banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 21:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Maj 2007, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovo je moglo da ide i na Psihologiju ali bolje je ovde, iako nije vezano isključivo za mobilne telefone.

Ovo otvaram jer sam primjetio da mnogima mobilni telefon nije usputni alat na koji neće ni misliti u trenutku kad im ne treba, već će ga se sjetiti samo u trenutku kad im zatreba i onda će sa njim obaviti neku radnju. Nasuprot tome mnogi su opsjednuti tim telefonima, a tome veoma "pogoduje" redovna posjeta sajtovima i forumima koji se bave tom tematikom, jer generišu želju za probavanjem nečeg novog što bar na papiru djeluje bolje od onoga što se trenutno posjeduje. Istu stvar sam primjetio i kod druge tehničke robe, npr. hardver za kompjutere, zujanje po takvim forumima i čitanje komentara "sretnih korisnika" kojima XYZ grafička karta radi mnogo bolje od HKU grafičke karte djeluje veoma sugestivno za upgradeom (i meni se dešavalo da me povuče), ali kad ne kupim (a inače ne kupim) i kad nakon nekog vremena "ohladim" vidim da je puno bolje što nisam kupio jer nije postojala stvarna potreba već sam više bio "uvučen u mašinu". A ta "mašina" stvarno postoji, ona nije fikcija, ona je realnost. Vidjećete dole iz ovih komentara šta drugi pišu. Čak sam viđao na forumu o hardveru da su ljudi javno kukali što im se sve ovo dešava, što jedva skrpe novac za neki komad hardvera i odluče da se smire neko vrijeme, ali čim dođu na forum i čitaju o novom i boljem napajanju, grafičkoj, procesoru, odmah "crv" počne da ih grize.

Sve ovo navodim kao temu za razmišljanje i preispitivanje sebe kroz prizmu ovih stvari. Mislim da nije dobro biti hvatan u ovu "mašinu". Vjerujem da kada bi se čovjek malo distancirao od toga i kada bi nakon nekog vremena ohladio (a treba neko vrijeme) da bi vidio da sve to nije vrijedno uložene energije i novca.

Mislim da se sve ove česte zamjene za "nove i bolje" modele ne rade toliko zbog stvarne i realne potrebe za novim funkcijama već baš iz razloga koje ćete dole vidjeti, jer je nekome dosadilo i hoće novo, tj. radi se samo o "igračkama", dosadi ti jedna igračka nakon samo par sedmica pa hoćeš novu.

Evo komentara sa drugog foruma.

Citiraj:
Dosao sam do trenutka kada su me telefoni potpuno smorili, ali ne znam kako, hocu da kupim neki fon koji necu menjati barem 2-3 meseca, ali ne znam koji bi to model mogao biti, da li se nekome ovo desavalo, i koji bi mi vi model preporucili, pre 20-25 dana sam imao 3250, pre 10 dana 6233 i sad ne znam koji da uzmem, sta bi mi vi preporucili.......?

Citiraj:
Vazno je uzeti fon koji ce drzati paznju duze vreme 8 meseci npr ili godinu dana......ali sta to sve vredi kad je danas takva situacija da je mobilni telefon samo potrosna roba, i da kupis najbolji i najskuplji za nedelju - dve evo novog koji ima vise mpx-ela, bolji ekran vise funkcija.... tako da nemam pojma sta da te posavetujem

Citiraj:
te pare uglavnom sam skrpim i SVE BACIM NA MOBILNI, jeste da sam izgubio dosta para menjajuci, ali hocu da imam 3 u 1, to sam i imao, ali me i to smara, ne znam sta radim, sta ti mislis o N70?????????

