banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jul 2026, 03:44 Danas je 16 Jul 2026, 03:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 6509 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 322, 323, 324, 325, 326  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jul 2026, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ovaj moj komšo je na prepaidu, kaže da ga često zovu.

Jebo spemere šta su oni.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2026, 22:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
Pa fokusirani su na to da što više ljudi uzme pretplate, jer prešao se broj od 1 00 000 postpaid korisnika ukupno u BiH. Za svakog operatera, to su stalna, zagarantovana primanja, iako pola tih korisnika ni ne iskoristi ono što sadrži paket.
Teledirekt, Financ, dio samog call centra, svi oni rade teleprodaju, terensku prodaju i svi oni dobiju neke bonuse kada prepaid korisnika "nagovore" da uzme pretplatu.

Ali bitno je da ovaj MEGA-GIGA telekom ugošćava Jelenu Karleušu u poslovnici u Delti; da kupuju dva kabl operatera na području FBiH, a to što u 2026. godini nemaju aplikaciju za Android TV, a i unapredjena IPTV platforma im je troma, e to njih ne dotiče.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2026, 09:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2022, 01:48
Pa to za rast pretplata dijelom je agresivna teleprodaja, a dijelom i neznanje korisnika.

Npr. neki dan sam morao do prodajnog mjesta i ispred dvije žene srednjih godina, obje došle da "produže" ugovor jer su ih zvali iz teleprodaje i rekli da će im ugovor "isteći" i da dođu da produže uz razne "benefite". Mislim da dobar dio njih misli da će ugovor stvarno isteći nakon obaveznog perioda i da usluge neće moći uopšte koristiti.

Normalno ovima iz prodajnog mjesta u cilju je da ih navuku pa to uopšte ne objašnjavaju niti spominju mogućnost pretplate bez obaveznog trajanja ugovorne obaveze.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2026, 09:29 
Veteran
Veteran

Što je još žalosnije, korisnici nemaju pojma da se ponude za ugovor/reugovor razlikuju u zavisnosti da li se ugovor potpisuje preko teleprodaje, kod agenata terenske prodaje ili u poslovnici.
U poslovnici se uvijek dobijaju standardne (najgore) ponude dok agenti i teleprodaja, uglavnom imaju neke dodatne akcije.
Evo npr. sada se preko teleprodaje i agenata terenske prodaje dobije 50% popusta na pretplata Lite/Lite Net i Go/Go Net prvih 12 mjeseci UO ili 6 mjeseci po 0,99KM za integrisane DUO, TRIO i QUADRO pakete.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2026, 11:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2022, 01:48
To da ograničavaju neke ponude na teleprodaju ili terenski nisam ni znao donedavno. Ne vidim poentu toga. Šta ako hoćeš neku od tih ponuda, nazoveš onaj njihov obični 0800 broj pa ti ugovor šalju poštom ili?

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2026, 12:37 
Veteran
Veteran

Teleprodaja je na broju 0655901 i njih zoveš ako hoćeš neku od ovih aktuelnih ponuda, ili ganjaš nekog agenta na terenu.
Poenta je u tome da se smanje gužve u poslovnicama, i da agenti teleprodaje i terenske prodaje stvore prividan, bliskiji odnos sa korisnikom i uliju mu povjerenje (vještine prodaje i pregovaranja) da bi korisnik potpisao ugovor. Pogotovo agenti na terenu koji dolaze na adresu...
Zamisli kolike bi tek bile gužve da radnici na šalterima ubjeđuju i "pregovaraju" sa korisnicima.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2026, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Danasnja situacija sa Mtel-om.
Pricam sa drugom u kuci na tel i samo mi dodje poruka od mtel-a kao dopunite vas racun jer je na vasem glavnom racunu 0.00 KM
Odmah posle razogvora pozovem podrsku mtel-a i naravno opisem ih skako je to sve bilo, da bi dobio odgovor da mi je sama kartica povukla mobilne podatke i skinula novac sa kartice. Posto nemam placenu tarifu na mtel-u skinuli su odmah sve. Imam drugi broj Novotel i preko nje imam placen net i sve mi je aktivirano da ide preko Novotela.
Koristi ovo kako je Novotel se pojavio i nikad mi se ovako nesto nije desilo.
Je li neko od vas imao slicna iskustva. U kuci sam bio nakacen na svoj wifi...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2026, 05:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
A desi se..pao ti wifi u jednom momentu a mob podaci bili ukljuceni

