banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 09:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Najbolji 3G telefon
PostPoslato: 30 Mar 2008, 14:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Pozdrav Svima! Interesuje me vase misljenje koji je najbolji 3G mobilni telefon,ako sam dobro informisan mtel uskoro ocekuje dozvolu od RAK-a za licencu UMTS trece generacije mobilne telefonije.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Ima ih masa, koliko para, toliko muzike. Ako pare ne igraju ulogu, onda mislim da je Nokia N95 još uvijek na vrhu (kamera 5 MP Carl Zeiss, 8 GB memorije, ugrađen GPS, mp3). Pojavilo se poslije mnogo drugih telefona, ali ni jedan da je u blizini. Inače i Sony Ericsson ima dobrih modela, to je više stvar ukusa, neko voli N neko voli SE.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
civi je napisao:
Ima ih masa, koliko para, toliko muzike. Ako pare ne igraju ulogu, onda mislim da je Nokia N95 još uvijek na vrhu (kamera 5 MP Carl Zeiss, 8 GB memorije, ugrađen GPS, mp3). Pojavilo se poslije mnogo drugih telefona, ali ni jedan da je u blizini. Inače i Sony Ericsson ima dobrih modela, to je više stvar ukusa, neko voli N neko voli SE.

Nokia N95 8GB

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 18:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ja uopste nisam zadovoljan sa N95, posebno u odnosu na cijenu. Nikad ga ne bih kupio, dobio sam ga na produzenje ugovora, pa ajd..Baterija je savrseno katastrofalna, kad sastavi 36 sati, extra sam zadovoljan, bez WLAN scanninga, bluetootha, mp3-a, sa maximalno smanjenim osvjetljenjem Naravno, Nokia nije izbacila jacu bateriju, postoje neke rjesenja iz Kine, i sl, ali to je u najmanju ruku rizicno. Jedina ok baterija je od njemackog proizvodjaca, jako je tesko doci do nje, i kosta 80 evra :D ..Slide je poprilicno klimav. Ugradjeni GPS je diskutabilan, moze da zavrsi posao, al nije to to. Kamera od 5MP..Hm, tesko je uociti bilo kakvu razliku u odnosu na kameru SE K800i, 3,2 MP su sasvim dovoljna za neku amatersku upotrebu, sve preko toga moze da igra ulogu u nekim drugim situacijama. Opticki zum bi bio mnogo korisniji nego broj CCD celija. MP3 je besmisleno i spominjati u bilo kom kontekstu.

Znam da model 8 GB ima jacu bateriju. Nisam 100% siguran, ali mislim da nema slot za memorijske kartice, sto mi je ipak svojevrsan minus, bez obzira na ovih 8GB-a. I jeste dizajnerski dopadljivije uradjen od "obicne" N95..

Sve u svemu, da kupujem telefon tog budzeta, bez razmisljanja bih dodao koji evro, i uzeo ovaj stroj :http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/specifications/w960i?cc=de&lc=de

A ovu svoju bih bez razmisljanja mjenjao za P1i. Sta cu kad sam SE fan :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Тренутно код нас је најповољнија варијанта к800 (квалитетом далеко изнад цјеновне конкуренције), који на уговор можеш добити за 100км.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 18:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Sta cu kad sam SE fan

I Damaskinov novi najbolji prijatelj :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 19:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jebga, i pored N95 ne odvajam se od K800, osim kad mi bas treba Wlan ili navigacija

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ni ja nisam zadovoljan sa N95, cini mi se dosta jeftino i zbog toga ga nisam uzeo. Sto se baterije tice na mom E61i je 1500 mAh, dok je na N95 1200 mAh. Tako da sam ja zadovoiljan tim segmentom, kao i ostalim na mom modelu. Sve je stvar ukusa, ali po meni N95 i N95 8GB imaju nerealnu cenu i za te pare se moze uzeti daleko bolje resenje po pitanju 3G, kamere, pa i nekih drugih stvari. Za takve stvari kao sto je 3G ima mnogo lepsih ponuda od strane SE, nego Nokie.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 19:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
BlackHand je napisao:
civi je napisao:

Nokia N95 8GB

prvo TyTN II pa onda ta fensi nokija :lol: :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 21:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Drigi, TyTN je prvenstveno PDA, a ovde nije rijec o tome...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ajooj kad vas cuje BlackHand, gotovi ste... :lol:

Damaskin je napisao:
Тренутно код нас је најповољнија варијанта к800 (квалитетом далеко изнад цјеновне конкуренције), који на уговор можеш добити за 100км.

Iako ne volim (čitaj mrzim) SE, ovo je u potpunosti tačno.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znači, zgrožen sam.. Zabrana pisanja na Sportu, LJSE, Politici, Istoriji i Medijima u trajanju od 7 dana. Oni koji se odmah pokaju kazna će im biti smanjena na 5 dana. Časni sudija BlackHand je presudio..