Citiraj:
Slican sam i ja problem imao (u zadnjih dva meseca), prvo sam kupio samsung D820, pa sam ga promenio za 6680 posle par nedelja. Pa sam ga menjao za N70 (s njim sam prezadovoljan)...jeste da je 6680 imao neku falinku sa ekranom, ali i da nje nije bilo, verovatno bi ga opet menjao. Hocu da kazem da se ljudi zasite (barem je tako kod mene) gledajuci po internetu telefone, njihove specifikacije, slike, po 100 puta...Onda dodjes na forum, procitas sve njegove mane, prednosti, iskustva vlasnika...i prakticno ispada kao da si vec imao taj telefon...Prodje neko vreme kupis ga i posle 10 dana si vec sit njega...E sada da kupis npr. nokiu N92, koju mnogo malo ljudi ima, pretpostavljam,sigurno bi ti mnogo duze drzala paznju, al za te pare mozes da kupis nov laptop

Citiraj:
a da uzmesn nokiu n93, puknes 600e i zaboravis na sajt za mobilne telefone... i net... veruj mi da pomaze

Citiraj:
ako sam dobro razumeo ti menjas tel ne zato sto mu nesto nedostaje vac zato sto ti dosadi?! ....... i jos kazes da "skrpis" pare svaki put kad neki kupujes? ...... bez uvrede ali to jeste bolest...

Citiraj:
moje licno misljenje je da ne postoji mobilni telefon koji te nece smoriti posle izvesnog vremena... evo recimo mene je smorila n80

Citiraj:
imao sam 6630 i par simbijan fonova pre njega (7650,3650,3660,6600) i onda sam uzeo SE w810i imao sam ga oko 4 meseca i nisam vise mogao da izdrzim, smorio me je za medalju pa sam sad uzeo N70 i to je ono sto mi je nedostajalo (simbijan).
Ne kazem da ne mogu da zivim bez simbijana ali kad me fon malo smori ja mu ubacim novi program, temu, igricu ili font.
Jedina mana pametnih telefona je sto baterija kratko traje, meni drzi dan do dan i po, dok je na w810 drzala i do 4 dana

(dobar komentar sa kojim se slažem u potpunosti) je napisao:
Aman ljudi , pa te kompanije upravo najveci profit i prave na ljudima koji se brzo zasite i kupuju nov fon. Sta mislite....da oni nisu mogli jos pre 2 godine da naprave fon sa ekranom od 16 miliona boja, 5mpx kamerom itd. ? Sve to postoji , sve moze, aliiii....zasto bi to radili kad mogu ovako na sitno, sa nekom malom inovacijom u sledecem modelu da zgrnu gomilu novca. Svaka im cast jer imaju odlicne strucnjake koji o tome lepo vode racuna, ispituju javno mnjenje, prave ankete i cak posecuju ovakve sajtove da bi videli sta ljudi sledece zele kako bi ponovo debelo zaradili.
Tako je i sa ostalom tehnikom (Tv, komp...)
Ne dajte se i ne dozvolite da vas hvataju u mašinu i od vas prave robove !!! Pa ima toliko lepših stvari u životu od glupih mobilnih telefona....samo malo obratite pažnju

Citiraj:
skontao sam da kad-tad moram prestati sa manijom zvanom "mobilni" i da se skrasim... Biće teško, al ću morati da se nateram.

Šta vi mislite o svemu ovome?
Kako stvari stoje kod vas?
Koliko često i iz kojih razloga mjenjate mobilne telefone?
Koliko mobilnih telefona ste imali?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 10:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
prvi mobilni sam imao 2000. i cinjenica da sam ih tada mijenjao svakih 3-6 mjeseci :oops: jbg, mladost-ludost ;)
u jednom monetu sam shvatio da mi to nije potrebno za srecu u zivotu i mijenjam telefon tek kad mi se stari pokvari ili ga fizicki unistim (i to se desavalo...). a ranije sam mijenjao zato sto mi se svidjeo neki drugi ili mi stari dosadio :oops:
koliko sam imao? nekih 10-15 komada (ne znam tacno...). aha - zadnje 3 godine imam obicno 2-3 komada (sto zbog posla sto zbog nekih drugih razloga)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ja sam prije stalno mjenjao tel.:

U jednom periodu mjenjao sam tel. samo zbog kamere, bio sam opsjednut tim da nešto slikam i prebacujem na komp. pa kasnije upoređujem.