Sent from my ELI-NX9 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2026, 05:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Pa kaze čovjek da mobilni podaci idu preko drugo broja...zato mu i nije jasno

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2026, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da mobilni podaci idu preko dugog broja.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2026, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
lakisat je napisao:
Danasnja situacija sa Mtel-om.
Pricam sa drugom u kuci na tel i samo mi dodje poruka od mtel-a kao dopunite vas racun jer je na vasem glavnom racunu 0.00 KM
Odmah posle razogvora pozovem podrsku mtel-a i naravno opisem ih skako je to sve bilo, da bi dobio odgovor da mi je sama kartica povukla mobilne podatke i skinula novac sa kartice. Posto nemam placenu tarifu na mtel-u skinuli su odmah sve. Imam drugi broj Novotel i preko nje imam placen net i sve mi je aktivirano da ide preko Novotela.
Koristi ovo kako je Novotel se pojavio i nikad mi se ovako nesto nije desilo.
Je li neko od vas imao slicna iskustva. U kuci sam bio nakacen na svoj wifi...

Koji paket/net imaš na Novotelu?

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2026, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imam onaj mreza 10.
I vec nakupljenih preko 500 GB neta...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2026, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Odgovor im je "genijalan".
Ne može SIM kartica sama od sebe uključiti net i skinuti novac sa računa.

Послато са SM-A175F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2026, 18:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Постоји шанса да су у праву. Ја бар на Самсунгу имам опцију "Data switching" која омогућава да телефон сам изабере другу картицу ако главна нема интернета. Можда је такво нешто упаљено на телефону.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2026, 19:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kod kolege je dual SIM; kada je isključio prvu karticu, data je automatski prebacio na drugu; kada je uključio prvu karticu, data je ostao na drugoj.
Lako je provjeriti u podešavanjima telefona da li je bilo prenosa podataka na nekoj kartici ili nije.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2026, 08:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Tako je mene jednom opalilo sa 100 maraka racuna kad se samo prebacilo sa e-sima na mtel izmedju drzava. Od tad je sve zivo pogaseno haha, a mislim da to sad i nije moguce ako ne aktiviras na mtelu za roming/sta god. Sto ni ne planiram da aktiviram posto me nece vise vidjeti mtelov internet van rominga.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2026, 09:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ovo bi trebalo da znaci da ne moze povuci net sa mtel-a, dok ne uzmes neki njihov roaming paket?

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2026, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Preporuka, kad imate problem sa MTELom, zalite se regulatornoj agenciji za komunikacije. Dovoljno je da posaljete mail agenciji. Nakon mjeseci ignorisanja, prebacivanja sa jednog broja na drugi i laganja, isti dan kada sam napisao zalbu RAKu javili su se iz MTELa i pokusavali svaki jebeni dan ukljucujuci nedjelju da rijese problem. Dakle treba malo pogurati...
Nakon sto je problem rijesen RAK me je obavijestio sluzbeno o njihovim aktivnostima i aktivnostima MTELa. Pozitivno sam iznenadjen da postoji tako nesto u ovoj drzavi.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2026, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
skypostman je napisao:
Ovo bi trebalo da znaci da ne moze povuci net sa mtel-a, dok ne uzmes neki njihov roaming paket?

Slika

Da, na to sam mislio. Mislim da cak i prije nego sto uzmes paket, nekako prvo moras aktivirati da mozes koristiti net u romingu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2026, 11:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Vidjecemo za 10 dana kako funkcionise, pukovnik ili pokojnik.

Vrh

[ 6509 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 322, 323, 324, 325, 326  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]