Milan je napisao:
Bojim se da ne postane kao huawei.
Možda nekad krenu ka tome i možda su baš zato predstavili Poco seriju. Sad ne vjerujem da je to slučaj jer i dalje su vrlo povoljni a Poco im radi samo s najjačim čipsetom.
Kad se recimo Mi8 usporedi sa, kako ga zovu flagship killerom (zbog povoljne cijene), OnePlus 6, skoro identične su im specifikacije sem što je kamera na strani Mi8 i Xiaomi za nekih 200€ jeftiniji.
Još kad se uzme u obzir Poco F1 koji dodje kao Mi8 bez Amoled ekrana, staklene pozadine i optičke stabilizacije, ali zato 100€ jeftiniji od Mi8 i sa dosta jačom baterijom.
U srednjoj i niskoj klasi telefona uopšte nemaju konkurenciju.
U samim početcima rekli su da im je cilj zarada preko softvera ne telefona. Onaj njihov store izvan Kine realno niko ni ne upotrebljava i sad su, kontam zbog toga, krenuli sa tim glupavim reklamama koje iskaču kad se otvore njihove aplikacije poput file mangera, security app, music itd. Sva sreća mogu se isključiti, ali generalno kvari utisak o MIUI-u. Opet ne zamjeram im ako već negdje moraju zaraditi.
points je napisao:
Cijena je kao bila 679,99, sad je 359,99. To mi nudi Vodafone kao njihovom korisniku, ali ograniceno vrijeme.
680€ je daleko od realne cijene. Kako sam vidio na amazonu huawei prodaje zvanično za oko 450€, a na piku kod mobil shopova iz Sarajeva se prodaje za 800-820KM.