Kada sam probao Simbian tel. oduševio sam se, skoro sve što se moglo raditi s njima ja sam radio. U tom periodu kupovao sam samo Simbian tel.: brže, sporije, manje, veće...

Kada su izašli tel. sa dvije kamere, morao sam i to probati... :oops:

Bio sam opsjednut tel. i nakon što sam ih toliko isprobao (i stvarno sam svašta s njima radio, naročito sa Simbian tel.), shvatio sam da mi sada tel. služi samo za poziv i poruku. Čovjeka tehnologija zarazi. Trenutno imam Samsung X820, na njemu imam dvije pjesme i tri slike, koristim ga samo za poziv-poruka. 8)

PS:samo još da kažem da sam promjenio toliko tel. jer mi se brat bavi prodajom. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 11:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Vader, nije valjda da ti to planiraš svoj siemens zamijeniti???
Ja koristim mob dok može služiti svrsi, pa i duže od toga (npr. na prošli Samsung R210s sam 2 mjeseca stavljao ekser kako bi imao signal :) ).
Siemens S65, koji koristim već 2 god, mi je 3 aparat, prije njega sam imao, već pomenuti, Samsung i neki žuti gumeni Sagem.

Poslednji put menjao The_One dana 06 Maj 2007, 11:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
ukradu mi ga pa moram... :( hm 2 tel u roku od 3 mjeseca...strasno...ovaj cu da prisijem za sebe.

Inace istina da dosade brzo svi modeli ali na ovom imam sve sto mi treba,mozda malo da je cam.bolja ali mislim da ga necu dugo mjenjati LG5200S

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
ja imam neku verziju od prije 7 godina. izgubio sam par telefona
pa necu da se zezam.

inace, kad izgubite telefon a imate dosta kontakata tek onda shvatite
koliko ovisite o telefonu (kao sto se meni dogodilo)
meni tel sluzi i za zabiljeske sa posla koje rijetko stavim na papir ili
na komp pa i tu zna biti zajeb :)

inace da izbacuju neke fine avanturicce (point and click) na mobilne
uzeo bi onaj big/touch screen i uzivao u dokonim trenucima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Raduju me iskreni komentari. Pomislio sam se da se nakon onakve postavke teme neće javljati oni koji ćešće mjenaju telefone :)

The_One je napisao:
Vader, nije valjda da ti to planiraš svoj siemens zamijeniti???

Da...planiram...ovih dana sam se malo bavio tom idejom, ali još ništa nije sigurno. Baš u skladu sa ovom temom i ja se ovih dana pitam da li bi mi to bio samo hir, ili potreba, jer istini za volju koristim pozive, poruke i budilnik. Doduše na njemu ni ne mogu koristiti ništa više od toga, a mislim da ne bi bilo loše u istom uređaju imati i mp3 player, kamericu, bolji organizer i kalendar (to sad ni nemam), email, IM i MMS koji su za veće poruke povoljniji od SMS-a.

Uz to, a baš da čujem vas iskusnije koji ste više telefona promjenili, u zadnje vrijeme mi se par puta desilo da kada sam pričao sa jednom osobom ne čujem je na nekih 5 sekundi, pa opet par sekundi čujem, pa opet par sekundi ne čujem, morali smo se prebacivati na fiksne telefone da obavimo razgovor. A nekidan mi je sa drugom osobom veza prekidala/pucala. I sad ne znam da li je to do mog mobilnom, do sagovornikovog, ili do veze/mreže. Prije se nije dešavalo. Ako nešto znači mobilni imam nešto manje od 3 godine, model predstavljen 2002 godine (Siemens C55).

Ako je to do mog mobilnog to bi već bio konkretniji argument da uzmem novi :), a ciljam na Nokiju 6233.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

ajsmen je napisao:
inace, kad izgubite telefon a imate dosta kontakata tek onda shvatite koliko ovisite o telefonu

Meni se to nije desilo ali u pravu si.

