banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 19:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jan 2006, 15:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Interesantno... U danasnjem Glasu Srpskom objavljen je Telekomov oglas u kojem spominju nove tarifne modele za postpaid i obračun poziva po sekundama!

Sad su dva tarifna modela, sa pretplatama 10 i 22KM. Pozivi unutar Mobisa su 0.14KM po minuti, a prema fiksnoj mreži Telekoma 0.20, odnosno 0.18KM
Pozivi prema ostalim mobilnim i fiksnim operaterima u BiH su (0.35 u jakom i 0.25KM u slabom saobraćaju jednom, i jedinstvenih 0.18KM u drugom tarifnom modelu).

Sve ovo važi od 27.2.2006.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 15:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 14:57
Ajd da vidim i to cudo!!! :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
a jooj NE, sta ce sad BL-Boy i caki13... neeeeee

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 04:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
The Godfather je napisao:

axaxaxaxaxa xexexexeexexex :lol: :lol: :lol:

a jesu li ishta rekli, hocel biti "signala" u swedskoj :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

AdelonE je napisao:

a jesu li ishta rekli, hocel biti "signala" u swedskoj :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

ih pa moraju zbog nje to odraditi

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2006, 14:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
@Elixir Kako nista o tome ne pise na MOBI'S-ovim stranicama (niti su slali poruku obavjestenja). Ja mislim da si ti tu nesto pomjesao (Telekomov oglas - mobilna telefonija). Zasto Telekom kad se radi o MOBI'S-u (jesu oni RJ Telekoma ali imaju autonomiju da mogu slati saopstenja za javnost)? Zasto oglas (ovo mi je najcudnije)? Da to nije bio neki tender za nabavku opreme ili nesto slicno? U kojem djelu (rubrici) se to tacno pojavilo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2006, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slash je napisao:
@Elixir Kako nista o tome ne pise na MOBI'S-ovim stranicama (niti su slali poruku obavjestenja). Ja mislim da si ti tu nesto pomjesao (Telekomov oglas - mobilna telefonija). Zasto Telekom kad se radi o MOBI'S-u (jesu oni RJ Telekoma ali imaju autonomiju da mogu slati saopstenja za javnost)? Zasto oglas (ovo mi je najcudnije)? Da to nije bio neki tender za nabavku opreme ili nesto slicno? U kojem djelu (rubrici) se to tacno pojavilo?

Naslov je bio sljedeći (sačuvao sam isječak):

TELEKOMUNIKACIJE RS AD, Banja Luka

Nove cijene usluga u mobilnoj telefoniji i novi način obračuna poziva

Od 27.2.2006. u Telekomunikacije RS a.d. biće u ponudi novi postpaid tarifni modeli...
ne da mi se sve prekucavati.

A zašto u ovakvoj formi? Možda su morali zadovoljiti neku proceduru CRA ili tako nešto. Činjenica je da su to objavili tačno mjesec dana prije najavljenog stupanja na snagu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2006, 23:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sa CRA sajta, iz pravilnika o rebalansu cijena u fiksnoj telefoni (a valjda slično važi i za mobilnu):

Citiraj:

...

Član 17.

Korisnici Dozvole za javnog operatora fiksne telefonije obavezni su:
...
(2) Nakon dobivanja saglasnosti, objaviti u odgovarajućem jasnom i pristupačnom obliku promjenu svojih cijena najmanje 30 dana prije početka primjene

