banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 79  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Mar 2013, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Sve je to super, ali koliko ima mobilnih aplikacija koje iskorištavaju 4-jezgarne procesore, a kamoli 8-jezgarne?
Naravno je da se proizvođači takmiče "ko će bolje, ko će brže", ali mislim da krajnji korisnici trenutno nemaju mnogo koristi od toga. Ko zna uopšte da objasni koji su benefiti multicore procesora? Ne kažem da u budućnosti neće biti drugačije, ali je trenutno takva situacija.
Ovaj novi Galaxy po meni ne donosi ništa novo ni spektakularno, Samsung samo pokazuje da želi da ostane u vrhu kad su u pitanju mobilni uređaji.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 18:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Tačno je da nije poseban ni spektakularan i sad se pitam šta bi to trebao imati neki telefon da bi to bio? Veći ne bi trebali biti, broj jezgara je upitan da li se može iskoristiti, rezolucija skoro da ne postoji veća komercijalno... ne znam šta će biti u budućnosti, ali kao da su svi ušli u prazan hod. Jedino da razvijaju izdržljivost baterija i takmiče se po dizajnu... Samsung je jedino dodao dosta softvera.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
WeeBoo je napisao:
Sve je to super, ali koliko ima mobilnih aplikacija koje iskorištavaju 4-jezgarne procesore, a kamoli 8-jezgarne?
Naravno je da se proizvođači takmiče "ko će bolje, ko će brže", ali mislim da krajnji korisnici trenutno nemaju mnogo koristi od toga. Ko zna uopšte da objasni koji su benefiti multicore procesora? Ne kažem da u budućnosti neće biti drugačije, ali je trenutno takva situacija.
Ovaj novi Galaxy po meni ne donosi ništa novo ni spektakularno, Samsung samo pokazuje da želi da ostane u vrhu kad su u pitanju mobilni uređaji.

Pazi, kod S4 treba uzeti uslovno tih 8 jezgara procesora. O cemu se ustvari radi.
Oni su ubacili 2 procesora sa po 4 jezgra, Cortex A15 i A7, gdje ce prvi raditi kad se pokrenu neke zahtjevnije aplikacije, tipa igrica i sl. Drugi ce se ukljucivati na nezahtjevnijim stvarima i samim tim oni misle da ce im to donijeti dodatne sate na bateriji. Sto u sustini ne djelije lose, ali da li ce biti tako ostaje nam da vidimo.
I naravno da ne donosi nista spektakularno, ja to nisam ni ocekivao. Jednostavno mislim da su htjeli da budu za nijansu bolji od konkurencije i to je to. I mislim da su uspjeli, ali opet cekam da se pusti u prodaju i da vidimo kakav je u realnom radu i na testovima, pogotovo test baterije.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sve je to demonstriranje moci i nema nikakav praktican znacaj, bar ne u trenutnom stanju na trzistu... Samo ce ljudi bezveze placati ta dodatna 4 jezgra

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pitanje je samo da li ce ta dva procesora moci raditi u "SLI/CF rezimu", ali mislim da nece i onda ce te performanse biti daleko od onog sto ljudi, neupuceni u materiju, ocekuju od telefona sa 8 jezgara.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 19:26 
Fejsbuk ce se otvarati 0.0003 ms brze, congratulations....

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
richa je napisao:
WeeBoo je napisao:

Pazi, kod S4 treba uzeti uslovno tih 8 jezgara procesora. O cemu se ustvari radi.
Oni su ubacili 2 procesora sa po 4 jezgra, Cortex A15 i A7, gdje ce prvi raditi kad se pokrenu neke zahtjevnije aplikacije, tipa igrica i sl. Drugi ce se ukljucivati na nezahtjevnijim stvarima i samim tim oni misle da ce im to donijeti dodatne sate na bateriji. Sto u sustini ne djelije lose, ali da li ce biti tako ostaje nam da vidimo.
I naravno da ne donosi nista spektakularno, ja to nisam ni ocekivao. Jednostavno mislim da su htjeli da budu za nijansu bolji od konkurencije i to je to. I mislim da su uspjeli, ali opet cekam da se pusti u prodaju i da vidimo kakav je u realnom radu i na testovima, pogotovo test baterije.

