FLASH je napisao:
Oh my God!
50 eura, 70 KM...
Pa nije ni cudo do toliko uzimaju, kad obicni ljudi nemaju pojma o tome. Pa ja sam svoj Siemens M55, unlockovao i lockovao kako sam htio, nabacivao razne flasheve, verzije softvera itd. i za to mi je samo trebao kabl (25KM)... Govorili su mi da tako mi moze otici telefon, flashovanjem (jeste jednom; bio beskoristan 3 dana

), ali ni to nije nerjesiv problem... A da njima das stotinjak KM za obicni unlock sa mreze?! Oh my...
Pa ja bih ti to uradio, da sam imao kontakta sa Nokiom, sigurno bih znao (i da imam kabl i programe)...

ne lupaj gluposti!
zasto ne probas neki drugi telefon flesovati osim siemensa(ili probaj swupati na v11 pa ga onda otkljucati),tesko da ces uspjeti (mozes jos motorole p2k serije) za ostale ti pored nekog malog znanja treba i oprema koja se placa.
Sto se konkretno nokie 6630 tice to je nova platforma tzv. BB5 serija i jedini covjek koji ih moze dekodirati (na planeti) je programer po imenu Dejan Kaljevic,zasto covjek ne bi naplatio svoje znanje,neprespavane noci,ispijene soljice kafe itd.
moras shvatiti da ljudi od toga zive,i nije te niko zajebao ako ti je naplatio 20-ak maraka za dekodiranje nekog aparata,puno je ako ti telefon lezi mjesec-dva u ladici cekajuci da cjena padne na 10 KM.
P.S
i u nokiji nemaju nista pametnije raditi nego da ljudima daju kodove(koje cak mozda i nemaju u bazi,te kodove ima operater koji ogranicava usluge)