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Samo se vi nadajte.Elixir stvarno si smijesan-pa i sam si naveo clan 17. gdje pise za fiksnu telefoniju.A ovo za reklamu u Glasu to je isto za fiksnu telefoniju.To se odnosi na fiksnu telefoniju i krenulo se primjenjivati u novembru,ja mislim zaboravio sam(a i to da ih ovi iz CRA nisu natjrali nikad se ne bi sami sjetili),a vazi do 9. mjeseca ove ili tako nesto.Ono sto je novo iz CRA je najava usluge predizbor operatera (ma sta to znacilo)-ne znam jel se odnosi na fiksnu ili mobilnu ili za obe telefonije.
Ako i promijene nacin tarifiranja to ce vjerovatno biti kao na Eronetu 30sec ili 15 sec.Sumnjam da ce odmah ici sa 1sec.Ako uopste budu uskoro ista mijenjali.Mislim da ce cekati da Eronet prvi povuce potez,a oni su najavljivali u februaru vidjecemo.Na pre paid ne vjerujem da ce mijenjati tako da se ne brinete ostajem na pre paid ULTRA AKTIVNO JE ZAKON-sekunda je sekunda.Ne bih presao na post paid i placao poreza fiksno 5 masi nema sanse,pa sve da i kojim slucajem se to desi. :P Stvarno mi Vas zao.Ali nje samo u nacinu obracuna prednost.Recimo u discoteci u po centra moze se naci signal samo Bh telecoma i Eroneta-koji je u BL sa signalom dosta jak.Ako nevjerujete provjerite.Udjite u ROOM BOOM BOOM.A da ne govorim o uslugama i diskriminaciji pre paid to sam vec ranije govorio.
Inace na ovom forumu je najstrozije zabranjeno bilo pricati da je mozda neko povoljniji od MOBISA.Odmah zakljucaju temu. :P pozzz

Poslednji put menjao BL Boy dana 31 Jan 2006, 10:31, izmenjena 4 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ohooo dugo te nije bilo Ines.... :lol: :lol:

e nek' si nam rek'o.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vala bas nek sam.Pa mora neko. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 10:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Elixir stvarno si smijesan-pa i sam si naveo clan 17. gdje pise za fiksnu telefoniju.A ovo za reklamu u Glasu to je isto za fiksnu telefoniju.

Il' si glup, il' ti čitanje ne ide baš najbolje...
Imaš u mojim gornjim postovima interpretaciju oglasa/reklame gdje piše izričito "mobilna telefonija" i "sekundni obračun". Čemu dalja filozofija?

A zašto sam citirao ono iz pravilnika o fiksnoj telefoniji?
Pa zato da se vidi procedura CRA, u kojoj prije svake promjene cijena moraš to javno oglasiti bar 30 dana ranije. Ako važi za fiksnu, onda svakako važi i za mobilnu telefoniu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 11:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Istina je. BL boy sada mozes plakati, ali mi ti necemo donijeti maramice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

aaaa

Poslednji put menjao BL Boy dana 31 Jan 2006, 13:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo placem :D
Alal Vera Alal Vera -sto se kaze u onoj pjesmi Beogradskog sindikata.
Zivi bili pa vidjeli.Ja vam kazem zaj... Vas je Mobis toliko puta(pa i mene istog dok se nisam opametio) za... ce Vas opet.Nemojte pricati nista unaprijed.Siguran sam da nece to biti tako skoro kao sto vi pricate.Kad se privatizuju onda mozda hoce,a ovako nemaju potrebe za tim kad im ovako odlicno ide.
Elixir sto se tice ovih uvreda mogu ti samo reci da ne nasjedam na provokacije :P
CRA je tu naredbu izdala za fiksnu telefoniju.Ako ne vjerujes pitaj ih.Inace bi se vec krenulo sa primjenom da je suprotno posto su rok imali do novemra.A te reklame mobisa su za fiksnu,a ti pricaj sta hoces.Kad bude bude.Otom potom.Nemojte se toliko loziti zato sto nece skoro to na 065.Cuo sam slicnih prica i na Mobi's-ovom forumu(i prije godinu dvije,pa nista).Zato ne vjerujem dok stvarno ne bude,a i kad bude siguran sam da ce im ovi iz BH Telecoma adekvatno odgovoriti,zato sto ne zele da izgube pretplatnike iz R.S.