Naravno, svi multicore procesori rade "po potrebi", tj. ne rade svih n odjednom, nego kad to odredjene operacije/poslovi zahtjevaju.
Zato sam i rekla da to nema nekog prevelikog znacaja jer je malo aplikacija koje to mogu da iskoriste. Mozda za neki multitasking da je bitno, ali ne znam koliko je i tu znacajno.
I uopste ne razumijem to sa ekranima, da budu sto veci. Ja to vidim kao trend, koji se meni ne dopada.
Ok da imaju bolji prikaz, osvjetljenje, kontrast, itd. Bitniji mi je da je kompaktniji i da mi lako stane u dzep. Ako bas hocu da imam prikaz u vecoj rezoluciji uzecu tablet, laptop, desktop, stagod.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 22:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
ovaj Galaxy S4 je bruka...korejanci su prekucali igru :confused2:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WeeBoo je napisao:
richa je napisao:
WeeBoo je napisao:

Naravno, svi multicore procesori rade "po potrebi", tj. ne rade svih n odjednom, nego kad to odredjene operacije/poslovi zahtjevaju.
Zato sam i rekla da to nema nekog prevelikog znacaja jer je malo aplikacija koje to mogu da iskoriste. Mozda za neki multitasking da je bitno, ali ne znam koliko je i tu znacajno.
I uopste ne razumijem to sa ekranima, da budu sto veci. Ja to vidim kao trend, koji se meni ne dopada.
Ok da imaju bolji prikaz, osvjetljenje, kontrast, itd. Bitniji mi je da je kompaktniji i da mi lako stane u dzep. Ako bas hocu da imam prikaz u vecoj rezoluciji uzecu tablet, laptop, desktop, stagod.

Sa ovim zadnjim se moram u potpunosti sloziti. Ispada da cemo morati kupovati telefone kolekcijski jesen/zima i proljece/ljeto, jer nezgodno je ljeti nositi ovoliki telefon u kratkom laganom sorcu!?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 23:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ljudi moji, zakon velikih brojeva na djelu... 8 jezgri je više od 4 ili 2, a što ne donosi ništa korisniku - nebitno je, 8 je bolje. Isto i sa broje piksela na kamerama: 13 Mpix je bolje od 8; svi mi znamo da nije, ali je 13 veće od 8... Marketing & Prodaja™

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 23:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Šta bi trebao imati neki novi telefon da bi donio nešto novo korisniku i izazvao pažnju? Nisam nimalo sarkastičan, samo mi se čini da nema puno mjesta za napredak, kao da će doći do stagnacije... nema smisla povećavati displej, rezoluciju, broj jezgara, kameru... to je samo igra brojeva. Ne pada mi više ništa na pamet osim jače baterije, dakle za samog korisnika na kojem polju može doći do vidnog napretka? :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moj idealan bi bio ovakav. HW i displej S4, SW iOS, kvalitet izrade i dizajn sa HTC One i kamera sa Nokie PW 808, beterija sa Motorole Razr Max i to je to. :D
Naravno i da kosta do 500KM.... 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 23:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Čuj 5"... pa nemam ja ruku ko lopatu. Android je sasvim OK. E sad, dal HTC One ima bolju izradu od iUređaja, dalo bi se diskutovati... kamera na telefonu - neka je da uslika neki tekst, da se da nakon toga pročitati i dosta. A baterija od MAXX-a - što da ne :D

