiranje spejs satla...
Ima jos sitnijih i krupnijih carki, ali ove su esencijalne za svakodnevnu upotrebu.
Jedini aduti su cijena, baterija, ok zvuk slusalice. Ako imate zivaca na izvoz, kupite si ovaj telefon.