banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 12:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Mar 2012, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Prvo izvana u kakvom je stanju, je li izgreban i izlupan, pa kakvo je stanje ekrana, ima li ikakvih blesiranja tipa titranja, crtica, "ispranosti", itd...ispod maske šarafi za rastavljanje da li su dva (uglavnom sa desne strane, kad stoji ekranom na dole) preko kojih je prelijepljena crna traka sa natpisom "VOID" probijena (dakle...poništena garancija, ako nije već bila istekla...uhlavnom, znači da je otvaran.), a onda softver...brzina, zagušenost, kako radi pod veći multitask opterećenje...itd.

Ništa od ovoga nije strašno i da se srediti, ali sve može solidno oboriti cijenu.

A onda, kad kupiš, prva stvar - full wipe svega, svega, svega i flash novog ROM-a, nekog po tvom izboru ukoliko je root-ovan, ili zadnje stabilne verzije stock ROM-a, ukoliko nije.
S vremena na vrijeme to treba uraditi i sa vlastitim Androidom, a kamo li kad se uzme polovan..pošto se nakoti svakakvog smeća.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 12:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2010, 15:00
Odlicno si objasnio cake za provjeru, imacu sve u vidu kada budem gledao tel. :wink:

Nasao sam jednu sliku na netu, ovaj tel je bio otvaran - jesam li u pravu?
Slika

Kada kupim tel. javicu se da mi malo pomognete oko softvera, jer takodje nemam ni sa tim iskustva posto sam dugogodisnji Symbian korisnik :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovaj ako je bio otvaran, bio je otvaran u ovlaštenom servisu i "ušuškano" je sve poslije.

U donjem desnom uglu vidiš crni šaraf na kom piše "VOID"...njega kad odvrneš, to se potrga pa bude isti kao lijevi, vide mu se urezi za T6 šrafciger...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E . je napisao:
U donjem desnom uglu vidiš crni šaraf na kom piše "VOID"...njega kad odvrneš, to se potrga pa bude isti kao lijevi, vide mu se urezi za T6 šrafciger...

Hvala na pojasnjenju :D To je bas zgodna caka koju ne bi provjeravao kada bi isao gledati tel. Koliko znam taj fazon ostali tel. nemaju.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam nigdje drugdje susretao.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 13:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam jos u opseznoj potrazi za HD2, ali nista dobro i povoljno da izleti :roll:

Juce sam pricao sa kolegom sa faksa, pa me on pitao ima li smisla kupovati Sensation 4G.
Ja sam rekao da nema jer kod nas 4G nece doci za jos 20ak godina :lol:

Posto sam to onako lupio, zna li neko stvarno kada bi kod nas mogla doci 4G podrska i ima li smisla npr. uzimati Sensation 4G, Evo 3D...?
Vidim da ljudi po piku i to prodaju, samo ne znam zasto ljudi kod nas kupuju 4G telefone :confused2:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 14:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2007, 18:54
Pa ima smisla kad kupujes telefon skinut sa mreze (koji su uglavnom dosta jeftiniji).. ja sam npr kupio Sensation 4g iz USA koji je sa njihovog t-mobile. Uglavnom prosao sam jeftinije, a to sto nasa mreza ne podrzava 4g me ne dotice puno :)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 14:50 
Meni sutra dolazi ZTE Skate...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ima li ko Nokia 800 Lumia? Jel cemu?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 09:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2011, 12:16
Ja uzeo nokia 300,nema nekih preteranih opcija al ok telefon,mana nema wifi sve ostalo mi je super.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 10:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ima li ko Nokia 800 Lumia? Jel cemu?

Moj kolega sa faksa je uzeo polovnu Lumiu 800 preko pika za 600 KM. Telefon mi savrseno lezi u ruci, a kvalitet izrade je predobar.
Ako nisi koristio Windows OS, raspitaj se malo i ako ti to nije problem tel. je stvarno lijepa masina da imas kod sebe na duze staze.