To je samo Vasa zelja pusta-ako zelite da pricate po sekundama(i da vam s naplacuje tacno koliko ste pricali predjite na 061).pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 13:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
@Elixir
OK, onda. Meni se u tvom prvom postu ucinilo da pise da stupa na snagu od 27.01.'06.

@ostali
Sa nekim likovima na ovom forumu se ne vrijedi raspravljati. Udje u neki podrum i vidi da MOBI'S nema signala i onda kaze da je neko drugi jaci i bolji, a nije usao u 100 drugih podruma gdje ima mobi's a nema ostalih. Stvarno mi nije cilj vise se raspravljati sa drugima jel mobis bolji ili ne, jer koliko god vi njima tuvili u glavu jednom, i pri tome bili u pravu, oni ostaju pri svome (pa onda diskusiju prebacuju na nesto drugo itd.) - cist primjer ovog je vec zatvorena tema o MOBI'S-u.
@BL Boy Sto se tice RBB-a. U njemu sam bio pred novu godinu i 100% je bilo mobis signala (u jednom trenutku mi se bilo prebaliclo na eronet - jer je njihov signal na tom mjestu bio jaci od mobisa a meni nisu bili postavljeni prioriteti, ali kad sam postavio prioritete mreza onda je sam prebacio na mobis i bilo je OK - normalno sam pricao na telefon).

Znaci - nemojte primjenjivati te svoje "argumente" selektivno. Recimo da je situacija pokrivenosti grada signalom ovakva (PRETPOSTAVKA - da se neki nebi uhvatili ovog podatka pa rekli da ja trvdim da je ovako - znaci ovo je prepostavka i navodim kao primjer):
MOBI'S 80% teritorije
ERONET 60%
BIHMobile 60%
i vi sad odete na nekih 5 mjesta od onih 20% koje mobis ne pokriva (a igrom slucaja pokriva ih neka druga mreza) i onda kazete: "evo vidis".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slash koje teritorije R.S. mozda.061 istina ima nesto losiji signal u BL nego u ostalim gradovima RS-gdje imaju dosta dobar.Ali ce ove godine raditi BL tako su rekli.
Ako gledas cijelu BIH,onda je 061 najbolji.Pogledaj karte pokrivenosti pricas napamet.
Tacno je da me ne mozes ubijediti da je neko bolji kad nije.Koristio sam usluge sva 3 operatera(za prilicno kratko vrijeme) i tacno znam o cemu pricam.
Sto se tice RBB prijem u subotu nije imao ne znam inace-ali vani je imao tako da ne vjerujem da je to do trenutnog pada signala te bazne stanice,ali znam da doskoro nije bio ni u Big Benu.A to je sve strogi centar grada.Pa ako tu nema onda mislim neznam.I nisam ja provjeravao primjer nego kolega koji ima 065 karticu mi rekao.A ne brini zavlacio sam se i u hiljade drugih podruma.I Eronet ima dosta jak signal u BL.Ne zavlacim se po nekim cukama tako da ne znam kakva je tamo situacija.A ako i nema negdje tu je usluga ko je zvao koja u tom slucaju pomaze.
Elixir druze.Evo gledao sam po netu nema nista o tome.Samo za fiksnu.Cak nema ni na sajtu Telekoma i Mobi's-a.Tako da nevjerujem da bi prije izaslo u novinama nego na sajtu.Bar dosad nije.Mislim da si citao ovo u vezi fiksne.pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mirsade mojne vise ziv bio ozenio se :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2006, 22:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
The Godfather je napisao:

oh, evo i mene...
sta to mobis ko fol neke integralne sekunde uvodi... aha ali u Limburgu..
nema od te pjesme nista kako ce onda mlatiti pare od naroda ako uvedu integralnu???
ma bezveze je raspravljati sa ovima iz Mobisa, zakljucace temu.. to je sve sto mogu da urade, jadni

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2006, 01:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
BL Boy je napisao:
Udjite u ROOM BOOM BOOM.

a ja sam mislio da se zove BBR :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]