banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 09:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

N95 8GB vs iPhone 16GB
Nokia N95 8GB 56%  56%  [ 14 ]
Apple iPhone 16GB 44%  44%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 25
Autoru Poruka
 Tema posta: iPhone vs N-Series
PostPoslato: 14 Apr 2008, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Dobro..stavljen sam na muke. Dolazi mi novi iPhone, verzija od 16GB, pa sam u velikoj dilemi da li da ga prodam ili da ga zadržim, a prodam svoj N95 8GB.. Molio bih samo detaljno obrazloženje uz komentare, i da se suzdrže oni koji nisu upoznati ni sa jednim od ova dva modela. Tnx..

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ne znam nisam imao iskustva sa iphone ali s nokia n95 jesam i mislim da je bolja mada sad ostaje dilema da li si nasao adekvatno poredjenje jer N serija je za multimediju,a E serija s orjentacijom na poslovni segment kao i iPhone(vjerovatno zbog ove memorije).Mada N95-ca cilja na sve segmente jer je toliko napucana da ima maltene sve,ali pravi odgovor na iphone se tek ocekuje od nokia E serije.Inace smatram da je ta n95 iako kvalitetna zesce izvikan model,a i cujem da su se pojavile kineske kopije.bez uvrede za tvoj sadasnji telefon trenutno jeste vrh ali realno ne vrijedi toliko kolika mu je cijena

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 21:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ako je nekom telefonu napucana cijena, onda je to iPhone. Al dobro, Apple to sebi moze da priusti, i napravili su odlican potez, finansijski, i jako veliki multimedija hype. Moj savjet bi bio da prodas iPhone, i da uzmesh pravu mashinu, zna se iz koje kuce:)..Osim ako nisi geek, a mislim da nisi:)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Ne znam nisam imao iskustva sa iphone ali s nokia n95 jesam i mislim da je bolja mada sad ostaje dilema da li si nasao adekvatno poredjenje jer N serija je za multimediju,a E serija s orjentacijom na poslovni segment kao i iPhone(vjerovatno zbog ove memorije).Mada N95-ca cilja na sve segmente jer je toliko napucana da ima maltene sve,ali pravi odgovor na iphone se tek ocekuje od nokia E serije.Inace smatram da je ta n95 iako kvalitetna zesce izvikan model,a i cujem da su se pojavile kineske kopije.bez uvrede za tvoj sadasnji telefon trenutno jeste vrh ali realno ne vrijedi toliko kolika mu je cijena

Pomenuo sam N seriju jer imam N seriju i postavlja se pitanje da li je zamjeniti za iPhone. Naveo sam konkretan model i to je to.. Ne zanima me priča oko kineskih kopija ni jednog ni drugog, a kad smo kod njih, nisu se pojavile sada, nego prije cca godinu dana.

MuskoBre je napisao:
Ako je nekom telefonu napucana cijena, onda je to iPhone. Al dobro, Apple to sebi moze da priusti, i napravili su odlican potez, finansijski, i jako veliki multimedija hype. Moj savjet bi bio da prodas iPhone, i da uzmesh pravu mashinu, zna se iz koje kuce:)..Osim ako nisi geek, a mislim da nisi:)

Srce mi se cjepa pošto znam da pod pravom kućom misliš na SE. Samo da znaš da si izdao i da ti to nikad neće biti oprošteno, no.. Nema veze. K700i je bio vrh kad se pojavio, K800i da ne pričam, ali u poslijednje vrijeme, odnosno nakon K800i, ni jedan me telefon iz te kuće nije posebno očarao, pošto je Nokia u svakom momentu imala mnogo jači odgovor.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 22:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Jos jedan glas za N-seriju.
Ja imam Nokia N93i, a probao sam vec 3-4 iPhonea od kolega i moram priznati da je iPhone previse razvikan... Pisanje SMS-a je muka ziva, a kad telefoniram iPhoneom, onda mi se znoji dio lica, koji je u kontaktu sa iPhoneom. Nek je on IN, fensi i slicno, ali ne pada mi na pamet da ga kupim. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Inace nisam ljubitelj nokine N serije, ali bi svakako glasao za nju u ovom slucaju. iPhone mi se uopste nije svideo, cak sta vise nema nista specijalno samo komplikovana jako dobro usminkana spravica. Puno nepotrebnih stvari na njemu

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 07:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mislim da je neko dobro rekao da je iPhone okrenut na poslovne ljude, pa samim tim ako mislis uzimati telefon radi zajeb****** preskoci iPhone, P1 i sl.
mene licno je iPhone vise ocarao nego N95, ali ukusi se razlikuju
valjda smo ti pomogli u odluci :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeste,mislim da cu zadrzati oba ;)) Ocarao me surf i Weather na iPhonu, cak i ovaj post pisem sa njega ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Dao sam glas iPhoneu greskom xexe, tako da se ne nadas da ima 2 glasa :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 09:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mene je iPhone bas ocarao da mi je bilo zao vratiti ga vlasniku :)
jedva cekam sledecu verziju Apple-ovog telefona jer ce biti jos bolji :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Iphone je za mene sminka.
inace tu nokiu nisam imao prilike drzati, ali jesam iPhone. mora se priznati da ima extra interfejs i par caka ali kad se malo pogledaju mogucnosti :roll:

evo jedan interesantan link:
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone

"malo" nedostataka:

- Ne podrzava mms
- Baterija se ne moze zamijeniti
- Ne moze se sinhronizirati preko wifi ili BT, vec samo preko zice
- Ne mozete downloadovati sa Itunes store-a
- Ne snima video
- Nema mogucnost koristenja bilo kakvih memorijskih kartica
- Ne podrzava 3G... Edge... Ma dajte stvarno... ne znam treba li se smijat ili plakat...
- Ne mozes postaviti svoj mp3 recimo kao ringtone
- Browser ne podrzava flash i javu
- Youtube video mozete gledati samo preko posebne aplikacije, a ne preko browsera
- U e-mail mozete attachirati samo jednu sliku?!
- Nema file browsera
- Ne mozete sacuvati fajl iz e-maila na uredjaj, vec ga mozete samo otvoriti iz e-maila
- Nema igrica
- Trajanje baterije katastrofalno za "revolucionarni" uredjaj (5 sati razgovora)
- Kamera sa samo 2 MP!
- Nema GPS
- Nema IM clienta

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Već sam napomenuo da bih volio čuti samo komentare od ljudi koji su upoznati sa modelima..