A kako vi ljudi gubite telefone? Pošto vidim da se to često dešava.

ajsmen je napisao:
inace da izbacuju neke fine avanturicce (point and click) na mobilne uzeo bi onaj big/touch screen i uzivao u dokonim trenucima

Juče sam se našao sa kolegom koji je nedavno kupio N70, pa sam malo igrao neki Tomb Raider na njemu :)

A jel' te bolje igre rade samo na Symbianima? Ima i Oblivion za mobilne :)

Mada igre na mobilnom mi nisu neki prioritet. Na ovom svom imam Prince of Persia i igrao sam ga samo prvi dan kada sam probavao sve funkcije :)

Ovaj 6233 koji se meni sviđa nema Symbian, a na forumima vidim da se ljudi žale da su sporiji sa Symbianima, baš je jedan rekao da je sa N70 prešao na 6233 i da je zadovoljan zamjenom, posebno je pomenuo dobitak na brzini.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja sam u roku od 9 god. promijenila (samo) 4 tel. Prvi tel sam dobila od roditlelja sa 17 god. kad sam trebala da idem na ekskurziju sa skolom, pa mama nabavila tel da moze da me kontrolise. :D
Od tad sam svako nemalo 2 god. promjenila tel. Drugi tel sam promjenila zato sto sam onaj prvi nekome dala, treci sam uzela na prijavu pa sam ga dobila dzabe a cetvrti sam dobila na poklon za 8.mart.

Ovisna o telefonu-nisam. A nevjerujem da cu ikada i postati. Kad pogledam mog brata npr. on je dosad promijenio telefona ne znam ni ja koliko. 50 sigurno, stalno telefonira, po 100 evra racuna dobije, a ja jedva potrosim 20 evra za mjesec dana. :oops: Dobro, mozda to nekome zvuci puno, ali za nekoga ko zivi 'vani' ovo je jaako malo. :)

Uglavnom, nemam osjecaj da uopste imam tel. Obicno ga stavim na necujno, samo poruke cujem kad dodju. Ako vidim da me neko zvao, nazovem nazad. Zavisi od vaznosti poziva. Inace 'predvidim' ako je poziv vazan pa zovem nazad. Ako je neko zvao 5 puta i poslao 1 poruku onda znam da je nesto vazno. :)

A i iskreno receno, nisam neki ljubitelj pricanja preko telefona. Ne volim da razogvaram sa osobama a da joj ne vidim izraz lica i ne gledam u oci. Vise pisem poruke. Dobro, i ovde na forumu 'ne vidim' nikoga, ali opet ne razgovaram nego se pisemo. :D :)

I tako....

Dosad sam imala samo NOKIA telefone. Nisu me iznevjerili do sad.
A sta mi je vazno kod tel.... za mene je tastatura najbitnija jer pisem mnogo poruka, poveci display, ... a sad mi je i kamera vazna jer mogu uvijek u svakom momentu mogu da uslikam svog malog slatkisa. :) :angel:

Eto...to bi bilo to... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 15:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Mijenjam kad mi baaaaaš dosadi da ga ne mogu gledati! Nakon toga sam opet spreman dati najviše 150KM za drugi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 15:33 
Citiraj:
A jel' te bolje igre rade samo na Symbianima?

Samo na symbianima....ja imam 6600 vetj dosta vremena, a sledeci je neki iz N serije....kupujem samo symbian telefone...nisam ovisnik niti cesto mijenjam telefone...ovo mi je treci koji imam, a kada kupujem telefon znam tacno shta zelim, nikada ne kupujem telefon zato shto je 'ljep' ili shto je "in" vetj zbog odredjenih karakteristika....cesto sam na putu i igrice koje imam na telefonu mi odlichno dodju tokom putovanja kao i ostale zezancije...imam i rezervnu bateriju sa sobom cesto...