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mogao bi proci i 4.7" niki problem :D
Jest android OK, al mislim da je iOS nekako vise "tecniji" (ne govorim da android nije, al uvijek neke sitnice fale). Htc One sam stavio zbog dizajna finog i aluminijuma, a mogao bi proci i Nexus 4 sa njegovim dizajnom.
Sto se kamere tice tu se nikako ne mogu sloziti, ona na 808 razbija koliko je dobra i pored nje mi ne treba nikakav digitalac. A proteci ce jos vode Vrbasom dok neko drugi izbaci onakvu kameru na telefonu.
Isao sam da uzmem od svakog po nesto..:D

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.sammobile.com/2013/03/20/you ... he-answer/

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 05:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Džaba sve novine ovim telefonima, koje ni ne znače išta novo, dok jedna od kompanija konačno ne popravi bateriju!

Super članak na tu temu (dok se ne pretvori u reklamu na kraju):
Citiraj:
The iPhone has a flaw, and it’s not a minor one. In fact, it affects every single one of the over 100 million sold so far, and there is no real solution yet in sight.

The iPhone’s battery sucks.

Before you bust out your benchmarks or anecdotes, yes, I know exactly how it compares to other phones on the market. But the batteries in those other phones suck too.

They’re not great, they’re not even really all that good. They’re adequate. They get us through the bulk of a work or travel day, for sure, but they do so in a way that is subconsciously crippling the capabilities of not only the hardware bits inside but also the software that you use.

Do you know why Apple doesn’t do ‘full on’ multitasking? Why it is so incredibly strict about how apps suspend themselves in the background and exactly what location services they use and for how long? Do you know why they reject apps that waste CPU cycles? Why lightning fast push and pull email is still smoke and mirrors for the most part?

Ostatak:
http://thenextweb.com/apple/2013/03/09/ ... ervention/

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2013, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Release date:

Regarding the unveiling of iPhone 5S and iPad 5, the date of June 29th was first reported by Gizmorati, who claims to have an inside source, and the blog also mentions that Apple will launch the iPhone 5S and iPad 5 during a special event called ‘Original Passion, New Ideas’, with the purpose to "reconquer the public and reassure the investors", after the things started to go wrong (Maps app, lower sales, stock value dropping etc).

After the June 29th date was mentioned, many other rumors started to support it:

-CNET claims the iPhone 5S should start shipping by the end of June, according to Piper Jaffray analyst Gene Munster.

-Digitimes reported that "Apple's supply chain will start shipping the components for the iPhone 5S at the end of May, so the next generation smartphone will likely have a chance of showing up in the third quarter."

-MacRumors cites KGI Securities analyst Ming-Chi Ku, who predicted a late June release.

Specifications:

It is believed that iPhone 5S will feature a Super HD display, higher-end processor, a 12-megapixels camera, a fingerprint sensor, near-field communications support (NFC) and maybe wireless charging.

Regarding the iPad 5, a 128GB version seems to be possible, as we know that Apple now has that capacity, thanks to the recent launch of a 128GB iPad 4. Also it could feature a new A6X processor system-on-a-chip, lightning connector and better LTE support.

Price:

The price of iPhone 5S is expected to be around $199 for the 16GB model, $299 for the 32GB model and $399 for 64GB. All with a new contract.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2013, 16:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
How guys will use Google Glass

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8UjcqCx1Bvg[/youtube]

:D

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2013, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.redmondpie.com/iphone-5s-pro ... ne-images/

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2013, 13:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Ne bih da se sad pravim pametan, pogotovo jer si po broju postova jedan od najstarijih clanoca ovog foruma i vidim da koristis Apple proizvode i da su skoro sve vijesti u vezi Apple-a, ali kakva je ovo vijest. Slika, najvjerovatnije lazna, maticne ploce sledeceg iPhone-a. Niti je ovo ispod potvrdjeno tj. samo spekulacije niti se ista sa slike moze vidjeti osim da ce procesor biti A7 sto apsolutno nista ne znaci. Pa kad bih ovde svaki rumor stavljao i navodni dizajn iPhone-a imali bi vise stranica nego tema Slika sve govori.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 79  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]