Па наравно да користимо мобилне податке, било гдје и било кад (требало би) а не да питаш конобара која је шифра за интернет, па стојиш поред бандере јер метар лијево-десно пуца конекција...
А што се мтела тиче, какав црни 4Г, па њихова брзина за припејд рачуне је праисторијских 128 КИЛОБИТА у секунди! Толики интернет није био не знам откад. Gprs као иначе најназаднија технологија 2Г мреже има (чини ми се) 256 килобита, значи м:тел много спорији него што је било прије 15-ак година. Што је још срамотније, до прије пар година брзина је била 192 кбпс, хајд-хајд за неке мање потребе, али ово сад безобразлук. И зашто су уопште уназађивали ишта!?
Истина, постоји ту неки 3Г, али га зацјењују као да је то не знам какав луксуз. Па у свијету 5Г људи већ имају, а м:телу је 3Г луксуз? То је луксуз био прије можда 10 година, сад је нешто сасвим нормално. За 4 гигабајта (до малочас је био и један једини гб, али и 4 је мало) плаћа се 12 КМ, и траје мјесец дана... Еј, 12 КМ за 4 гиге неког за свјетске стандарде релативно спорог 3Г интернета!? Исто као да ми векну хљеба наплаћују 10 КМ. Па ако већ имате опцију интернета, онда 3Г није никакав луксуз и дајте брзину која одговара стандардима, ти интернет пакети у смислу однос количина-брзина-цијена били ок тамо 2012-те можда, али која је сад година?
Под број 1: да основни интернет буде бар на разини UMTS, или негдје 2 mbps, и то би било у реду. А под број 2, мада нимало мање важно: да за садашњу цијену од 12 КМ дају једно 100-њак гигабајта садашњег 3Г-а, мада би и 50-60 гига било сасвим ок. Дакле, за 12 КМ би добили 50 ГБ нета по брзини наводних 20-ак mbps (у свијету стандард је 100 mbps, тј. 4G) и након тога бесконачни основни по 2 mbps. Мислим да је сасвим реално. Или да дају мјесец дана 4ГБ, али да то кошта марку-двије, јер се тај износ лако потроши за седмицу, поготово ко нема кући adsl, тек онда.
А мобилни интернет није никаква глупост. Итекако је потребан све више јер све више људи комуницира преко Вајбера и сличног, што потискује Смс-ове и позиве. И сад неко те треба преко вајбера, а ти немаш нет. Или већ поменуте мапе. Мапе се не могу учитати на оној м:теловој распалини. Буквално ме могу, тј. могу, али прође пола сата.
И зашто би људи напредовали 4Г, па 5Г и тако даље, ако ћемо се циганити по граду за шифру wi-fija? Па није свијет глуп ако је босна глупа. Тако да, конкретно м:тел прво нека ове услове испуни, па онда 4Г. Могу мислити колико ће гигабајт 4Г-а коштати, кад је 3Г био 12 КМ...
_________________ prokelj je napisao: Uskrs je paganski praznik u svrhu velicanja boginje Ishtar koja blage veze sa Isusom nema. Уметник - онај који умеће. Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!
|