MuskoBre je sasvim opravdano kritikovao N95, koja se ni po čemu ne može porediti sa 8GB verzijom, s tim što je pogrešno protumačio nedostatak memory slota. To je prednost.. Telefon dobija na brzini samim tim što je memorijski čip integrisan u njega i to nije mana, nego, kao što rekoh, prednost.. Veći display, veća brzina, mnogo bolji slajder i sam kvalitet maske i telefona u globalu. Za bateriju je i sam MuskoBre napisao, to ću mu uzeti kao olakšavajuću okolnost.

Što se tiče SE.. Pffff.. P serija i nekako, i nekad.. Danas ona jednostavno ne zadovoljava, preglomazna je i to ti je.. T1, kako - tako, ali zaista to ne može nikako biti konkurentno naspram N95 8GB :)

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 23:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hm..Ok, slazemo se oko poboljsanja koje je verzija 8GB donijela, osim jedne..Memorijski slot...Moja "zamjerka" je sto se tice funkcionalnosti..Primjer...Hoces nesto sa nekog laptopa da prebacis na telefon. Realno, niko od nas ne hoda sa USB kablom u dzepu, a 95% danasnjih laptopa ima memory card reader. I ,sta u toj situaciji? Ok, postoji alternativa u vidu bluetootha-, ali mnogo laptopa nema bluetooth, ipak je primjetno sporije, a da ne pricam sta bi bluetooth uradio (pomalo slabasnoj) bateriji. Te neke moje "zamjerke" idu u tom pravcu, ali opet se radi o licnim preferencijama. Slazem se da telefon sa velikom internom memorijom, i bez memorijskog slota radi brze, ali ja imam karticu od 4GB, prepunu navigacija, muzike, klipova, pdf-ova, programa, i nikad nisam imao problema sa brzinom, "stekanjem", i sl..

Za moj pojam, SE P1 se savrseno ravnopravno nosi sa obe N95 varijante, kamera je "nazivno slabija", i nema GPS interni reseiver, ali u prethodnim postovima sam objasnio zasto to nije skoro nikakva prednost. Da sam imao mogucnost da biram, bez razmisljanja bih uzeo P1.

Onog trenutka, kad W960i dodje na nekih 350 evra, a to ce uslijediti uskoro, jesce obe Nokije zajedno. Za dorucak.
Nokia ce uvijek veliki dio kolaca uzimati na konto imena, ali da se ne lazemo, SE je telefon, sve ostalo je zajebancija :D

Za owner-e N95, updejtujte firmware na 21.0.0.16, ako vec niste, izasao je prije par dana.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mlad si, uzeću godine u obzir..

Većina laptopa ima cardreader, ali nemaju bluetooth? ;)

A znam da si se šalio u vezi sa W960.. Čim će jesti Nokie za doručak? Sa pola njihovog displaya, kamerom od 3mgpx i 262k boja ?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Mlad si, uzeću godine u obzir..

Većina laptopa ima cardreader, ali nemaju bluetooth? ;)

Prva stavka..Da sam se malo potrudio, mog'o sam ti biti caca :D

Druga stavka..Da, bas tako. Vecina laptopa ima card reader, ali nema bluetooth.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 01:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja sam neki dan prijatelju uzeo nov laptop, card reader standardna oprema, bluetooth nema! Prevaziđena tehnika, zbog "brzine".

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Мени се тренутно не свиђа ни један од модела које сте набројали:
коштају за мој укус ужасно пуно пара, а не нуде ништа специјално боље од јефтинијих модела
у које можеш лагано ставити картицу од гигабајт - два и бити миран
(ајд ми сад реците да вам истински треба више у мобилном телефону :-? )
Сви телефони данас имају и мп3 плејер и радио и видео клипове и камере и блаблабла...
Није ми јасно да неко може дати 1000км само да би имао GPS, па људи живимо у Бања луци не у Њујорку па да се изгубите,
уосталом, нисам ни сигуран да су уопште урађене мапе за РС и БиХ.
Треба свима вама што фурате те телефоне од 1000км звати Бошка Чека да вам уради провјеру поријекла имовине :D :D :D

Видио сам неки дан ту чувену Нокиу и W960, фотографије нису ништа боље од к800
(а да не причам о разлици к800 са "набријаним" драјверима), а величином су праве "цигле".

Како вас бре није стид да поредите телефон од 100км са телефоном од 1000 км
који притом не нуди некакве револуционарне погодности и унапређења :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Da i ja sam dobio racunar u kom je umesto diskete stavljen card reader, al to nije tema danasnje emisije. Tema danasnje emisije je 3G telefon, a vidim da prica opet ide u pravcu Nokia-SE :D

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

То је зато што су се испуцали на тему:

-четници и партизани
- сдс и снсд
- партизан и звезда
- амд и интел
- ферари и мерцедес (шуми и кими)
- калчо и примера
- обама и хилари
итд.

па сад мало да се крвимо на ову неискориштену тему :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 17:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
OK,hvala na savjetima ,ali mene interesuje i da li je neko imao iskustva sa nekim UMTS samsungom. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]