Stigao mi je prije 4-5 dana Redmi Note. Mislio sam da će mi biti baš ogroman ali nisam nešto drastično doživio prelazak s 5" na 5,5". Ne mogu sebe shvatiti kad sam prije dvije godine bio fasciniran veličinom ekranana od 4,3". Čvrst je, kvalitetne izrade, mana zadnji poklopac koji je klizav, što je malo problem za telefon većih dimenzija. Ono što me je najviše impresioniralo je miui koji je odličan. Prva derivacija androida koja mi se više svidja od vanilla androida. Kao što je neko napisao, najbolje iz androida i iOSa. Volio bih još kad bi bila opcija da sakrijem neke nebitne ikonice. Što se kamere tiče u odnosu na inew v3, tu inew daje bolje slike. Slike nemaju oštrine tj. super su sve dok se ne zumiraju. Dijeluju kao kad ih softverski "bluruješ". Pročitao sam negdje da je to valjda softverski problem. Noćne slike na blizinu su odlične. Blic je baš jak da djeluje kao da su slikane fotoaparatom. Baterija je preporod koliko dugo drži da ne moram da razmišljam o faktoru da mi baterija izgura cijeli dan.
Takodje za prijatelje što sam naručio telefone stigli su THL T6pro i ZTE V5 Red Bull. THL je čvrst, brz, super ekran, čist android, kamera osrednja...uzmeš jedan kinez tih specifikacija i vidio si ih sve, onako pomalo dosadan telefon

ZTE V5 mi je odličan. Nema tu procesorsku snagu od THL-a ali to se ni ne primjeti...ali super izgleda i ima odličnu kameru, samo blic nikakav. Nubia slijedi istu filozofiju emui-a, miui-a, bez app drawera i sa mogućnošću da udješ u lite mode kao kod huawei-a ili xiaomi-a. Po meni za cijenu do 110$ ZTE je best buy.
Od dva ZTE-a što sam naručio bez kutije jedan je prošao carinu, mada pakovanje je bilo iste veličine kao i kad dodje telefon s kutijom.