Jedini problem bi mogao imati sa baterijom ako ides bas puno na net, jer baterija (bar kod mog kolege) nije puno drzala, znam da se oko toga zalio.
Realno, svi smart telefoni pate od nedostatka jace baterije, tako da nemoj ovo uzimati kao neki ogroman nedostatak.

edit: Ja bih licno za te pare isao na neki HTC, primarno zbog Androida, ali kazu o ukusima se ne raspravlja :)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuče, 4G je još u RC verziji, u suštini, a iza 3G se govorilo da nikad neće doći kod nas, pa evo ga već 5 godina...jedino, cijene će klati, kao i uvijek.
A telefon se isplati uzeti ako hoćeš jaku dcore mašinu sa puno ram-a, a radiće i na 3G dobro...ne isplati se jedino ako imaš malo slabiju (tipa mog Desirea, ili HD2, itd...) mašinu, jer će još malo qcore izaći, pa se ove isplati ili preskočiti (ne bacati dvaput pare) ili svejedno čekati ove da izađu, jer će tad drastično pasti cijena dcore-ovima.

Tenssa, pošto to dođe?

TnS, je l' u račun?:D
Dobra je njoka. Uzmi slobodno.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 11:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
samsung galaxy

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 11:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne trgujem sa onim koji mi nude salamoreznice i sl. :lol:

Skoro 2 godine imam Nokiu 5230. Jedina mannjakovost je slaba vidljivost na suncevoj svijetlosti, ali to nije problem. I spora je. Ali neunistiva i nekvarljiva cigla, cuskiju bih prije razvalio.

Jedini telefon sa kojim sam stvarno zadovoljan nakon 8210.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bar zubne proteze? :E
rotor je napisao:
samsung galaxy

Šta s tim?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 11:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne trgujem sa onim koji mi nude salamoreznice i sl. :lol:

Ja sam ti rekao gdje je on uzeo, nisam tebi predlagao da tamo ides :confused3: Ako si maher, mozes dobro proci, ako si neiskusan nagrabusices 100% :P

E . je napisao:
ne isplati se jedino ako imaš malo slabiju (tipa mog Desirea, ili HD2, itd...) mašinu, jer će još malo qcore izaći, pa se ove isplati ili preskočiti (ne bacati dvaput pare) ili svejedno čekati ove da izađu, jer će tad drastično pasti cijena dcore-ovima.

Zato mi se nisu davale vece pare u ovom trenutku :roll: Sada uzimam jeftino HD2, a sledeci tel. ce mi biti qcore HTC sa podrskom za 4G. Kao sto si rekao, to se i meni cini kao najbolja solucija.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam skoro dobijao Evo, pa shvatio da nema smisla, a Desire sam uzeo čim se pojavio kod nas. I dobar je i dalje.

P.S.
Ulazi li tebi Desire u razmatranje? Stock Android, nešto noviji i mnogo lakši za naći.

Edit:
Vuk, maher je on, ali mislim da nema ništa od pika kod njega. ;)

TnS, znam kako ti je. Nakon 6230i nisam imao normalan telefon, dok si sad nisam napravio Nokia 6110/50 hibrid.
A 8210 mi je samo prošao kroz ruke i nije mi se sviđao, mada sam 8310 obožavao. Dok se nije raspala.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni je 8210 bio taman. Glede pika, paaa... Ako se sta ima utopit za dobru paru... Nisam ja gadljiv na 50plus % marze :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 12:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Ulazi li tebi Desire u razmatranje? Stock Android, nešto noviji i mnogo lakši za naći.
raspala.

Sad sam gledao Desire, nema ni njega ispod 300 KM, a HD2 se nudi po slicnoj cijeni :(
Da Desire ima 4.0 ekran, mozda bi se i protegao do te cijene (puno sam na netu, zato i trazim veci ekran)

Glede pika, paaa... Ako se sta ima utopit za dobru paru... Nisam ja gadljiv na 50plus % marze :lol:

Ma znam ja to, jbg :confused2: I ja bi volio da imam neku drugu vezu kojom bi nasao dobar polovan HD2 za razumnu cijenu.
Mnogi pametuju kako je sve smece na piku i ostalim sajtovima. Kada ih pitam za savjet, niko nista konkretno da ponudi :evil:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije smeće, samo se treba vidjeti uživo s čovjekom, testirati telefon i dogovoriti uslove.

A što se ekrana tiče, nije problem, vjeruj mi, ja wifi ne gasim nikad, stalno je na mreži, a kad sam kupovao Desire HD mi je bio malo preprevelik.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]