Rider on the storm je napisao:
Ja sam se dvoumio između Redmi 9 i Redmi 9T i onda skontam da je bolje da dodam još malkice i dobijem definitivni BEST BUY - a to je Redmi Note 10 (4/64) za 345 KM.
AMOLED displej, to nema u ovoj klasi, stereo zvučnici, 5000 mAh baterija, punjenje od 50% za 25 minuta (33W), znači skuvaš kafu i iskenjaš se, a već je pun za cijeli dan.
Evo sad sam testirao, pustio dugi YT klip na 1080p i za 2 sata i 20 minuta baterija spala sa 100% na 90%.
GSM Arena kaže da ima video playback preko 20 sati, a i ovaj moj mali test to u potpunosti potvrđuje.
Ja sam uzeo odmah na kružnom kod Gimnazije u prodavnici izuzetno kreativnog imena "Smartphone Shop", ali imaš svuda po Piku (vidim da je cijena pala za još kojeg cenera):
https://www.google.com/maps/place/SMART ... BJ6BAhMEAUMa nemam ja sad neki ogranicen budzet da bas mora biti tako, nego trazim neki telefon da ne kosta puno a da sluzi. Nista ja pretjerano ne koristim osim vibera, whatsapp, olx i jos nekoliko aplikacija. Kameru upalim jednom mjesecno i slicno.
Ali pogledacu i note 10. Narucivao sam ja telefone iz kine davno. Cak je prvi Xiaomi telefon na piku bio moj ja mislim. Jos davno neki redmi 3 ili 4x. Sad korona sve pokvarila ali su neki opstali pa fino rade. Sto je dobro.
Od buraza prijatelj ima realme 8, nesto je bas napucano i kaze da je odlican telefon. Moracu malo detaljnije pogledati cisto da se uputim. Ispao sam iz fazona