Citiraj:
Ne dajte se i ne dozvolite da vas hvataju u mašinu i od vas prave robove !!! Pa ima toliko lepših stvari u životu od glupih mobilnih telefona....samo malo obratite pažnju

Ovo kao da je savjet narkomanima! :lol: \
Mada ima mnogo istine... :)

Shto je najgluplje mobilni telefon je u EU normalna stvar jedino kod nas je stvar prestiza (da tako kazem)...primjera radi, moj prijetaelj je kupio telefon od 350 eura, a plata mu je oko 300-320 Km....treba da dodam da nikada nema na rachunu i uvijek od mene ili nekoga drugog "zica" da zovne ili "trzne"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 16:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
U četvrtoj godini "mobilnog" staža, prije par dana sam nabavio treći po redu telefon. Važno mi je da spravica ima USB, što više memorije i mogućnost sviranja MP3 fajlova, jer ne mogu se oduprijeti eksperimentisanju s tim zezalicama i čestom mijenjanju pozadine i zvona. Kamera i MMS nisu bitni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Od 2000 pa do danas sam promjenio .. hm .. par telefona .. :) Nijednom do sad ga nisam promjenio zato sto sam htio novi/bolji vec zato sto je prethodni ili totalno otkazao ili sam ga ja uspio izgubiti. Poslednja 2 telefona su mi svaki trajali po 2+ godine - zadnju 'promjenu' sam napravio u Februaru. Nisam imao namjeru da mijenjam telefon, tadasnji D500 me sluzio odlicno, do momenta kada je odlucio da iskoci iz dzepa od jakne :)

Da li sam zavisan o telefonu? Jako! 2 dana sam bio bez telefona .. 2 dana hodao kao muva bez glave ..

Da li sam davao malo vece pare za telefon? Jesam ..
Da li mi je bilo zao? Nije ..

Sto se tice kupovine telefona, barem zadnji put, ona nije bila ni izbliza ovako izanalizirana kao sto je to Vader uradio .. Upalio mobilnisvet, preletio 15ak telefona, kupio onaj koji mi je bio nalijepsi ;)
Ne igraju mi veliku ulogu ovi 'tech' dodaci .. za 2 mjeseca na telefonu imam 1 fotografiju (a i ona je tu jer je sestra samu sebe slikala :) .. 3 mp3a .. i 2 clipa. Igrice ne znam koje su, ali sam poprilicno siguran da nijedna od njih nije Oblivion ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
A jel' te bolje igre rade samo na Symbianima?

Što se tiče igara, za Simbian imaš sve (od Wolfenstein 3D...pa na dalje), samo se pobrini za memoriju...

Citiraj:
a mislim da ne bi bilo loše u istom uređaju imati i mp3 player, kamericu, bolji organizer

MP3 player na Simbianu možes instalirati koji ti se sviđa, kao i organizer, i za kameru imaš programe tipa uređivanje slika, neograničeno snimanje i sl.

Sad ako ti se da sa tim zajeb###ti, instalirati i isprobavati...zavisi od tebe...meni je toga dosta. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

mirdza je napisao:
prvi mobilni sam imao 2000.

ajsmen je napisao:
ja imam neku verziju od prije 7 godina

Leona je napisao:
Ja sam u roku od 9 god.

V@nja je napisao:
Od 2000 pa do danas sam promjenio .. hm .. par telefona .. :)

Ja sam zaboravio da sam se kasno "mobilisao" :), da su mnogi već imali mobilne kad sam ja dobio prvi (i trenutni), u julu 2004. godine :)

V@nja je napisao:
Upalio mobilnisvet, preletio 15ak telefona, kupio onaj koji mi je bio nalijepsi ;)

Tako sam i ja nekidan (a i prije tri godine), prvo sam na mobilnisvet gledao izgled, onda cijenu i karakteristike. Mogu praviti kompromise kad je cijena u pitanju ako mi se telefon svidi izgledom i funkcijama, ali recimo ne bih uzeo telefon koji mi se vizuelno ne sviđa bez obzira šta imao u sebi.

