I moj Xiaomi (redmi 5 plus 4/64) stigao. Danas uradila setup. Dobila i silikonsku masku koju nisam narucila niti je bila navedena u paketu. Ono zastitno staklo jesam dodatno narucila i izgleda sasvim ok, iako kosta, ne znam, dolar ili dva. User manual je smijesan, ali dobro...
Kostao na Aliexpress 281 KM sa dostavom i tim staklom, sto smatram odlicnom cijenom, jedino nisam imala izbora sto se tice boje- ako ne zelim platiti carinu a ni kupiti 3/32 izdanje- nego sam morala uzeti onu svijetlo plavu varijantu. To i nije neki problem niti je toliko vazno, mada sam svakako narucila neke fine maskice koje ocekujem ovih dana. U ovoj prvoj fazi cackanja i navikavanja sam zadovoljna, sve radi fino. Baterija je bila puna malo vise od 50% i jos dise. Ipak nije podrzano brzo punjenje
sto je vjerovatno i jedina mana u odnosu na moj sada vec bivsi Lenovo p20. Zvuk je jasniji i glasniji, ekran veci i ocigledno kvalitetniji, (401 ppi ipak), rad bez smetnji. Uspjela ga spojiti sa anycast pa sada mogu da projektujem sve sa telefona preko projektora. To me jako obradovalo, jer sam bila postala skepticna, naime- pomenuti Lenovo je imao neku manjkavost oko wireless display opcije. Jos preostaje da nabavim neki portabl- mini router

, da bih mogla da na taj nacin povezujem telefon i projektor i tamo gdje nema wifi-ja sa strane. I onda je moja mala ruksak-laboratorija kompletna.