@rendzer: Ta lista je formirana kad je iPhone tek izašao, od tada do sada je proteklo mnogo vode Vrbasom, tako da se našao odgovor za 85% "nedostataka" koje si naveo:

- MMS radi bez problema,
- Može se downloadovati sa iTunes stora
- Podržava Edge
- Možeš postaviti mp3 kao ringtone i za poziv i za sms
- Svaka njegova aplikacija ima interni search.. znači, kad hoću da gledam video idemo na MxTube pa tražim video koji hoću, kad hoću muziku idem na iPod pa tražim pjesme koje hoću.. Sad je kao neki krucijani problem to što nije kao kod Nokije izvučeno u jednu ikonicu da pretražuje sve od jednom..Mislim, kad tražim pjesmu idem na pjesme, kad tražim nešto drugo idem na nešto drugo..
- Aplikacija koja je namjenjena za Youtube jebe mamu, tako da ne vidim potrebu da gledanje videa sa youtuba preko browsera..
- Ovo što se tiče slike i emaila nemam pojma, a iskreno me i ne interesuje pretjerano ;)
- IM clienti koje ja koristim sa iPhona su AIM, ICQ i MSN.. sve to preko Apollo IM

U nastavku, srce mi se cjepa što taj teleofon nema 3G, koji bi ovdje tako došao do izražaja, kamera je 2mgpx, ali je kvalitet slika vrhunski, dneve slike lano mogu porediti sa slikama sa mog telefona, za bateriju još nisam siguran, džndžam ga cijeli dan i dobro se drži, momački..

Ne znam, nije loš uređaj definitivno. Inteface je perverzan, dosta je brz, što mi se takođe dopada, o šminki i eleganciji ne treba ništa pisati. Zamjerka kod kucanja SMS-a, traje dosta dugo, mada prijatelj kaže da je riža kad se upraksaš. Prezadovoljan sam sa aplikacijama Weather, Stocks, LocateMe, Maps i Safari. Znači pretraživač yebe mamu, što je rekao jednom prilikom Vanja za iTouch: "Jebeš Miniority report.."

Def. ću još malo razmisliti, hvala na sugestijama..

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da..niko nije naglasio koliko iPhone ima superioran signal.. Nešto nevjerovatno, čitao sam da se ne gubi ni u tunelima, a wi-fi hvata k'o lud. Ja sam sa one raskrsnice, kad se krene od 5+ ka Plazmi uhvatio signal i od Plazme i od Downtowna sa iPhonom, a N95 8GB nije mogao uhvatiti ni jedan ni drugi..

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
što je rekao jednom prilikom Vanja za iTouch: "Jebeš Miniority report.."

:D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
@BlackHand samo sam c/p sto mi je drug poslao nedavno kad smo imali raspravu nakon sto smo od trece osobe malo "oteli" iphone da probamo, nisam znao da su dio stvari popravili...

i dalje glasam za nokiu, a ti ako mozes uzmi oba :) blago tebi

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 09:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Joj Raso al njaske... :D
Da si probao neki mobilni N-serije, vidio bi zasto je cijena opravdana. Dodji na pivkana u Bec, pa cu ti pokazati sve trikove i ... slike. ;)

@BlackHand: Ti bi iPhone samo zato sto je razvikan i fensi, da se mozes qrchtii pred rajom kao i vecina Apple "sektasa", isto kao i Raso. ;)
Kod mene u firmi par njih ima iPhone, ali svi kukaju kako je nepraktican za koristenje i da razmisljaju o zamjeni za neki drugi model. Ja sam ga probao i vec na pocetku se razocarao, mada moram priznati da je dizajn fenomenalan i ima par cool fora (zoomiranje slike npr.), ali ipak ne zelim da svoju Nokiju N93i zamijenim sa iPhoneom...

Al dobro, svako ima svoj ukus...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Digresija je napisao:
Ja sam ga probao i vec na pocetku se razocarao, mada moram priznati da je dizajn fenomenalan i ima par cool fora (zoomiranje slike npr.), ali ipak ne zelim da svoju Nokiju N93i zamijenim sa iPhoneom...

Al dobro, svako ima svoj ukus...

samo da kazem zoom slike ima i nokia nista novo a sto se tice programa vise i lakse je naci za nokiu nego za i phone

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Zoom slike kao na iPhone .. ono kad 'uhvatis' sliku pa je 'razvuces' ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 11:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nije probao pa ne zna o cemu prica :)
mene recimo odusevljava i njegov fazon okretanja slike sa telefonom (nesto nalik na ziroskop efekt)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
@BlackHand: Ti bi iPhone samo zato sto je razvikan i fensi, da se mozes qrchtii pred rajom kao i vecina Apple "sektasa)

Da, qrchicu se telefonom od 400$, posto ne mogu ovim od 800$, pročitao si me..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]