V@nja je napisao:
Igrice ne znam koje su, ali sam poprilicno siguran da nijedna od njih nije Oblivion ;)

Ma ja se slabo igram i na kompjuteru :), igre na mobilnom me ne privlače, kao što sam napisao juče sam malo igrao neki Tomb Raider na N70 čisto da vidim, ne bih imao volje da baš igram. Dosta više mi se sviđa mogućnost mobilnog kao e-book readera, već sam našao neke java programčiće za tu svrhu. Mislim da bih za "utući vrijeme" prije koristio to i mp3 nego igre.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Anakin je napisao:
MP3 player na Simbianu možes instalirati koji ti se sviđa, kao i organizer, i za kameru imaš programe tipa uređivanje slika, neograničeno snimanje i sl.

Sad ako ti se da sa tim zajeb###ti, instalirati i isprobavati...zavisi od tebe...meni je toga dosta. :D

Znači glavni fazon kod Symbiana je što omogućava eksperimentisanje sa raznim softverom, kao uostalom i OS na kompjuteru. Pa ne privlači me to nešto posebno, ne bih mobilnim mjenjao kompjuter na kome se zezam sa programima. Mobilni bih koristio primarno za komunikaciju, a za ostale funkcije mislim da može poslužiti ono što se već nalazi tu ili eventualno da skinem nešto u Javi.
A vidim da je Symbian baš OS, pucaju programi (kolega mi baš juče na N70 pokazao kako mu "puca" neki MediaPlayer), sporije radi, ima virusa, nekad ih treba resetovati kad se pogube :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 18:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ja sam zadnja svoja 3 telefona (Nokia N-Gage, Nokia Communicator 9300 i Nokia N93i) dobio na poklon, a ne znam kad bih se nakanio sam da odem i kupim neki mobilni... :)
Prosjecno sam mijenjao jedan telefon godisnje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 23:39 
Citiraj:
ne bih mobilnim mjenjao kompjuter na kome se zezam sa programima

E da je meni laptop....ne bih ni pomislio namobilni fon , ali shta je tu je...
Citiraj:
sporije radi, ima virusa, nekad ih treba resetovati kad se pogube

Loshe dekodiran fon...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Hmmm... Krajem 2000. godine dobio prvi tel. neki Philips, koji je i danas živ, ali ga ne koristi niko. Onda ga nakon 2-3 godine, za rođendan promijenim za Siemens C35, koji sma zamijenio za Siemens C60, zbog očajno slabog svjetla na displeju, od koga su me bolile oči. Taj sam prije dvije godine zamijenio za Motorolu V550 i korisitm ga i danas, a još uvjek mi je žao što sam ga uzimao jer nisam imao neku potrebu, ali eto... Inače ne volim te mlatimudijalne telefone na kojima imaš kameru, mp3 plejer, FM tjuner, rešo, fen bla, bla, bla i kad neko počne da priča o mobilnim, ja čujem samo USB, UPS, blutut, infra nešto, MMS, SNT, MPS, SUM, SUP, MUP, sve neke skraćenice i onda još neko dođe i odvali meni neku takvu skraćenicu, a ja ga pogledam sa velikim upitnikom iznad glave. Za mobilni valja da je pouzdan, da baterija dugo drži, da je kompaktan (da nije ogroman), a može eto da prođe i fin dizajn, mada i kamera ima svoju praktičnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
sporije radi, ima virusa, nekad ih treba resetovati kad se pogube

Postoje različiti programi za čišćenje Simbiana, jer kao i kompjuter kada na njega svašta instaliraš i nabacuješ (a ne čistiš ga) on uspori, kad nema zaštite (antivirusa) kače ti se različiti virusi i sl.

To su tel. kojima treba posvetiti određeno vrijeme da bi te dobro služili...sad da li se to nekom sviđa ili ne... :-?

Mobilnim nikada ne možeš zamjeniti komp. to je činjenica...ali mogu jako dobro poslužiti, zavisno od toga čime se čovjek bavi, da li putuje i sl.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]