banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 03:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
The_new_Statesman je napisao:
Tako se kaze, a sta ce da bude... Ne znam...

Bice sto biti mora. Mi na to sad ne mozemo uticati niti nas u RS ovdje ko sta pita oko ove prodaje oni ce prodati kome hoce i pod kojim uslovima hoce.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sto je globalno gledano dobar potez. Sada sam treba uzeti Telekom nazad. A Svabe, ako im se isplati, neka grade svoju infrastrukturu. Sto bi bilo super jer bi bilo posla ;)

Edit: Prodaja Telekoma za onu lovu je bila dobra.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 28 Apr 2014, 11:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
o poštenju gore navedenog

što nije prije izbora rekao šta su mu planovi
sad se busa u prsa podrškom naroda

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Licno mislim da prodaja najboljih preduzeca nije bas mudar potez, ali izgleda da je u ovoj oskudici to neminovnost. Pravo pitanje je zasto nasa drzavna preduzeca ne mogu uspjesno da posluju ili priblizno uspjesno da posluju kao slicna strana preduzeca. Mislim da je odgovor na to korupcija, nerazvijeno korporativno upravljanje i neuredjen sistem u cijelini.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2014, 09:40
Sve se moze kad se hoce, samo sto ovdje nema krivicne odgovornosti...da ima vidio bi ti kako bi drzavna preduzeca radila, ovako uprospasti, izvuce kes i preko tarabe, a nadzor je posebna prica..

Poslednji put menjao hertz dana 28 Apr 2014, 11:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto je globalno gledano dobar potez. Sada sam treba uzeti Telekom nazad. A Svabe, ako im se isplati, neka grade svoju infrastrukturu. Sto bi bilo super jer bi bilo posla ;)

Edit: Prodaja Telekoma za onu lovu je bila dobra.

Mislis da ce nas neko pitati tj. da cemo imati pravo prece kupovine ili nesto slicno. A sve i da nas pita otkud nam pare kad i mi muku mucimo sa krpljenjem budzeta. Jedino ako i mi kao i oni nas kad su kupovali dignemo kredu prvo pa platimo.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2014, 09:40
isplatilo bi se kupiti nazad sve za 300 miliona, al mi ni toliko nemamo u kasici prasici :)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Obzirom da je politika sastavljala taj kupoprodajni ugovor, cisto sumnjam da nema nekih rupa koje se daju iskoristiti.

Rekoh, Elektroprivreda ima love i mogucnosti da se toliko zaduzi.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Telekom ce se prodavati u cjelini ne dio po dio, dakle ili sve ili nista, nece prodavati posebno crnogorski, posebno ovaj nas posebno srbijanski. A mi para za sve nemamo, a i da imamo nismo relevantni igraci za kupovinu jer vjerujem da bi ga dali prije nekom velikom igracu tj, stranom telekomu nego nama pa makar i za manje pare.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Obzirom da je politika sastavljala taj kupoprodajni ugovor, cisto sumnjam da nema nekih rupa koje se daju iskoristiti.

Rekoh, Elektroprivreda ima love i mogucnosti da se toliko zaduzi.

A ko bi onda punio nas budzet, to je jedno od rijetkih preduzeca koje posluje pozitivno. Moglo bi to sve ali da sve stane na par godina i isplata penzija i plata onako da se svi djuture solidarisemo po cijenu tog da kupimo Telekom. Nije to realna prica.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:48 
Majstor
Majstor

ERS je preduzeće koje mora imati daleko veću dobit
nakrcali su ljdi po upravama kao da su u zbjegovima a ne na radnim mjestima

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sadasnja dobit Telekoma je ca 100 miliona € godisnje (vise sigurno), broj ocuvanih radnih mjesta je vrihedan jos 100 miliona. I vi kazete da se to ne moze finansirati?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 12:11 
Majstor
Majstor

ja mislim da ne postoji argument za prodaju nečeg sto ti donosi dobit
bolje se zaduzoti u vrijednost godišnje dobiti telekoma nego prodavati zlatnu koku

svaki domaćin gleda da ono što mu dpnosi profit poboljsa i zdrži samo naši eksperti smatrju da je bolje ako smo bez toga

prevrtljivac je to epski, ne podržava nejga zapad zbog ljepote

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sadasnja dobit Telekoma je ca 100 miliona € godisnje (vise sigurno), broj ocuvanih radnih mjesta je vrihedan jos 100 miliona. I vi kazete da se to ne moze finansirati?

Sve se može finansirati samo pitanje kako i iz kojih fondova? Mislim da mi sad nemamo kapacitet i sredstva da izvršimo tu kupovinu, a sve i da imamo teško da bi naša ponuda bila prihvaćena jer neće biti presudno samo to ko da više. Neće Vučić dati Telekom nama kao što smo mi dali Srbijancima iako su Austrijanci iz Mobilkoma tvrdili da je njihova ponuda tada bila bolja.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Austrijanci su tvdili da je njihova ponuda bila realna (400 mil €). A to nije bolja.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Austrijanci su tvdili da je njihova ponuda bila realna (400 mil €). A to nije bolja.

Bila je zatvorena ponuda nije se nikad izašlo u javnost sa tačnim ciframa koliko je ko ponudio, to nisu ni u Mobilkomu uradili. Oni su rekli da je njihova ponuda bila bolja. Bolja ponuda se ne ogleda samo u cijeni koju neko daje već obećanim investicijama koje takodje idu u ugovor i sl. Oni su tvrdili da su kroz to dali bolje uslove kao i isplatu iz vlastitog prihoda ne iz kredita kao što su to učinili Iz mts, ali nas je taj aspekt manje interesovao. Nebitno sad to kažem gledaju se i drugi aspekti poput visine profita samog Telekoma što za nas može biti ograničavajući faktor da uopšte pristupimo tenderu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet dodjemo do 100 miliona u platama. Bolja?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sa druge strane, u BiH postoji Konkurencijsko vijece ili tako nekako kojem se ukrupnjavanje telekoma ne mora svidjeti. Tu su i razni parafiskalni nameti koji mogu umanjiti atraktivnost telekomunikacijskog trzista u RS. Recimo, proglasis High-speed kao akciznu robu. Lupam. Ali i to je jedan od primjera.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Opet dodjemo do 100 miliona u platama. Bolja?

Pa što onda ne zaposle još koju hiljadu ljudi i posluju na nuli ako je to bolja filozofija poslovanja. Po tebi je ok korupcija pri zapošljavanju i nerezonsko poslovanje ako će dovesti do socijalnog mira. Pusti tu utopiju to je socijalizam dovelo do propasti. Mora se poslovati konkurentno nije ovo nekadašnje doba kad su se štampale pare da bi privremeno se stvorio osjećaj blagostanja u državi. Pacijentu treba reći da je bolestan i što prije se odstrani ono što ne valja prije će ozdraviti, a ne pričati neke bajke.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sa druge strane, u BiH postoji Konkurencijsko vijece ili tako nekako kojem se ukrupnjavanje telekoma ne mora svidjeti. Tu su i razni parafiskalni nameti koji mogu umanjiti atraktivnost telekomunikacijskog trzista u RS. Recimo, proglasis High-speed kao akciznu robu. Lupam. Ali i to je jedan od primjera.

To konkurencijisko vijeće da išta radi dosad bi kaznilo sva tri operatera zbog udruživanja u oligopolu i presutnog dogovora u formiranju cijena što se itekako kažnjava u zemljama EU.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]